Share |

Uuden Euran kritiikki herää horroksesta

Share |

Lauantai 7.2.2009 - Kari


 

Köyliön keskustan valtuustoryhmän piirissä on käynnistynyt itsenäisyysliike. Se on saanut  vastakaikua myös Säkylässä,  jossa  kapinahenkeä on aiemmin esiintynyt  vain pienessä kuntalaisjoukossa. Nyt mukaan on lähtenyt  muutamia kokoomuksen ja keskustan valtuutettuja.  Sen verran suuresta ja vaikeasta asiasta on kysymys, ettei pieni epäluuloinen vastustus ole sinällään mikään yllätys.

Yllätyksenä sen sijaan voidaan pitää sitä, että viime kaudella Säkylän kunnanhallituksessa asioita valmistellut ja sittemmin valtuustossa yksimielistä uuden Euran päätöstä tekemässä ollut kokoomusvaikuttaja on nyt tullut epäuskoon. Ei hän toki koskaan ole ollut mikään kuntauudistaja mutta tunnustanut tosiasiat.

Sen sijaan tavallisella rivivaltuutetulla on varmasti ollut vaikeuksia pysyä "kartalla". Se on vaatinut omatoimista paneutumista asioihin. Pelkkä yhdistymissopimuksen tekstin lukeminen ja kunnanhallituksen pöytäkirjoihin tutustuminen eivät aukaise koko totuutta. Pitäisi tietää, mitä jo paljon ennen sopimuksen allekirjoittamista on tapahtunut.

Jos on vaikeaa rivivaltuutetulla, miten sitten tavallisella kuntalaisella. He esittävät mielellään hyvin konkreettisia kysymyksiä, joihin ei kukaan tällä hetkellä osaa antaa tyhjentäviä vastauksia. Nyt ollaan kuin talon rakentajat: valetaan lujaa perustaa mutta ei vielä tiedetä, tuleeko keittiöön siniset vai punaiset verhot. Huhuttu on ettei kumpaakaan.

Itse kuulun niihin, jotka esittivät Pyhäjärviseudun Paras -hankeen toteuttamista vaiheittain. Aluksi olisi voitu rakentaa sote -yhteistoiminta - alue erinomaisesti toimivan terveyskeskuskuntayhtymämme ympärille. Siitä olisi sitten annettu yhteistyön liukua omalla painollaan kohti kuntien yhteenliittymää. Kirjoittelin aiheesta muun muassa Alasatakunnassa. Se ei alkuunkaan sopinut Kiukaisille, jonka edustajat eivät suostuneet tunnustamaan, että sivilisaatio on levinnyt Euraa etelämmäs .

Kylmää oli vastaanotto myös Säkylän lähennellessä Köyliötä. Kosioille kerrottiin kylmästi, että kun mennään, mennään neitseenä osaksi Euraa. Säkylässä tilannearviota tehtiin ja suuntia tutkailtiin. Huittisten vaihtoehto punnittiin ja epärealistiseksi todettiin. Oli jäljellä vain laajentuneen Euran (Kiukainen) perässä lähtö Keski-Satakuntaan. Tämä olisi tiennyt oman terveyskeskuskuntayhtymän välitöntä purkua ja palvelujen keskittymistä muualle. Mitä itsenäisyyttä se sellainen olisi ollut ?

Kerran vielä piti Pyhäjärviseudun päättäjiä ravistella. Alueen yhtenäisyys tarjoaisi tilaisuuden  pitää sote -palvelut omissa käsissä. Vielä ei ollut liian myöhäistä. Mahdollisuus tajuttiin ja historiallinen päätös uudesta Eurasta syntyi yksimielisesti. Säkylä olisi malttanut odottaa vaalikauden loppuun mutta jäi yksin , kun Köyliökin halusi  kahmia valtiolta tuhdimman porkkanarahapotin.

On mielenkiintoista seurata, mihin kapinaliikehdintä johtaa. Toistaiseksi keskusta ja kokoomus (Säkylä) toimivat edustajiensa välityksellä tekemiensä sitoumusten pohjalta. Tuleeko ryhmien sisällä myöhemmin todellista vääntöä, jää nähtäväksi.

Syksyn kunnallisvaaleissa oli Säkylässä ehdolla itsenäisyyttä ajanut  Säkylän puolesta -ryhmä. Kuntalaiset eivät antaneet sille valtuustoon pääsyn edellyttämää kannatusta. Kokoomuksen listoilta tuli valituksi yksi ehdokas,  joka avoimesti mainosti itsenäisen Säkylän  "munaa valtuustoon" .

Katsotaan, kyllä maailmaan ääntä mahtuu.  Ja voihan se kriittisyys  tuoda mukanaan jotain hyvääkin. Nyt tehdään täysillä töitä kuntalaisten kannalta mahdollisimman hyvän lopputuloksen eteen. Siihen talkooseen voisi kapinaliikekin keskittää voimansa.


Kommentit

7.2.2009 12.59  Säkylää ajatteleva

Kapinaliike on mielenkiintoinen määritelmä, varsinkin puolueelta, jolla on kokemusta kapinoinnista vähän muita enemmän. Itsenäisyysliike on yllättävän suuri, ei mikään pienen piirin porukka. Eikä kaikki taida varsinaisessa kapinapuoluessakaan olla Karin kanssa samoilla linjoilla

7.2.2009 13.57  "munaa valtuustoon"

Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa!

8.2.2009 0.09  123abc

No niin! Tätä olen odottanut, lipesi pieni
"pelko" sanoiksi ja blogiksi asti. Niin mitäs nyt tehdään kun yhdistymisasiat ei menekkään ihan kivuttomasti? Minäkin olen miettinyt kelkan kääntämistä itsenäisen Säkylän kannalle. Takkia on niin pirun helppo kääntää. Tässä asiassa ainakin. Pessimisti ei pety. Keskustelua, veljet ja sisaret!

8.2.2009 12.12  Kari

Sääli on sairautta, pelko veren heikkoutta. Olisi ollut suoranainen ihme, jos uuden kunnan perustaminen olisi sujunut soraäänittä. Tuuliviirit voivat käännellä kelkkoja tai palttoita päivän fiilingin perusteella. Todellinen kriitikko odottaa, että kaikki faktat valmistuvat ja ottaa vasta niihin kantaa. Niin ja tietysti pyrkii vaikuttamaan, että ratkaisevat sopimukset ovat mahdollisimman hyviä. Itsestään selvää tietysti on, että reaaliset vaihtoehdot on etukäteen selvitetty.

8.2.2009 22.46  johannes

kyl ois hyvä blogi kun näyttäis koko kuntaliitoshistorian niin tietäisi takinkääntöjen vaiheet alusta saakka.

9.2.2009 1.16  123abc

Jos jotain meinaa tehdä niin ei voi jäädä odottamaan faktojen valmistumista, ei Säkylän kohtalo kritiikistä auta, vaikuttamisen aika on tietysti ollut jo mutta kerrottiinko vilpittömästi että Paras-hanke ei välttämättä vaadi kuntaliitosta? Tietysti ei ollut tiedossa Euran velka taakkakaan, rivikansalaisella..

9.2.2009 14.17  Kaisla

Euran tulevasta velkataakasta ei ole kerrottu mitään mittavasta Uima-urheilukeskuksen peruskorjauksesta tulee kymmenen miljoonan lasku. Hinnerjoen ja Honkilahden vesijohtotyöt ovat myös suuri investointeja joiden kustannuksia ei ole kerrottu Euran tulevissa investoinneissa. Eura on nyt hyvänäkin aikana elänyt velaksi ja paikat on päästetty rappeutumaan. Euralla on paniikki saada lisää maksajia tai perikato tulee. SDP hyssyttelee , että todellinen kriitikko odottelee Faktoja. Vaikka faktat selviävät vasta kuntaliitoksen jälkeen. Demarit yrittävät maaliskuun valtuuston kokouksessa lyödä viimeisen naulan kuntaliitosarkkuun. Se on estettävä. Säkyläläisten on tulevinakin vuosina saatava itsenäisesti päättää kuka heidän palvelunsa tuottaa ja mitä se maksaa. Palveluntarjoajaa pitää pystyä vaihtamaan jos palvelu tai siitä maksettava hinta ei tyydytä kuntalaisia.

9.2.2009 14.51  joku

Oliko SDP yksin viime valtuustossa.
meilestäni viime valtuusto teki yksimielisen päätöksen että uuden euran perustamista valmistellaan.

9.2.2009 15.44  kamreeri

Tuo Euran velka on merkillinen myytti. Sitä kyllä on mutta ei mitenkään tolkuttomasti verrattuna Säkylään, jonka osalta sitä on enemmän kuin tilasto osoittaa. Sitä on piilossa konsernin syövereissä. Toinen merkillinen hokema on palvelujen siirtyminen Euraan. Uuden kunnan perustamisen jälkeen olemme yhtä. Kaikki hyvä, mitä silloin Euran alueelle saamme, on yhteistä sijoittuupa se minne tahansa vanhalla kartalla.

9.2.2009 20.00  Näillä tiedoilla ei Euraan!

Tarvitaan lisää tietoa ja tiedottamista!, kaikki faktat tuotava esiin ja asiasta on äänestettävä! tähän kaikkeen tarvitaan lisäaikaa..., mikä hiton kiire tämän asian toteuttamisella on. sitten on myöhäistä pieraista kun on p**** housussa.

9.2.2009 20.46  Jaska Jokunen

Miksi Te haluatte lopettaa Säkylän kunnan? Kunnan joka toimii/ toimisi myös itsenäisenä, kuten kunnanjohtaja Rantala totesi uudenvuodenpuheessaan. Jos se on rahasta kiinni niin sitähän saisi säästettyä kunnallakin helposti jonkin verran kunhan siihen joku vaan viitsisi panostaa (ei kuitenkaan budjetteja leikkaamalla). Esim. kunnan kiinteistöt lämmittävät paikalliset varikset ja kottaraiset "hukkalämmöllä" kesät talvet, suoraan "piipusta" ulos. Nykyaikainen tekniikka on täysin tuntematon käsite vai onko paikallinen lämpöyhtiön johto (eela) antanut todella edullisen hinnan kunnalle?
Öljyä palaa aivan järjettömästi isojen rakennusten lämmittämisessä, edullisempiakin vaihtoehtoja on tarjolla. Turhien kiinteistöjen myynti. Ei se voi olla niin vaikeaa myydä niitä "tappiota" tuottavia kohteita pois vai haluaako joku "museoida" nekin?
Kiinteistö- ja siivoustoimen ulkoistaminen, usko tai älä, se toimisi takuulla. Jälki ei takuulla olisi huonompaa kuin mitä nyt. Kyllähän noita ehdotuksia olisi, ketään se ei kunnassa kiinnosta.... vai kiinnostaako????

9.2.2009 21.00  kamreeri

Kaikki tällainen ajattelu kunnassa kiinnostaa, Jaska, kiinnostaa toki. Tekninen sektori olisi varmasti valmis panostaamaan mainitsemiisi epäkohtiin, jos se budjetissa mahdollistetaan. Ja on panostanutkin. Kiinteistönhoitojärjestelmä automaatioineen ja hyvine työntekijöineen on tällä hetkellä iskussa. Sen sijaan, että se lopetettaisiin, pitäisi sen palveluita myydä esimerkiksi terkkarille. Muutamia "syöppöjä" kiinteistöjä joutaisi myytäväksi mutta ne eivät näitä kunnalliskoukeroita mihinkään heilauta. Iso pyörä valtion mahtikäskyllä on lähtenyt liikkeelle. Se vaan on totuus.

9.2.2009 21.10  Ajatteleva yksilö

Kamreeri hoi valtion mahtikäskyä (kään) ei ole silmät ummessa pakko noudattaa, jos ja kun voidaan osoittaa terveellä järjellä päätösten tarpeellisuus, mikäli ei, niin sitten on helpompi siivota/ leikata pienemmässä piirissä.

9.2.2009 22.27  Perävainion poika

Parempi itse päättää kohtalostaan kuin antaa hengensä sisäministerin siksensä houkuttelevaan poveen.

9.2.2009 23.11  Matti

Säkylän kokoomus on luistellut itsensä jo aikaa sitten paitsioon.

10.2.2009 8.47  Juhani

Kyllä kepun Kalli, ohjausryhmän uusi johtaja kunnat yhdistää, kuten oikein on.

10.2.2009 9.04  Fakta-Antti

Lain yli kävelevä Kalli ei kuntia yhdistä. Kalli on liian monelle punainen vaate.
HS 10.2.08
"Kaikkiaan 67 kunnan itsenäisyys päättyi vuoden alussa. Yhtä monta kunnantaloa menetti merkityksensä hallintokeskuksena. Joukossa on isoja virastotaloja, rapattuja rivitaloja, pieniä omakotitaloja ja idyllisiä puurakennuksia."
Näin kävisi myös Säkylän kunnantalolle. Kalliin investoinnin arvo romahtaa koska sitä ei tultaisi käyttämään sille suunniteltuun tarkoitukseen.

10.2.2009 9.15  Kaisla

Tosi on. Pelkästään kunnantalon arvon romahtaminen ja sen saneeraminen muuhun käyttöön maksavat 1-2 miljoonaa euroa. Eli summa on kaksinkertainen, verrattuna siihen mitä ns Säkylälle "korvamerkitty" mahdollisesta kuntaliitoksesta tuleva porkkanaraha olisi.
Ei kuntaliitokselle.

10.2.2009 10.15  Iso-Sälyläläinen

Mahdollisesa Kuntaliitoksissa jää osakäyttöön Köyliön ja Säkylän kunnantalot. Kiukaisten kunnantalo on jo jäänyt osakayttöön. Viiden vuoden sisällä liitoksesta Euraan aletaan suunnittelemaan uutta isoa kaupungintaloa koska vanha käy pieneksi. Uusi kaupungintalo maksaa 7-15 miljoonaa euroa. mm. Tällaiset muutokset aiheuttavat sen jyrkän menolisäyksen , joka tutkimusten mukaan tapahtuu kaikissa kuntien yhteenliittymissä kun liitoksesta on kulunut viisi vuotta. Jyrkkä kustannusten kasvu jatkuu tutkimusten mukaan viisi vuotta ja sen jälkeen ei ole enää niin jyrkkää. Missään kuntaliitos ei ole säästänyt kustannuksia.

10.2.2009 12.34  Voitto

Ei Säkylän kunnantalo mihinkään tyhjäkäyttöön jää. Porkkanarahaa tulee noin 10 miljoonaa euroa.
Kuntaliitos on peruuttamaton asia.

10.2.2009 15.28  Ent.demari

Porkkanarahan suuruus olisi 6,13 milj. yhteensä josta Säkylän osuus olisi hieman yli 1.5 milj.euroa.
Se mihin se käytettäisiin päättäisi aikanaan uuden Euran valtuusto. Ei siis Säkyläläiset!

10.2.2009 17.54  Seurakuntalainen

Vai kerätään kirkkoherranvirastossakin nimiä Pro-adressiin. Täysin sopimatonta. Nyt on Kirkkoherra selityksen velkaa.
Asia on otettava esille seurakunnan hallintoelimissä.

10.2.2009 18.33  Jaska Jokunen

Kari, kerro meille ihan normaaleille rivikansalaisille (tai ainakin minulle) miksi Teillä on pakkomielle kuntaliitokseen?
Mitä ihan rehellisesti siitä hyötyisimme tällä ruohonjuuritasolla?
Mitä menetämme jos emme liittyisi? Jos näihin saisimme oikean vastauksen, ei sellaista poliitikon vastausta (ympäripyöreä, paljon tekstiä, ei mitään oikeaa asiaa).
En ole näihin löytänyt minkäänlaista vastausta.
Mitä jos jossain vaiheessa huomataan, että tämä liitos ei ollutkaan hyvä asia, otatteko asiasta silloin sellaisen poliittisen vastuun, kuten Paavokin teki taannoin? Mitä silloin tapahtuu?
Rehellisesti kysyn....mahdatteko ymmärtää millaisella asialla tällä hetkellä "leikitte"?

10.2.2009 21.31  abc123

Uuden kunnan perustaminen aiheuttaa myös seurakuntien liitoksen, mm. verotuksellisista syistä. Näin ollen en pidä pahana asiana pitää ko. adressia kh-virastossa. Seurakuntalaisissakin on varmasti eriäviä mielipiteitä. Avoimuus on yksi ev.lut. kirkon vahvuus. Kirkkoherra ei ole tilivelvollinen tässä asiassa, oli hänen kantansa mikä tahansa. Tämä vain mielipiteenä seurakunta ja adressiasiaan. Täytyy muistaa että seurakunta olemme me.

10.2.2009 23.04  Pro

Tottakai kaikki ajatuksiltaan terveet ihmiset vaativat selvitystä mahdollisen kuntaliitoksen seurauksista etukäteen, ennenkuin kuntaliitoksesta päätetään. Kun mitään ennakkoselvityksiä ei ole edes tehty, ei selvityksistä voi mitään kertoakaan. Ne jotka ovat etukäteen pedanneet itselleen etuuksia mahdollisesti tulevassa liitoksessa, ovat innokkaasti lopettamassa säkylän kuntaa ja sen itsenäisyyttä. Ne jotka eivät kysymättä taivu tämän mafian vähättelyn, nimittelyn ja painostuksen alla, yritetään vaientaa keinoja kaihtamatta. Nyt "kuntaliitosmiehet" ovat menneet liian pitkälle, nyt tätä liitoksen vastustajien vyöryä ei pysäytä mikään. Nyt on liian myöhäistä selitellä. Tulemme laatimaan listat niistä valtuutetuista, kuntamme kaatajista ja naulaamme ne sähköpylväisiin jotta kaikki äänestäjät näkevät ketkä näitä tuhoajia ovat. Myös listoihin tulevat nimet niistä valtuutetuista jotka ovat näillä tiedoilla, kuntaliitosta vastaan.

11.2.2009 8.04  Kari

Aamukiireessä muutama kommentti Jaska Jokuselle. Uusi Eura pystyy pientä Säkylää paremmin vastaamaan tuleviin haasteisiin muun muassa vanhustenhuollossa. Jos olisimme mukana Paras -hankkeen mahdollistamaassa sote -yhteistyössä jonkun kuntaryppään (es. Keski-Satakunta) kanssa, olisi päätösvalta myyty. Erilaiset useiden kuntien yhteistyöelimet ovat helposti vain sosiaalista nyhjäämistä ja johtavien paikallispoliitikkojen kallista kahvittelua. Päättäminen menettää kasvot ja tulee kalliiksi.
Aika ei nyt mahdollista enempää mutta totean, että tästä on leikki kaukana. Uuden kunnan perustaminen on totista työtä, jota meillä onneksi valmistelee täyspäinen kunnanjohtaja.

11.2.2009 8.19  Perävainion poika

Eivät kaikki kokoomuslaiset kohella. Puheenjohtaja Mäntyranta sanoo viisaasti, että ei ole suurta eroa olla säkyläläisinen uudessa Eurassa tai vanhassa Säkylässä. Taitavat ne Muurinen, Kinkku ja Saveljeffikin kulkea silmät auki.

11.2.2009 10.30  Ent.demari

Sote yhteistyön taka-aikaraja
(ei kuntaliitoksen) on n. kuukauden päästä. Monet kunnat eivät aio sitä noudattaa koska se heikentäisi terveydenhuollon tasoa. Tänään saimme turun sanomista lukea kuinka esim Someron kaupunki ei aio heikentää asukkaidensa terveyspalveluita vaan säilyttää omat TOIMIVAT palvelunsa!
Se onnistuu koska mitään sanktioita ei lain noudattamatta jättämisestä tule!
Mikä estää Säkylää ja Köyliötä toimimasta samoin?

11.2.2009 10.32  Antti

Perävainion pojalle

Jos ei kerran olisi suurta eroa olla säkyläläinen uudessa Eurassa tai Säkylässä, niin miksi sitten ei oltaisi säkyläläisiä? Venäläisiksi emme voi tulla, ruotsalaisia emme ole, olkaamme siis s...

11.2.2009 10.39  Antti

Ent.demarille!
Joku vetosi päinvastaisen mieleipiteensä tueksi Kalliin. Tehkäämme samoin kuin Kalli teki, koska sanktioita ei ole, meidöän ei tarvitse myöskään noudattaa älytöntä lakiakaakaan, kuten suuri joukko Varsinais-Suomalaisia kuntiakaan ei noudata. (Ero on tietysti vain siinä, että me emme ole olleet Kallin ja kumppanien säätämää lakia säätämässäkään, eikä kuntaliitoksien välttäminen edes ole lainvastaistakaan. Rantala järjetäköön sopivan yhteistyökuvion Huittisten ja Loimaan kanssa, kun on asiassa varmasti tilaisuus neuvotteluja käydä!)

11.2.2009 10.56  Tietämätön Säkyläläinen

Kertokaa minulle Säkyläläiset valtuutetut, mikä on sen LAIN NUMERO ja PÄIVÄMÄÄRÄ , jossa sote yhteistyöstä lailla määrätään. Haluan lukea sen tekstin.

11.2.2009 15.10  virkamies

Tällaista asiakirjaa ollaan valmistamassa. Sen sisältöön on helpompi ottaa kantaa kuin epämääräisiin väitteisiin.

1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus
2. Uuden kunnan perustamisen tavoitteet
3. Kuntajaon muuttumisen edellytykset
4. Uuden Euran valmisteluprosessi
5. Perustiedot uudesta Eurasta
6. Seutu- ja kuntayhteistyö
7. Uuden Euran taloustarkastelu
8. Uuden Euran hallinto ja toimintaperiaatteet
9. Henkilöstöpolitiikka
10. Eura 2015 -strategia/yhteenveto
11. Uuden Euran palvelujen järjestäminen
11.1. Konsernijohtaminen
11.2. Elinkeinopalvelut
11.3. Sosiaali- ja terveyspalvelut
11.4. Koulutuspalvelut
11.5. Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut
11.6. Tekniset palvelut
12. Suunnitelman toimeenpano ja muut järjestelyt

Ei siis suinpäin vaan suunnitellen.

11.2.2009 15.17  Juhani

MENNÄÄN UUTEEN EURAAN - HYVÄÄN SEURAAN

11.2.2009 16.04  ei takinkääntäjä vaan tuulettaja

Minusta on todella hyvä, että keskustelu ylipäänsä edes nyt herää.Rakentavaa ja luotettavaa neuvotteluyhteyttä ei minusta ole se, että esimerkiksi uuden perustettavan kunnan nimeksi on yksioikoisesti Euran suunnalta päätetty Eura. En voi myöskään sille mitään, että kovin vaikeaa on luottaa kumppaniin, joka on jo kerran pettänyt. Ei kukaan tahallaan rettelöi tai kapinoi. Pohjalla on aito huoli omasta kotiseudusta ja sitä huolta olisi syytä keskittyä hälventämään antamalla vastauksia esitettyhin kysymyksiin. On ihan oikein, ettei kaikkea pureksimatta niellä. Uusi kunta voi olla hieno mahdollisuus, toivon sitä, mutta odotan myös tiettyä profiilin kohotusta neuvottelijoilta. Ja niinkuin Kari sanoi, keskustelusta voi syntyä hyvinkin hedelmällisiä tuloksia. Niitä odottaen........!

11.2.2009 17.05  §§ §§

Vastaan nimimerkille "Tietämätön Säkyläläinen":

Paras-lain numero ja päivämäärä ovat seuraavat: 9.2.2007/169

Ja ajantasaiset lait löytyvät osoitteesta www.finlex.fi

Ja olennaisin lainkohta sanasta sanaan:

"Kunnassa tai yhteistoiminta-alueella, joka huolehtii perusterveydenhuollosta ja siihen kiinteästi liittyvistä sosiaalitoimen tehtävistä, on oltava vähintään noin 20 000 asukasta."

11.2.2009 18.40  PSa

Tuulettajalle

Pettihän se Eura meidät kerran ja riiaasi salaa Kiukaisten kanssa. Anteeksiantoa hyvässä parisuhteessa kuitenkin tarvitaan.

11.2.2009 20.37  Juhani

Nyt on sitten tarjolla tietoa. Lukekaa perustyöryhmien väliraportit. Osoite löytyy mm. tämän sivuston uutissivuilta.
Rakennellaan, eikä revitä!

11.2.2009 21.02  tuulettaja

Psa !
Liekö parisuhde kovinkaan vakaalla pohjalla silloin kun lähdetään pettämisen tielle.
Eikä petetyn kuulu olla altavastaajana. Jospa väliraporteista löytyisi avain anteeksiantoon.Luetaan ja toivotaan!

11.2.2009 22.24  Tietämätön Säkyläläinen

Kiitos lain numerosta, näin siellä lukee:
Kunnan ja yhteistoiminta-alueen muodostaminen
Kunnan tulee muodostua työssäkäyntialueesta tai muusta sellaisesta toiminnallisesta kokonaisuudesta, jolla on taloudelliset ja henkilöstövoimavaroihin perustuvat edellytykset vastata palveluiden järjestämisestä ja rahoituksesta.

Kuntien yhteistoiminnan vahvistamiseksi kunnat voivat perustaa toiminnallisesta kokonaisuudesta muodostuvan 3 ja 4 momentissa tarkoitetun yhteistoiminta-alueen. Kunnat voivat sopia, että yhteistoiminta-alueen tehtävät annetaan kuntalain (365/1995) 76 §:n 2 momentin mukaisesti alueen yhden kunnan hoidettavaksi, jolloin tehtävien hoitamista varten perustetaan kuntalain 77 §:ssä tarkoitettu alueen kuntien yhteinen toimielin, tai että yhteistoiminta-alueen tehtävät hoitaa kuntayhtymä.

Kunnassa tai yhteistoiminta-alueella, joka huolehtii perusterveydenhuollosta ja siihen kiinteästi liittyvistä sosiaalitoimen tehtävistä, on oltava vähintään noin 20 000 asukasta.

Kunnan tai yhteistoiminta-alueen, jolla on ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (630/1998) mukainen ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupa, asukasmäärän on oltava vähintään noin 50 000.

Eli ei kuntaliitospakkoa!

11.2.2009 23.33  PSa

Pakko ei ole kuin kuolla ja sitäkin vain kerran. Valtio on kuitenkin sellainen veitikka jotain keksiessään, että pakosta tuleekin halu paremman vaihtoehdon puutteessa. Näin on meillä Pyhäjärviseudulla, joka on lain tarkoittama työssäkäyntialue. Ylikunnallista hallintoa ei täällä haluttu kokeilla edes välivaiheena. Vain Säkylälle se olisi silloin käynyt.

12.2.2009 10.27  Juhani

Säkylähän esitti yhteistoiminta-aluetta, mutta Eura, Kiukainen ja Köyliö eivät ajatusta havaintojeni mukaan hyväksyneet.

12.2.2009 20.25  janne

Mummeleista ilmeisesti pidetään huoli.

Kuka huolehtii uudessa Eurassa työssäkäyvästä lapsiperheestÄ?

12.2.2009 20.48  Seurakuntalainen

Adressi kirkkoherranvirastossa todella kuohuttaa. Satakunnan Kansan mukaan asia on kantautunut jo tuomiokapitulin tietoon. Lakimiesasessori on uutisen mukaan keskustellut asiasta myös Piispan kanssa. Kirkkoherra on nyt todella selityksen velkaa meille seurakuntalaisille.

13.2.2009 0.21  abc123

Näinhän se meni SK:ssa:
"Uuden Euran liitosvalmistelujen keskeyttämistä ajavan adressin voi allekirjoittaa Säkylän kirkkoherranvirastossa, mikä on ihmetyttänyt osaa kuntalaisista.

Asia on kantautunut lakimiesasessori Matti Mäkisen mukaan myös Turun tuomiokapitulin tietoon. Mäkinen on keskustellut asiasta piispa Kari Mäkisen kanssa, mutta virallista kantaa tuomiokapitulilla ei asiaan ole.

? Jos kyseessä on puhtaasti kuntaliitosasia, henkilökohtainen mielipiteeni on, että seurakunnan ei kuulu ottaa siihen kantaa. Ymmärrän kyllä, jos joku on asiasta suivaantunut. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että seurakunta päättää, mitä heidän tiloissaan on.

Kirkkohallituksen kirkkoneuvos Pirjo Pihlaja sanoo, että mikään laki ei nimien keräystä kirkkoherranvirastossa kiellä, mutta hän katsoo, että politikointi ei kuulu kirkolle.

Säkylän seurakunnan talouspäällikön Hannu Toiviaisen mukaan seurakunta ei ole ottanut kuntaliitokseen kielteistä kantaa.

? Seurakunta ei ole ollut asiassa aktiivinen. Kirkkoherran kanssa päädyimme siihen, että lista saa täällä olla. Palvelutiskillä se ei tietenkään ole, eikä ihmisiä ohjata kirjoittamaan siihen nimiään. Listassa ei käsittääkseni ole kovin monta nimeä."

Selitykset on annettu. Maailmaan mahtuu paljon selitettävää. Pysyn edellisessä kannassani.

13.2.2009 1.18  Öylätti

Ensin ehtoollishopeat ja nyt poliittisen manipuloinnin salliminen seurakunnan tiloissa. On siinä kirkkoherralla riuskat otteet.

13.2.2009 7.19  kirkonrotta

Lopettakaa nyt hyvät ihmiset se seurakunnan parjaaminen. Keskustelu on taas kerran ja jälleen lähdössä ihan väärille urille.Kirkon kimppuun on vissin niin mukava käydä. Seurakuntaliitokset ovat vielä tunnepitoisempi ja ihmistä lähemmäs tuleva asia kuin kuntaliitokset. Keskitytään nyt vaan positiivisten asioiden esilletuontiin niin, ettei kukaan halua adresseihin nimeään kirjoittaa!!!!

13.2.2009 7.36  Öylätti

Ei parjata kirkkoa. Vaaditaan vaan pysymään kaidalla tiellä.

13.2.2009 8.23  Antti

Säkylän seurakunta on ollut yhtä kuin Säkylän kunta pitkälle yli puolentuhatta vuotta. Totta kai sillä olisi myös oikeus olla eri mieltä sen seuraajaorganisaation Säkylän kunnan ratkaisuista, jotka seurakuntia koskevan säännösten vuoksi uhkaavat myös sen olemassaoloa. Ainakin on kohtuullista saada vaatia kysymään säkyläläisten todellista mielipidettä kuntalaiskyselyllä.

13.2.2009 8.50  Jussi Jokitulppo ja Janne Jokitulppo perh.

Harkitsemme vakavasti takaisin SÄKYLÄN seurakantaan liittymistä, koska seurakunta on mukana tekemässä todella arvokasta työtä kuntaliitosta vastaan, kiitos

13.2.2009 12.52  epätietoinen

Hänelle, kuka sitten lieneekään se älykkö joka laatii mielipidekyselynne kysymykset- joka tapauksessa, nyt on viimeisintä hieman vaikea tulkita. Haluatteko siis vastauksen ensimmäiseen kysymykseen vai toiseen?

13.2.2009 12.55  kysymyksenasettelussa toivomisen varaa

Anteeksi, mutta haluatteko mielipidekyselyssänne vastauksen ensimmäiseen vai toiseen kysymykseen?

13.2.2009 15.09  Juhani

Minusta kysymys on ihan yksiselitteinen.
Äänestin ja kantani on selvä: valtuusto päättää ja toivottavasti uuden EURAN puolesta.

13.2.2009 15.18  Tosiporvari

Kiitos Säkylän sosialidemokraateille. Hienot nettisivut. Siellä voi vapaasti päästellä mielipiteitään. Puoluekantaan katsomatta.
Kommentoin pääkirjoitusta.

13.2.2009 15.41  Uskovainen

Säkylän seurakunnan ovat vallaneet kokoomuslaiset. Kokoomuksen oppositio käyttää nyt jopa kirkkoa hyväkseen.
Nyt on todella Kirkkoherra selityksen velkaa.
Täytyy harkita seurakunnasta eroamista.
Kirkkovero menee kohta kokoomuksen puolueveroksi.

13.2.2009 15.48  Seurakuntalainen

Säkylän seurakunta sai tässä taannoin kielteista julkisuutta arvoesineiden kohtalosta. Taas tulee uutta kielteistä julkisuutta. Kirkkoherra hoi!

13.2.2009 17.11  kirkollisveron maksaja

Uskovainen hoi! Valaise minuakin, eli ketkä kokoomuslaiset ovat kirkon vallanneet?

13.2.2009 18.02  Uskovainen

Uskovainen vastaa: kyllä sen kaikki tietää...
Toki vaaleilla valitut..
Kirkonveron päätän lopettaa nyt ja itse

13.2.2009 18.40  säkylä

Euran vastaus kyykyttäjille: erinomainen tilinpäätös....

No ihmekkös tuo, kun kaikki isommat hankkeet on tarkoitus aloittaa vasta 2011.

jostain ihmesyystä vasta vuonna 2011 !

13.2.2009 20.15  Tarkkaan lukija

Alasatakunnan 12.2.2009 pääkirjoitus oli loistava, toivottavasti kaikki ajattelevat ymmärtävät nyt?

13.2.2009 21.39  huvimylly

Miksi oikeasti parjaatte seurakuntaa?

kenekään ei ole pakko listoihin nimeään kirjoittaa. eikös seurakunnan kuulukkin kuunnella ihmistä.

Ihmisten pitää tuoda ajatuksensa julki, jotta saadaan kysymyksiin vastauksia.

Itse olen puhunut kuntaliitos asiasta monien kanssa. Suurin osa on vaan itsekseen mietiskellyt kyseistä asiaa.

Seurakunta tekee tässä asiassa arvokasta työtä. Käsittääkseni tämä ei seurakunnalle mitään maksa, edes nämä laput ei ole seurakunnan maksamia.

13.2.2009 21.49  Seurakuntaan kuuluva

Pitänee myöntää, että kirkkotiloissa olevat laput ovat demokratiaa, kun ihmiset saavat tuoda oman mielipiteensä julki. Jos ei kirjoita nimeään on se myös mielipiteen ilmaisu.

14.2.2009 7.54  Osku

Kirkon ei pidä puuttua kuntapolitiikkaan.
Säkylän seurakunta taitaa olla kokoomuksen palvelija.
Eroan koko kirkosta.

14.2.2009 9.27  Rami

Valtuustot päättävät uudesta Eurasta, eivät mitkään pikkuporvarien salaseurat.

14.2.2009 10.44  Ent.demari

Eiköhän nyt olisi aika arvoisat säkyläläis-valtuutetut ottaa aikalisä kuntaliitosneuvottelussa ja neuvotella liittymissopimus rauhassa valmiiksi ennen kuin kautta aikain suurin Säkylää koskeva päätös tehdään!
ps. Aikalisäadressit kiertävät ja tulossa on melkoinen pommi nimien määrän suhteen!

14.2.2009 11.01  Timo

Kuntaliitosta ei pysäytä nyt mikään. Seudun kunnnanhallitukset olivat asiasta täysin yksimielisiä 12.02.2009.
Kaikki vouhaaminen on ihan turhaa.

14.2.2009 11.13  Marjatta

Säkylän Kokoomus on kaiken Sekoomus. Johtaa paikallista kirkkoa peleineen.
Kirkkoherra on vihreä.
Että kehtaattakin viedä adressit virastoon.

14.2.2009 11.35  Antti

Timolle
Omalatuista valtionhoitajapuolueen asennoitumista. Kunnanhallitustenko pitäisi saada päättää kuntalaisia kaikkein voimakkaimmin koskevista asioista. Onko se sitä demokratiaa, johon sosialidemokraattien halu käyttää nimeä 'demari' perustuu?

14.2.2009 13.36  pelle

hei kamoon seurakuntaa vastaan kiukuttelevat, lakkaatteko morjestamasta niille joiden nimi on listassa? haluatteko jakaa koko säkylän kahtia? ootte aika pelleja

14.2.2009 16.12  Artis

Puntti näyttää tutisevan muillakin puolueilla joiden kqannatus on jyrkässä alamäessä. Uskotteko tosiian, että keskuskomitea voi päättää säkylässä kuntalaisten mielipidettä vastaan. Jos sen teette kannatus romahtaa entisestään.

14.2.2009 16.28  Alfa

Timolle: Seudun kunnanhallitukset eivät ole kuntien ylin päättävä elin, vaan toimeenpanevat valtuuston antamia tehtäviä. Hallitus on valtuuston rukkanen. Säkylässä kunnan ylin päättävä elin on Säkylän kunnanvaltuusto. Se mitä jotkut kunnanhallitukset tiedottavat, kuten Euran-, Köyliön- tai Säkylän, ei ole mitään merkitystä kun Itsenäisen Säkylän valtuusto tekee päätöstä, liitytäänkö Euraan vai pysytäänkö itsenäisenä kuntana. Vielä ei ole nähty kuin alkua siitä vastustuksesta mitä kuntaliitos tulee kohtaamaan. Valtuutetut ovat toistaiseksi saaneet olla rauhassa norsunluutorneissaan, mutta paine tulee siellä kasvamaan kun jokainen näistä miettii omaa tulevaisuuttaan Säkylän kunnassa.

14.2.2009 19.36  Timo

Nimimerkki Timo ei ole demari. Kyllä hallitusten kannoilla on merkitystä.
Kolmen kunnan hallitukset olivat yksimielisiä uuden kunnan perustamisesta.
Säkylässäkin on joka käänteessä oltu asiasta yksimielisiä. Siis virallisesti. Joku kokoomusoppositio ei kuntaa edusta.
Säkylässä hallitus todella panee toimeen valtuuston päätöstä ja se päätös on uusi Eura.

14.2.2009 21.26  Antti

Timolle
Voi sitä vallantäyteyttä jolla kuntaliitosta nyt näemmä täytyy ajaa. Jos hanke kestäisi perustelut ei kansanäänestykseen suostuminen voisi olla niin vaikeaa. Kyseessähän on kunnan kaikkien aikojen suurin päätös, jonka kait voidaan todeta kuuluvan kuntalaisille, vaikka ei sitten kuuluisikaan demokratian ylimpiin ystäviin.

14.2.2009 22.29  §§ §§

Suomessa on lain mukaan edustuksellinen demokratia. Se perustuu siihen , että kansan valitsemat edustajat tekevät päätöksiä.

Syksyn kunnallisvaaleissa oli yhtenä teemana ehdokkaiden suhtautuminen kuntaliitokseen. Asukkaat valitsivat valtuutetut ja nyt jokaisessa kunnassa valtuusto käyttää sille annettua valtakirjaa.

Olen varma, että jokainen valtuutettu haluaa sydämestään tehdä päätöksiä kotikuntansa parhaaksi. Valtuutetuille on annettu ja annetaan kaikki heidän tarvitsemansa ja haluamansa taustatieto.

Ja tämän tuloksena saamme kesään mennessä päätöksen, joka varmasti on paras meille kaikille.

15.2.2009 6.58  Antti

Edelliselle §:stä innostuneelle taholle

Juuri lakien mukaan eduskuntakin olisi voinut päättää esim. erääseen toiseen eu- alkuiseen organisaatioon liittymisestä. Näin se ei kuitenkaan tehnyt vaan ymmärsi asian olevan niin tärkeän, että siinä piti järjestää kansanäänestys, vaikka päätosvaltakin säilytettiin edelleen omissa puiteissa.

15.2.2009 11.38  Ei euralle

Useat valtuutetut ovat sanoneet, ettei heille ole annettu mitään tietoja päätöksen perusteeksi. Asia on tullut heille niin yllätyksenä, ja asia on viety niin nopeasti läpi, ettei siihen ehtinyt reagoimaan. Alueen kunnanjohtajat ovat tehneet taustatyön valmiiksi ja valtuutetuille asia tuotiin ns. sovittuna. Sen jälkeen kaikki asiakirjat on muotoiltu niin kuin asia olisi lopullisesti päätetty. Ovelaa ja kieroa toimintaa, mutta se sataa vastustajien laariin, kun kuntalaiset vähitellen ymmärtävät suuren vedätyksen. Viha nousee pintaan joka puolella Köyliön ja Säkylän kuntia. Jopa Voitoisissa, jonka uskottiin sijaintinsa puolesta olevan Eura-myönteinen, on erittäin jyrkkä Eura vastustus. Kiville menee tämä liitoksen ajaminen euraan. Päättäjät ovat pahasti aliarvioineet Kunnan asukkaat. Ei kuntaliitokselle.

15.2.2009 12.38  Tulevaisuuteen

"Ei kuntaliitokselle Euraan" adressin allekirjoittaneisiin kuuluu myös johtavien sosiaalidemokraattien ja johtavien keskustalaisten aivan lähipiiriä. Enää ei voi sanoa, että kuntaliitosvastustus olisi "vain" joidenkin "kokoomushörhöjen" sooloilua, vaan se on laajojen kansankerrosten, yli kaikkien puoluerajojen ulottuva KANSANLIIKE, jota ei mollaaminen enää nitistä. Tämä yhdistää ihmisiä puolueesta riippumatta, koska kyseessä on asia jonka kanssa tulevienkin kuntalaisten on elettävä.

15.2.2009 18.09  Kyllä Euralle

Kunnanjohtajat ovat järkimiehiä ja yksissä tuumissa Uuden Euran puolesta.

15.2.2009 18.57  ei euralle

ainoa järki mies kunnanjohtajista tais olla säkylässä, kun ymmärtää häipyä maisemista...

15.2.2009 19.25  Kyllä Euralle

Kyllä Rantala on vahvasti Uuden Euran puolesta.

15.2.2009 20.48  Ei Euralle

niin kai on, siksi ymmärsi häipyä

15.2.2009 21.02  123 abc

On hienoa kun Säkylän Srk:n parjaaminen loppui ja päästiin asiaan.
Kyllä kansanliikkeet yleensä ovat kirjo koko puolue kentästä ja kaikenlaisia kansalaisia on mukana, sillä ei ole merkitystä kuka tai ketkä vaan sillä että nimiä on todistettavasti paljon. Sillä lienee jo merkitystä...

15.2.2009 21.16  Tuolla lisää aiheesta

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=115&conference=4500000000001570&posting=22000000041518145

16.2.2009 0.44  Tarkkaan lukija

Kun katsoo Euran talousarvio 2009-asiakirjasta : Investoinnit 2009-2011, niin Talonrakennushankkeissa suurimpina kohteina ovat Koulukeskuksen rakentaminen 2.400.000? ja Terveysk/vanhainkoti rakentaminen 5.100.000?. Tänä aikana Hinnerjoelle 22.000 ja Honkilahdelle 22.000?. Näille entisille itsenäisille kunnille Euran kyyti on todella kylmää.

16.2.2009 13.06  Juhani

Säkylässä on rakennettu uusi terveyskeskussairaala, velaksi. Nyt alkaa vanhan sairaalan perusparannus, velaksi.
Kohta aloitetaan koulukeskuksen suurremontti, velaksi.
Kaikki hankkeet niin Säkylässä kuin Eurassakin on tarpeellisia ja perusteltuja. Kaikki ne sitten yhdessä maksetaan.
On joillakin säkyläläisillä mahdoton viha, kauna ja kateus euralaisia kohtaan.
Voimme olla säkylässä tyytyväisiä neuvottelijoihimme, jotka ovat saaneet sovituksi, että koulukeskuksemme remontti aloitetaan.
Toisaalta kouluverkkoon ei ole tulossa mitään muutoksia lähivuosina.

16.2.2009 14.06  Kyllä Uudelle Euralle.

Kuntaliitos etenee harkitusti ja sovitusti. Tietoa on tarjolla.
Jos valtuutettu ei ymmärrä tehtäväänsä ja vastuutaan kannattaa ennen olla KYLLÄ kuin EI.
Tajutaanko, mitä EI merkitsee?

16.2.2009 15.05  Antti

Kommentti edelliselle

Onko sekin ollut harkittua, että ollaan saatu ilmeisesti kansalaisten suuri enemmistö Säkylässä takajaloilleen. Näin voi päätellä Suomi24:n edellä viitatusta SÄKYLÄN PUOLESTA keskustelusta. On näemmä koko Satakunnan ylivoimaisesti luetuin nettikeskustelu.

16.2.2009 15.08  Antti

Kommentti Juhanille

Mainitsemasi esimerkit osoittavat kuinka vastuuton koko PARAS-hanke on. Uusi Salo, hetki sitten koko maan rikkaimpia, tarvitsee nyt jo 20 milj. euroa pikavippiä, vaikka ei ole kulunut kuin runsas kuukausi yhdistymisestä. Turha syyttää lamaa, se iskee vasta viiveellä kuntatalouteen, kuten hallituskin sanoo.

16.2.2009 15.10  Ei uudelle euralle

Uskon että tajutaan mitä ei tarkoittaa. päätämme itse omista asioistamme. Jos tässä on kyse pelkästä valtion antamasta avusta, joka oli jotain 6 miljoonaa, niin paljonko tästä tulee Säkylään?

Mitä säästöjä oikeasti syntyy, kun kunnan työporukalle keksitään jotain uusia virkoja? muutaman vuoden kuluttua he sitten ovat eläkkeellä tai työttömiä. Jos säkylän kunta maksaa työntekijöilleen palkkaa, niin sitä iso osa jää säkylään. Muuten yhteistyötä voisi kehittää, mutta mielestäni kuntalaisen asiat ei parane liitoksesa, ainakaan säkyläläisen.

16.2.2009 15.11  Antti

Toinen kommentti Juhanille

Koulukeskus oli jo saamassa rahat automaatisesti, mutta menettämässä liitossekoilun vuoksi. Nytkö sitten pitäisi kiittää neuvottelijoita, jotka ovat onnistuneet peittämään ensimmäisen möhläyksensä ja menettäneet saman tien tietysti myös jo yhtä ja toista

16.2.2009 15.34  Koulumies

Nyt Antti kirjoittaa puuta heinää.
Ja edelliselle: kuntatyöntekijöiden työsuhteet on turvattu lailla viideksi vuodeksi.
Valtion rahat tulee pyhäjärviseudulle, eikö se ole hieno asia.
Lopettakaa väärän tiedon levittäminen.

16.2.2009 15.51  Antti

Koulumiehelle puusta heinästä,

allaoleva on suoraa lainausta Lääninhallituksen otsikon "Oppilaitosten rakennushankkeisiin 44 miljoonaa euroa vuosina 2009-2012" sivulta (http://www.laaninhallitus.fi/) päivämäärällä
06.10.2008:
"Opetusministeriö on vahvistanut valtakunnallisen koulutuksen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelman vuosille 2009 - 2012. Länsi-Suomen läänissä käynnistyy noin 96 miljoonan euron oppilaitoshankkeet tulevalla nelivuotiskaudella."
Vuosi 2010: "Säkylän koulukeskuksen peruskorjauksen 1. vaihe"

Tämän jälkeen kuten liitoshankkeen pää-äänenkannattaja Alasatakunta kertoo 2. 12. 2008: " Lääniä askarruttaa myös tuleva kuntaliitos sekä kouluverkon tarkoituksenmukaisuus koko uuden Euran alueella."

Kehottaisin nimimerkki "Koulumiestä" lopettamaan väärän tiedon levittämisen

16.2.2009 16.01  Antti

Koulumies on kyllä oikeassakin

On totta että kuntatyöntekijöiden työt on turvattu liitossopimuksessa 5 vuodeksi, mutta sekö onkin kuntaliitoksen tarkoitus, jolla sitä valmistelleet virkamiehet (vrt. ed. viitatulla Suomi24 sivulla esitettyyn Esa Ruoholan tunnustukseen, jota hän ei ole kiistänyt) ovat tietysti myyneet hankkeen kunnantyöntekijöille. Entä sopiiko tämä suhdannetilanteeseen kuntalaisten näkökulmasta, viittaan vain Salon kaupungin nyt jo tulleeseen 20 miljoonan euron pikavippitarpeeseen

16.2.2009 16.24  Kunnan palkollinen

Laki työsuhdeturvasta sitoo kuntia. Pitäisikö Antin mielestä kunnan väkeä irtisanoa?
Kunnissa on paljon muitakin palkollisia kuin hallintovirkamiehiä. Hallinnon osuus taitaa olla siellä 4 prosentin paikkeilla.
On lasten hoitajia, on opettajia, on sairaanhoitajia, on vanhustenhoitajia.
Viha kuntaa kohtaan taitaa Antilla olla kova. Hyökkäät tällä seudulla 1200 ihmistä vastaan ja välillisesti moninkertaisesti.
Ruoholan sutkaisuksiin ei kannata vakavaa politiikkaa perustaa...
Uutta kuntaa rakennetaan tulevaisuuden haasteisiin.
Toisaalta: Vanhasen-Kataisen hallitus taitaa panna kunnat kyykkyyn ja palvelut alas. Palvelut yksityistetään ja rahat ahneille.

16.2.2009 16.51  Ent.demari

PARAS-hanke on sosiaali-ja terveyspalveluiden järjestämiseksi kepun (Vanhanen ja Kiviniemi)aikaansaama väliaikainen hanke jossa pakotetaan järjestämään terveydenhuollon palvelut yli 20 000 asukkaalle. Täkäläinen kepun johtava poliitikko taatusti luvannut näyttää ministeri-kavereilleen että näin täällä satakunnassa homma hoituu!
Ei hyvä nykyisille Säkyläläisille ja Köyliöläisille! Hyvä Euralaisille joilla oma terveydenhuolto ei toimi. Kasvaako potilasjonot Säkylässä ja Köyliössä kun ollaan sitä suurta ja samaa? Veikkaanpa että kyllä kasvaa!

16.2.2009 17.10  Euralainen

Miten niin Euran terveydenhuolto ei toimi. Lopettakaa mustamaalaaminen.

16.2.2009 18.02  Antti

Kunnan palkolliselle

Päinvastoinhan rakastan kuntaa ja haluan pitää siitä kiinni. Mutta puheenvuorosihan juuri osoittaa miten hallintovirkamiehet ovat myyneet rationalisointihankkeeksi kuvittelemasna asian. Asiaa ei vain mielestäni saisi perustella kenenkään omalla tai ryhmäedulla vaan niiden kuntien joiden kohtalosta halutaan päättää, pitkän tähtäimen edun nimissä. Se on paitsi isiemme, niin lastemme ja heidän lastensa jne. edut, joiden täytyy ratkaista näin suuret asiat.
Hallituksesta kyllä olen samaa mieltä, mutta tämän laman aikana tulevat asenteet muuttumaan vielä ratkaisevasti ja siitä millaisia hallituksia ja päätöksiä vielä voimme joutua näkemään, me emme vielä paljoa tiedä.

16.2.2009 19.33  Perävainion poika

Malttia, malttia. Tunnekuohut käyvät jo yli maljan. Kuntalaisia tullaan kuulemaan kaikkien osalta tasapuolisesti kevään yleisötilaisuudessa. Siellä on jaossa tietoa ja mahdollisuuksia kysyä ja kommentoida. Malattia, malttia.

16.2.2009 21.01  Köyliön ja Säkylän puolesta

Pro Köyliö Pro Säkylä KANSANLIIKE tiedottaa:

PRO KÖYLIÖ PRO SÄKYLÄ järjestää tiedotustilaisuuden Köyliön Lallintalolla 1.3.2009 klo 13.00-16.00. Tilaisuudessa kuulemme niistä vaihtoehdoista kuntaliitokselle, joita ihmiset ovat kaivanneet. Tilaisuudessa puhuvat eri kuntien edustajat siitä, miten tarvittavat palvelut voidaan paremmin järjestää kuntalaisille ilman kuntaliitosta. Puhujilla on jo kokemusta ko. palvelujen järjestämisestä.
Tilaisuudessa kerrotaan miten yrittäjien kuntaliitoskysely Säkylässä on toteutunut.
Tilaisuudessa kuullaan myöskin paljonko nimiä on tullut Köyliön ja Säkylän kuntaliitosta vastustaviin adresseihin.
Lisäksi saamme tietää ketkä valtuutetut ovat Köyliössä ja Säkylässä kuntaliitosta vastaan ja ketkä vielä empivät.
Kaikki ovat tervetulleita kuuntelemaan noin kymmentä puhetta.
Tilaisuuden aikana tarjoillaan 600 annosta lohikeittoa, kahvia ja pullaa joita talkoolaiset ovat valmistaneet.
NYT SAA TIETOA VAIHTOEHDOISTA !
TERVETULOA !!

16.2.2009 21.52  Euran älymystö + nomenklatura kehiin

- Missä olet ollut kaikki nämä vuodet? Näin kysytään kahdessa tunnetussa eri bississäkin. Keskustelu Säkylän akselilla käy kiitettävästi, säkyläläisten ja köyliöläisten toimesta. Missä ovat euralaiset päättäjät? Tulkaa ihmeessä esiin piilostanne. Maakunnallisessa ja paikallislehdessä asiaa pohditaan. Odotan, että Eurastakin tulevat keskustelijat mukaan. Sitä vartenhan teidät euralaiset luottamushenkilöt on valittu tehtäviinne. Itse edustan Euran metsäläisiä.

16.2.2009 22.00  puolueettomuspoliitikko

Onko tämä ensimmäinen kerta kyselyhistoriassanne kun teknistä mahdollisuutta käytetään väärin vai onko tämä ensimmäinen kerta kun siitä puhutaan?

16.2.2009 22.54  Ymmällään olija

Kysymys puolueettomuspolitiikolle...
Mitä kysymyksesi tarkoittaa , sitä on vaikea ymmärtää ?

17.2.2009 9.32  pp

Kysymys koskee uutista pikakyselyyn vastaajista. Vähän asenteellista!

17.2.2009 9.36  Antti

Kyselystä myös: Se paljastaa jo kysymyksenasettelullaan oudon kannan. Ettäkö Säkylän ja Köyliön kohtalot olisivat niin vähäisiä asioita, että niiden yhteydessä yhden kansanäänestyksen järjestämisen kustannuksilla olisi jotakin merkitystä?
Esikoisoikeudet ja hernerokka...

17.2.2009 9.49  Ent.demari

Kyllähän tuleva Suur-Eura on saanut melkoista "vetoapua" alueen paikallislehden päätoimittajalta ja tämänkin blogin ylläpitäjältä. Ihmettelen vaan mistä heille tulee tietoa kun sitä ei kertakaikkiaan mistään heru vaikka kuinka kyselisi. Ja tarkoitan tiedolla nyt sitä todellista faktaa jonka pohjalta päätöksen voi tehdä enkä mitään väliaikaraporttien liirumlaarumia josta ei ole mitään hyötyä. Kallista ja hukkaan heitettyä rahaa palaa taas aivan turhaan! Mutta hyvä polttaa sitä kun ei ole omaa!

17.2.2009 13.09  "Sivistynyt"

Herätkää kiukaislaiset. Kirjastopalvelunne aiotaan lopettaa! Ala-satakunta tänään jopa pääkirjoituksessaan mainitsee asiasta. Tekosyynä vähentyneet lainausmäärät!

17.2.2009 13.11  "Sivistynyt"

Milloin PARAS-hankkeesta pitää tehdä päätös? Onko se jo ensi kuun puolessa välissä? Kukahan siitä tiedottaisi?

17.2.2009 14.24  joku

www.eura2011.fi sivustolta löytyy vastauksia......

17.2.2009 15.48  minä

Aivan turhia pelkotiloja ihmisillä. Meillä on hyvät ja realistiset virkamiehet neuvottelemassa näistä tärkeistä asioista. Aivan varmasti heillä on muutakin kuin "mutu"-tuntuma. Turvallisin mielin ja ajatuksin vain kohti uutta Euraa, eihän Köyliö eikä Säkylä kartalta katoa. Historiat on pysyy, ei nekään huku minnekään.

17.2.2009 16.24  sinäminä

Hyvät ja realistiset virkamiehet kertoisivat AVOIMESTI neuvottelujen tuloksista ja toisivat myös negatiiviset asiat päivänvaloon. Eivät julkaisisi yleishöpinää strategioiden muodossa joista ei irtoa mitään konkreettista!

17.2.2009 16.34  heh

en oo koskaan käyny kiukaisten kirjastossa, enkä käy.

Muutenkin kirjasto pitäisi laittaa maksulliseksi, aivan turhaa kuntien rahankulua koko kirjasto toiminta.

silläkin rahalla saatasi vaikka järjestettyä kuntakysely halutaanko tehdä kuntaliitos. Kun se kerran on mukamas niin pirunkallis kysely...

17.2.2009 19.35  Fakta

Taas on näillä sivuilla uutisankka. Euralla ei ole mitään tilinpäätöstä. Talousjohtaja Rupponen sanoi, että " luvut ovat vain arvioita, mittään ei ole paperilla, minä tässä vasta kokoilen tilinpäätöstä ja se tulee julki kesäkuussa. Tilinpäätöstä ei ole tehty."

18.2.2009 6.43  Antti

Yhteenvetoa

Kun keskustelu on ainakin hetkellisesti vaimemenemassa voinee siitä tehdä vähän väliyhteenvetoa. Jokaiselle, joka osaa lukea, täytyy olla selvää, että mielipiteet jakautuvat jyrkästi päinvastaisiin näkemyksiin. Koska ei voi olla säkyläläisten etu, että heidät jaetaan jyrkästi vastakkaisiin leireihin, on jokaisen Säkylää rakastavan ja vastuullisessa asemassa kuten valtuutettuna olevan henkilön tunnustettava, ettei sellaista politiikkaa kannata jatkaa, joka jakaa säkyläläiset näin voimakkaasti kahtia. Se olisi väkivaltaa ja tosiasiassa arkipäivän fasismia.

Tuloksena tällaisen politiikan jatkamisesta olisi vain pahoin rikkirevitty Säkylä, joka ei varmaankaan ole minkään ryhmän tavoitteena. Sosialidemokraattien ansioksi täytyykin todeta tämän palstan avaaminen ja asian täten kiistattomalla tavalla näkyväksi tekeminen. Sama kahtiajakautuneisuus, eikä tarkoilla luvuilla ole mitään merkitystä, näkyy myös pikakyselyssä, jonka kysymyksenasettelussa olisi voinut kyllä jättää holhoamisyritykset. Olisi ollut tyylikäämpi ilman niitä.

Koska säkyläläisten kahtiajakaminen on pahin virhe, joka Säkylän ja säkyläläisten kannalta voidaan tehdä, alkaisi pikku hiljaa olla aika vetää tämän ilmeisen tosiasian vuoksi johtopäätöksiä. Sitä paitsi eihän Säkylän lakkauttamiseen tähtävässä asiassa ole ensimmäistäkään lainvoimaista päätöstä, eikä sellaista voi olla mitenkään odotettavissa ennen kesää, vaikka silloin on kuviteltu olevan tarvetta esittää asiasta esitys valtioneuvostolle. Kun tällaista esitykseen ei tietysti ole aihetta vailla edes lainvoimaista päätöstä ja tällaiseen ei enää ole mahdollisuuskisia, on tässäkin hyvä syy ottaa vähintään aikalisä. Se, ettei mm. em. perustavaa laatua olevaan seikkaan ole kiinnitetty huomiota osoittaa sekin, kuinka vähillä faktoilla tässä kaikessa ollaan liikkeellä.

18.2.2009 8.13  Lisää keskustelua

Keskustelu ei tule vaimenemaan. Nyt pitää kaivaa esiin enemmän tosiasioita, ja tuoda ne julkisuuteen. Pro Köyliö Pro Säkylän tulossa oleva massiivinen tiedotustilaisuus tulee lisäämään keskustelua aivan uudelle tasolle. Siellä ensi kertaa tavalliselle rivivaltuutetulle ja äänestäjäkunnalle tuodaan esille vaihtoehtoja kuntalaisten asioiden hoitamiseksi ilman kuntaliitosta. Kaikkien olisi hyvä mennä Lallintalolle 1.3.2009 klo 13.00.

18.2.2009 9.55  Jaska Jokunen

Eipä taida demaritkaan enää tietää mikä on parasta ja mikä ei..... Karikin tuntuu puhuvan "niitänäitä", muttei vielä häneltäkään yhtään kunnollista vastausta. Taitaa olla tärkein tehtävä sellainen "ampiaspesäänsorkkia". Kunnallispolitiikkaan pitäisi saada "pykälä" joka rajoittaisi istuntokauden maksimissaan 2 kauteen.
Äänestäjillä pitäisi olla mahdollisuus äänestää myös henkilö/henkilöt ulos kesken kauden, mikäli valtuutettu ei saa mitään järkevää aikaiseksi... tulos tai ulos -systeemillä, tulisi varamiehillekin käyttöä. Se olisi ollut ehkä yksi tapa saada kunnan asiat pyörimään ja kaivattuja näkökulmia. Edelleenkin valtuustopaikoilla istuu sellaisia jotka ovat olleet paikoillaan liian kauan.... He eivät osanneet ajaa oman kunnan etuja ja nyt nähdään tulos (olenko väärässä?)....jokainen voi vertailla heidän istuttuja vuosia/saatuja tuloksia.....
Jälleen kerran oma ajatus tästäkin asiasta!

18.2.2009 13.53  Kalle Kustaa

Jaska, älä moisia ehdota. Sittenhän kokoomus menettäisi kaikki paikkansa.

18.2.2009 14.31  Demokraatti

Tälläkin sivustolla valitellaan sitä, ettei saa tietoa. Ottakaa hyvät ihmiset yhteyttä kunnanjohtajiin ja muihin viranhaltijoihin. Kyllä heiltä tietoa saa.
Kunnallishallinto toimii erittäin avoimesti.
Luottamushenkilöt ovat tietenkin aina kuntalaisten / äänestäjien palveluksessa.
Alasatakunta paikallislehtenä voisi toki hoitaa tärkeää rooliaan nykyistä paremmin.

18.2.2009 15.30  Ei tietoa muka

www.eura2011.fi sivustolta löytyy vastauksia...... lukemaan kyllä joutuu ihan itse.

18.2.2009 17.07  Antti

Faktoista nimimerkki "Faktalle"

Kun nimimerkki halusi vedota Euran talousjohtaja Rupposeen, niin lainattakoon tähän Länsi-Suomen nettilehteä 18. 2. 2009 yhteisöverojen kehityksestä:

" Tällä erää ei vielä ole paniikkinappulan aika. Katsotaan vielä kuukausi kaksi rauhassa"

Puoltaa aikalisää.

18.2.2009 17.35  Haapa

Eura ja Jääräpäisimmät valtuutetut (sekä tietysti poliittiset hännystelijät) toivovat että odotettaisiin sitä tai tätä, pääasia että aika kuluisi joutavuuksiin. Se juna on mennyt, nyt on toiminnan aika. Asioista otetaan selvää, myöskin siitä mikä kanta kullakin valtuutetulla on, vai onko mitään mieltä (ajatus sammunut?). Samalla selvitetään onko nuorempia valtuutettuja painostettu pysymään kuntaliitospäätöksen takana.

18.2.2009 17.43  RINTAMA REPEÄÄ

Nyt luottamusmiesten RINTAMA REPEÄÄ! Köyliön ylin luottamusmies on alkanut kysymään Pro Köyliö Pro Säkylä kansanliikkeen aktiiviselta osallistujalta, olisiko tällä vaihtoehtoja kuntaliitoksen tilalle. Tällaisia ulostuloja me kaipaamme. Kaikki epätietoiset tai vaihtoehtoja kaipaavat Lallintalolle 1.3.2009 klo 13, siellä kuullaan vastauksia ihmisiä askarruttaneeseen tiedon puutteeseen.

18.2.2009 18.41  Fakta

Nimimerkki Antille:
Kävin Lukemassa, Länsi-Suomen nettiledessä ei tosiaankaan ollut muuta kuin tuo lausahdus, jonka kirjoitit.
Mitä se tarkoittaa ja missä ovat perusteet.
Tarkoittaako se , että konkurssiin on vielä kaksi kuukautta aikaa. Euran talous on ollut syöksykierteessä alaspäin yli neljä vuotta. Samaan aikaan siellä on ollut hallinnollinen kriisi. Mitään hyvää ei Euran taloudenpidosta voi esittää, paitsi, että koulukyytien kustannuksia on pystytty leikkaamaan.

18.2.2009 19.23  Jallu

Voi tätä Eura kaunaa. Vastatkaa Euran vastuulliset virkamiehet näille mustamaalaajille, jotka jauhavat ihan potaskaa...

18.2.2009 19.36  Antti

Jallulle

Tarkennuksena: kyse oli siis juuri Euran vastuullisen virkamiehen lausunnon suorasta sitaatista. Mutta ehkä Jallun mielestä Eurassa on siis vastuuttomiakin virkamiehiä?

18.2.2009 19.41  Jalmari

Eura-kauna on kai kotoisin säkylän yrittäjistä. Ei todella pärjää jos on tollaisia asenteita. Kävin tänäänkin tankkaamassa autoni Eurassa ja ostamalla kellooni uuden patterin Eurasta. Ei Kankareelta.
En tankkaa autoani enää säkylästä, enkä tilää öljyä TB:sta. Olkaa kokoomuslaisia.
Enkä tilaa taksia samasta putiikista...

18.2.2009 19.51  Kuluttaja

Kuntalainen voi aina ottaa kantaa asioihin ostopäätöksellään.
Siis: ostokset UUTEEN EURAAN hyvään seuraan.

18.2.2009 19.58  Antti

Jalmarille

Ilmoitan, ettette tekisi lisää hätäisiä johtopäätöksiä ja syytäisi turhaan säkyläläisten yrittäjien niskaan turhia kostoja, ettei allekirjoittaneella ole mitään tekemistä säkyläläsiten yrittäjien kanssa. Jos Jalmari perehtyisi hieman esittämiini kannannottoihin edellä, niin hän ymmärtäisi etten ole kokoomuslainen enkä esim. nykyisen hallituksen kannattajakaan. Sen sijaan myönnän olevani säkyläläismielinen, ja äsken toistin vain siis euralaisen virkamiehen lehdelle antaman lausunnon.

18.2.2009 20.19  Kuluttaja

Kuluttajat : mennään ostamaan Euraan. Vastataan näin kaunaisille kokoomusyrittäjille.

18.2.2009 21.36  sinne sinne hus

heh menkää euraan vaan, ei teitä täällä kaivatakkaan. sama kai se on käykö euran vai säkylän s-marketissa, rahat menee raumalle

18.2.2009 22.31  Iisko

Nimimerkille Demokraatti:

On pakko lainata kirjoitustasi suoraan kopioiden, niin uskomaton se oli!

Kirjoitit:
"Tälläkin sivustolla valitellaan sitä, ettei saa tietoa. Ottakaa hyvät ihmiset yhteyttä kunnanjohtajiin ja muihin viranhaltijoihin. Kyllä heiltä tietoa saa.
Kunnallishallinto toimii erittäin avoimesti.
Luottamushenkilöt ovat tietenkin aina kuntalaisten / äänestäjien palveluksessa."

Missä on avoimmuus, ennen liitossopimusta?

Missä oli tiedottaminen ennen liitossopimusta?

Jos luottamushenkilöt olisivat kuntalaisten/äänestäjien palveluksessa, ne kertoisivat, ne perusteet jotka johtivat tähän kuntaliitoksen vaihtoehdottomuuteen. Mutta eivät ne ole tulleet ulos kaapista.
Kunnanjohtajista ei voi edes puhua, koska ne ovat ottaneet usean vuoden lahjukset palankorotusten ja eläke-etuuksien paranemisen muodossa.

18.2.2009 22.36  Otetaampa iisisti

Hyvät kirjoittajat; vetäkääpä nyt hieman henkeä, tunnelataus on suuri MUTTA käsitellään ensin faktat sitten on UUDEN päätöksen aika. Sillonkin ei hutkimalla vaan selvittäen tosiasiat. Meitä on puolesta ja vastaan yli puoluerajojen joten puhukoon tosiasiat puolestaan.

19.2.2009 7.19  Fakta

Vastaus nimimerkille "JALLU"

Eura "kauna" tulee euran talouden hoidosta.

Suoraan euran Talousarvio 2008 kirjasta s 10 lainattuna:
"Euran talous
Kunnan talous on vuoden 2007 aikana jatkanut jo vuodesta 2004 alkanutta heikentymistään. Vuosien 2005 ja 2006 tilinpäätösten ylijäämä on satu aikaan kunnan kiinteää omaisuutta myymällä sekä tuloveroprosenttia ja kiinteistöveroprosentteja korottamalla. Samalla omaisuuseristä aikaisemmin kertyvät vuosituotot ovat jääneet saamatta.
Talouden tasapainottamiskeinoja on etsitty kunnan omin toimenpitein tekemällä mm. 22 erilaista selvitystyötä toimintojen taloudellisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi. Joitakin poikkeuksia, kuten koulumatkoja koskeva selvitys, lukuunottamatta ei kunnan omaa palvelurakennetta ole pystytty merkittävästi muuttamaan."


Siis päättyneeltä vuodelta jonka tulosta yritetään selvitellä kovin positiivisesti.
Euran on ollut pakko myydä omaisuuttaan maksaakseen menojansa. Kun omaisuutta on myyty on siitä omaisuudesta , vuokra tai muu tulo, ennen saatu tulo tietysti jäänyt tulematta.
Menojen ollessa suurempia kuin tulojen on myös kiinteistöveroprosenttia ja tuloveroprosenttia jouduttu korottamaan.

Kun Euran kunnassa on tehty 22 eri selvitystyötä rahan säästämiseksi, mutta merkittäviä säästöjä ei ole saatu aikaan. Se on hallinnon kriisi jos hallinto pysty hoitamaan tehtäviään.

Jallu; missä on tämä mustamaalaus, vai ovatko sinun kohdallasi tosiasiat aina mustamaalausta.

20.2.2009 15.10  älyhoi

Nää ovat ihan naurettavia kirjoituksia..ei viitsi enää lukea yhtään. Oikein purnaussivu.

20.2.2009 16.45  Kari

Jaska Jokuselle :
Vaimoni on kanssasi samaa mieltä, mitä valtuustokausiini tulee. Hän vain ei ole saanut äänestajiä kannalleen. Ehkä Sinä onnistut siinä paremmin. Kuluttajansuojan kannalta äänestäjien pitäisi kyllä seurata tarkemmin omien valittujensa toimia esimerkiksi valtuustossa. Lehterit kuitenkin ammottavat tyhjyyttään eikä lehdistö juuri välitä minkäänlaista kokonaiskuvaa.

20.2.2009 16.50  Kalle Kustaa

Se on tämä kommentointi tälläistä kuin on. Lukekaa kuitenkin itse blogit. Ne ovat sentään asiallisia.
Säkylän demareille kuitenkin kiitos hienoista sivuista. Ei se ole heidän vikansa jos kokoomuksen höyrypäät kirjoittavat mitä kirjoittavat.

20.2.2009 17.02  Taavetti T

Älkäähän syyllistäkö kaikkia Säkylän kokoomuslaisia. Kyllä heissä on myös järkiporukkaa. Tuota päätöntä parkua ylläpitää vain muutama, jonka soittimessa on levy jumissa.

20.2.2009 17.06  joku

Taavetti on oikeassa kaikkia kokoomuslaisia ei pidä liittää näihin purnaajiin

20.2.2009 17.54  Usko

Säkylän Kokoomus on kaiken hajottamisen takana. Teille nauraa koko maakunta.

20.2.2009 18.05  Toivo

No voi voi, tuli taas esille uusi neropatti. Olet mitä puoluetta tahansa, niin samasta puolueesta on ihmisiä keräämässä nimiä adresseihin, joiden tarkoitus on torpata kuntaliiton euraan. Ikävä että sinulla ei ole kykyä ajatella mitä liitos tarkoittaa Säkyläläisille.

20.2.2009 18.17  Demari

Demarit Eurassa, Köyliössä ja Säkylässä ovat vahvasti uuden kunnan perustamisen puolesta. En ole kuullut soraääntä.

20.2.2009 18.20  Seurakuntalainen

Tietääkö joku kertoa, onko adressi vielä kirkkoherranvirastossa. Vai onko...

20.2.2009 18.51  Kuluttaja

Mitä kuntaliitokseen tulee niin se juna meni jo viime maaliskuussa.
Ei muuta kuin kaupoille euraan, koska säkylän yrittäjät, ovat mitä ovat.....

20.2.2009 18.55  Potkua perään

Miks sä ollenka tulet takas sieltä, jää sinne, ei sua tääl kaivat!

20.2.2009 19.08  vastaaja

Lista on vielä kirkkoherranvirastossa. Nimiä adresseihin kerätään pitkälle maaliskuulle. Kaikkien nimi on tarpeellinen. Lehtiin tulee vielä ilmoituksia joissa kerrotaan missä listoja on. On myöhemmin tarkoitus myös avata puhelinpalvelu niille joita nyt kirtävät kerääjät eivät tavoita. Listojen kanssa kiertäjät tulevat käymään kotona puhelintilauksesta.
Ja huomatkaa tämä ei maksa mitään, koska kaikki työ tehdää vapaaehtoisvoimin. Tässä ei ole kysymys politiikasta vaan työstä Säkylän ja Köyliön puolesta.
Tiedotustilaisuudessa 1.3.2009 klo 13 kerrotaan myös miten kirkon käy jos liittyminen euraan toteutuu.

20.2.2009 19.21  Seurakuntalainen

Jaa, että kirkkokin vain pelaa politiikalla.
Kirkkoherra hoi! Lista seillä on kannanotto. Kirkon ei kuulu puuttua politiikan asioihin, eikä kuntaliitoksiin.

20.2.2009 19.29  Kuntalainen

Ollaan siis sitä mieltä, että ei. Mikä on vaihtoehto? Kertokaa myös se.

20.2.2009 20.00  Paavali

Sanotaan, ettei kirkko muka osallistu politiikkaan. Se on täyttä puppua. Muistetaan vaikkapa kymmenet sodat ja sodat , joita nykyäänkin käydä. Koti-Suomesta esimerkki: 1930-luvulla enemmistö piispoistakin kuului Isänmaalliseen Kansanliikkeeseen. Miten kirkkomme suhtautui kansalaissotaan? Miten se suhtautui lapualaisliikkeeseen? Tämä tosin ei ole pääaihe keskustelussa, mutta täytyy vain muistuttaa ja palata maanpinnalle.

20.2.2009 20.57  ??????????

miksi ihmeessä täällä haukutaan säkylän yrtittäjiä? itse en ole yrittäjä, mutta mielestäni säkylästä saa aika paljon tavaraa ja kohtuu hintaan.. haluatteko "tappaa" koko säkylän? jos euraan haluatte rahanne kantaa, niin miksi asutte säkylässä? mielestäni tämä on puolustamisen arvoinen ja toimiva kylä!

20.2.2009 22.32  joku

KULUTTAJALLE
Turhaan syyllistät kaikkia yrittäjiä.
Eniten ääntä pitää ne jotka pelkäävät jostain kumman syystä, että heidän kiinteistöjen arvo laskee. Ne ei ajattele kunnan eikä kuntalaisten etua. Heidän mielessä on vaan pelko siitä että omat sijoitukset kärsivät.Tåälle porukalle on aivab sama onko kunnassa kouluja,terveyskeskusta tai muita palveluita kunhan oma etu vaan on turvattu.

20.2.2009 22.37  123abc

Ennen vanhaa kommarit ei kuuluneet kirkkoon, osa ainakin. Näin olen kuullut
vanhemmalta väeltä. Sanoisin sinulle "Seurakuntalainen" että lopeta Srk:n parjaaminen ja palaa aiheeseen. Tuollainen alkaa tuntua henkilökohtaiselta
kaunalta eikä niinkään kannanotolta. Ainahan voi erota kirkosta jos ei miellytä.
Edelleen olen sitä mieltä että kirkkoherra ei kuulu siihen mitenkään onko lista virastossa vai ei. Itse olen Pro Säkylän puolesta.

20.2.2009 23.18  Ei sosialisti eikä kansandemokraatti

´Kalle-kustaa, Seurakuntalainen ja Paavali nimien takana on jotkut perjantaipullohörhöilijät joilla ei ole mitään omia ajatuksia, käydään uhoamassa kun pää on täynnä. Kaikki ajatukset ovat lähtöisin taantumuksellisesta puoluepolitiikasta. Jos porukassa on yhtään järjenjuoksua niin kertokaa miksi on edullista Säkyläläisten liittyä euraan.
Jos järkeä ei ole liitos ei toteudu. Teidänlaisenne porukat on olleet jo pari kertaa liittämässä meitä suureen Neuvostoliittoon, mutta silloinkin aikeet on tehty tyhjiksi. Niin käy nytkin koska nyt ei näytä teille edes tulevan vetoapua isomman naapurin suunnalta. Teidän entiset kaverinne Honecker, Fidel ja Bresnev ovat historiaa, samoin teidän aatteenne.

21.2.2009 10.23  Kuntalainen

Kuntaliitos juna meni jo. Kaikki hörhöily on ihan turhaa.

21.2.2009 11.26  Paavali

"Ei sosialilisti eikä kansandemokraatille" Paavali ilmoittaa olevansa absolutisti eli suomeksi raivoraitis. Opettele edes kirjoittamaan oikein valtionpäämiesten nimet ennenkuin moisia höpäjät. Suomalaiset, Kekkonen, Karjalainen, taistolaiset, kokoomuksen remonttimiehet ja suurpääoma ne veivät meittiä neuvostoliittoon. Nyt meitä viedään Natoon.

21.2.2009 17.19  Sivummalta seurannut

Onpa hyvä nähdä, että listasta puuttuvat vain sosiaalidemokraatit. Minkähän puolueen kannattaja mahdat olla paavali?

21.2.2009 18.32  Juhani

Päätökset Uudesta Eurasta on tehty kunnanvaltuustoissa yksimielisesti. Ei sitä nyt mikään muuta.

21.2.2009 18.42  Seurakuntalainen

Kirkkoherra on viraston pomo. Kirkon ei pidä sekaantua politiikkaan ja kuntaliitoksiin.

21.2.2009 20.21  Seurakuntalainen

Säkylässä kirkko on Kokoomuksen käsikassara. Odotan uusia vaaleja.

21.2.2009 21.40  Pappi

Mistäs sinä nim. Seurakuntalainen olet päähäsi tuollaisen ajatuksen saanut, että kirkon ei pidä sekaantua kuntaliitoksiin??? Senhän juuri pitääkin, koska siinä samassa liitetään myös seurakuntia yhteen.. Itse olen jo tehnyt mielessäni päätöksen erota samalla hetkellä seurakunnasta jos/kun Säkylän seurakunta liitetään Euran srk:n alle.

21.2.2009 22.07  Artikla

Juhanille:
Et näytä tietävän asioista mitään. Oletko tosiaan tietämätön vai jonkun aatteen vedätettämä? Liitymisestä euraan on tehty liittymissopimus joka ei ole saanut lain voimaa, koska siitä on valitettu. Ymmärrätkö, että ennenkuin valitus on kaikissa asteissa käsitelty, sillä ei ole lain voimaa. Siis sopimusta ei ole, kun sillä ei ole laivoimaa. Sitä sanotaan demokratiaksi.
Kunnanvaltuusto on käsitellyt vain liittymissopimuksen. Sen jälkeen kun liittymissopimusasia on kaikissa asteissa käsitelty ja JOS valitus siitä todetaan aiheettomaksi, voi valtuusto tehdä päätöksen anoa valtioneuvostolta kuntien jaon muuttamista, eli kuntaliitosta. Missään tapauksessa asia ei ehdi kuntaliitossopimuksessa olevan takarajan, kesäkuun loppuun käsittelyyn. Lisäksi olisi kaikkien kolmen, Köyliön, Säkylän ja euran tehtävä päätös kuntajaon muuttamisesta. Köyliössä tallaista päätöstä ei tulla tekemään joten kuntaliitos euraan kaatuu jo silläkin toimella.
Joten voit lopettaa tietämättömän tai puolueestasi johtuvan, väärän tiedon levittämisen, vaikka se teillä olisi maan tapa.

22.2.2009 8.51  joku

Varmin tapa näivettää kunta on kaataa uuden kunnan perustaminen.

22.2.2009 11.50  Artikla

Nimimerkille "joku": Perustele väitteesi!

22.2.2009 13.12  Ikiliikkuja

Olen yllättynyt kuultuani kuntaliitoksen vastustajien pääpukareiden nimiä. Mikä näitä yrittäjiä vaivaa? Yleensä rajojen poistuminen merkitsee lisää säpinää. Jo nykyisellään esimerkiksi Säkylän Sportiassa näkee usein enemmän euralaisia kuin paikallisia asiakkaita. Palvelu on se, mikä ratkaisee. Ottakaa opiksi.

22.2.2009 13.31  Huomio

"Ikiliikkuja", kyseessä on enemmän kuin euralaisten asiakkuus säkylässä. Käy katsomassa minkälaista säpinää on entisten Honkilahden ja Hinnerjoen kuntien keskustoissa. Koska et kuitenkaan halua ottaa asioista selvää, sanon että ei minkään moista.
Säkyläläiset yrittäjät turvaavat kotikuntansa säilymisen. He kai ymmärtävät yrittämisestä enemmän kuin sinä. Kuntaliitosta vastustavia "Pääpukareita" on kaikista ammattiryhmistä, ei vain yrittäjien joukoista, vaikka niidenkin joukossa enemmistö vastustaa kuntaliitosta.

Jos euralaisia käy säkylässä ostoksilla on se osoitus siitä, että säkylän palvelut ovat parempia kuin euran, niinkuin ovat terveydenhoitopalvelutkin.

Miksi liittyisimme euraan jos se euran mallin mukaan saa asiakkaat siirtymään naapurikunnan yrityksien asiakkaiksi.

Sinun oppisi ei ole minkään arvoinen

22.2.2009 14.39  Ent.demari

Ei yrityksillä ole kuntarajoja kuten kuntien asukkailla. Mutta on yrityksiä joiden markkinat ovat vahvasti alueellisia kuten esim keskustan erikoisliikkeet. Mikäli "jostain kumman syystä" kuntaliitoksesta johtuen asukasmäärä lähtee laskuun, on heillä edessään liiketoiminnan supistaminen ja ennenpitkää lopettaminen. Siitä seuraa kunnan verotulojen väheneminen ja palveluiden heikkeneminen. Sitä tässä moni yrittäjä AIDOSTI pelkää eikä mielestäni suotta. Meillä yrittäjillä kun ei ole viiden vuoden "työsuhdeturvaa" kuntaliitoksessa. Odotan mielenkiinnolla tuloksia yrittäjille suunnatusta kyselystä... Voi olla tulos ei ole kuntaliitosta ajavien kannalta odotetunlainen....

22.2.2009 19.16  Ikiliikkuja

Säkylästä ei saa tekemälläkään uutta Hinnerjokea tai Honkilahtea. Meillä on selkeä Pyhäjärveä mukaileva nauha-asutus, joka jatkossa tulee jatkossa tiivistyen liittymään nykyiseen Euraan. Väki ei häivy minnekään. Yliarvostetut kiinteistöt saattavat menettää hieman arvostaan mutta se vain lisää kiinnostusta asua täällä, kun asuminen ei enää ole järkyttävissä hinnoissa. Palveluille riittää näin kysyntään. Pallo on yrittäjillä.

22.2.2009 19.27  Kanta Säkyläläinen

ent.demarille
Eiköhän kunnan asukasluku ole ollut laskussa jo muutaman vuoden.Taksat on nousseet tasaisesti joka vuosi. Kiinteistöjen arvo on vaihdellut. kouluja on suljettu ja joudutaan sulkemaan vieläkin vaikka uutta kuntaa ei tulisikaan.
eiköhän oteta järki käteen ja olla realistisia. Vaikeuksia tukee olemaan kummassakin vaihtoehdossa. uudessa Eurassa on mahdollisuuksia selvitä paremmin. Meidän "Säkyläläisten" vaan täytyy pitää huoli, että uuden Euran päättäjissä on runsaasti edustajia Säkylän kylästä.Toivottavasti nämä pro veturit on silloin ehdokkaana kun tuo kannatus näyttää olevan "hurjaa".Eiköhän me pärjätä hyvin Uudessakin Eurassa.

22.2.2009 22.39  Huomio

Me emme pärjäisi uudessa eurassa, koska vanhan euran kannattajilla on äänienemmistö, se on fakta. Monet yritykset lopettavat jos kuntaliitospäätös tulee, tulee siinä joku työtönkin. Muutama yritys tulisi muuttamaan euran keskustaan ja muutama lähtisi koko kunnasta.

22.2.2009 22.46  Huomio

Demarien suhtautuminen yrittämiseen on nyt ja tulisi olemmaan "uudessa eurassa" edelleen samanlaista kuin säkylän demarien blokisivulla olevasta UUSI EURA kirjoituksesta poimittu teksti:
"Tuottavuuden parantaminen on kehitystyössä avainsana. Ilman tuottavuuden kasvua peli menetetään yksityisille saalistajille."
Näin demarit. Onko ihme että moni yrittäjä on lähdössä säkylästä jos liitos euraan toteutuu.

22.2.2009 23.34  Yrityselämää tunteva

Huomio:
Yrityksiä tulee ja yrityksiä menee. Se on vapaan markkinatalouden laki. Uusi Eura pystyy tarjoamaan monelle yrittäjälleen töitä. Yksin vanhat kunnat eivät. Kun volyymi on riittävä, uskaltaa yrittäjä investoida.

23.2.2009 0.02  Huomio

"yrityselämää tunteva" mitkä ovat ne työt jotka yrittäjille lisääntyvät, jos kuntaliitos tulee? Kerro nyt meille.
Asenteesi yrittäjiä kohtaan tulee esille lausunnossasi "Yrityksiä tulee ja yrityksiä menee".
Yrittäjien haukkuminen tuntuu olevan tämän blogin tärkeimpiä tavoitteita, siis tämän blogin henki.

23.2.2009 11.02  Ent.demari

Kanta säkyläläiseltä ihan asiallinen kommentti. Monella yrittäjällä on tosin tapana kyseenalaistaa asioita. Esim miksi kunnan asukasluku on ollut laskussa viimeiset vuodet? Miksi veroprosentin nousu on ollut suomen-ennätystahtia? Miksi ei ole saatu kaavoitettua oikeita asuin-ja liikepaikkoja? Miksi kouluja on jouduttu sulkemaan? Mitä konkreettista hyötyä kuntaliitos toisi tullessaan? mm. näistä asioista vastuussa olevat poliitikot ja virkamiehet kuuluisi jäävätä kuntaliitoksen valmistelusta koska ovat epäonnituneet pahoin. Ovatko "kylän" yrittäjät ainoita jotka todella ovat huolissaan asukkaiden tulevaisuudesta?

23.2.2009 12.57  Kanta kanta Säkyläläinen

Kanta Säkyläläinen:
Kirjoita luvut tänne, montako valtuutettua ns uudessa eurassa tulisi kaikkiaan olemaan jos liitos toteutuisi ja montako niistä on todennäköisesti olisi säkyläläisiä.
Toiseksi kerro mikä on se asia joka tuo paremmat olot, eli mistä rahaa syntyy ahdinkoon uudessa eurassa.
Kuntaliitoksen aiheuttamat kustannukset syövät porkkanarahat, niistä ei ole investointien ja käyttömenojen kattajiksi. Lisäksi liitoksessa syntyy kustannuksia joita muuten ei tulisi. Kun porkkanarahoja tulee ne on jo "korvamerkitty" köyliössä mm katuvaloihin. Siitä näkee minkälaista vastuutonta tai ymmärtämätöntä on kuntaliitosta ajavien rahankäyttö. Kun on tiukka aika on elettävä suu säkkiä myöden. Käytännössä käy niin, että korvamerkityt rahat eivät ehdi katuvaloihin tai muihin "luvattuihin" koska kassa on tyhjä. Lupauksilla on ostettu ymmärtämättömien mielipide liitoksen taakse.

23.2.2009 16.34  Yrityselämää tunteva

Nimimerkki "Huomiolle" :
"Yrityksiä tulee, yrityksiä menee" on suoraa tietoa Kauppalehden sivuilta. Se ei ole mikään yrittäjävihamielinen toteamus. Vastaan vain omasta kirjoittelustani mutta en muutenkaan näe näissä blogeissa tai niiden kommenteissa mitään vihamielisyyttä yrittäjiä kohtaan. Yrittäjiä ja todellista yrittämistä muutenkin kaivataan.
Nyt ei kannattaisi rakennella mitään juopia, joiden kuromiseen menee taas vuosikymmen. Jos ja kun ollaan luomassa uutta, tehdään se yhdessä rakentaen, ei repien. Yksityiskohdista voi aina olla eri mieltä ja yrittää löytää se paras toteuttamiskelpoinen malli.

23.2.2009 17.29  admin

Muutamat keskustelijat vaihtavat nimimerkkiä kuin entinen mies morsianta (vain sivuston ylläpitäjä voi sen nähdä). Sinänsä se ei ole kiellettyä mutta olisi ryhdikästä olla antamatta kuvaa, että suuri joukko ilmaisee asioita, kuten kirjoittaja. Voihan toki olla, että samalta koneelta kommentoi koko suku, jolloin ajatuksetkin käyvät helpommin yhteen.
Koska sivuston tarkoitus on kannustaa keskusteluun, ei "klooneja" sieltä poisteta.
Eläköön avoin tiedonvälitys !

23.2.2009 19.31  Mitä sitten?

minäkin olen varmaan kirjoittanut aika monella eri nimimerkillä. Jos kerran jotain "sääntöjä" on olemassa, niin mistä ne voi lukea?

23.2.2009 19.33  Mitä sitten

Nettiadressi löytyy osoitteesta
http://www.sakylanpuolesta.com/

23.2.2009 20.38  admin

"Mitä sitten ?"
Älä veikkonen hermostu. Kuten sanottu, ei nimen vaihtaminen ole kiellettyä mutta hyvän "nettiketin" vastaista. Tuolle Säkylän puolesta -sivustolle on jo kuukausia ollut linkki etusivultamme. Kuten sanottu: Eläköön avoin tiedonvälitys !

24.2.2009 14.29  Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu

Nyt kitinät pois. Kunnat yhteen ja hakemaan säästöjä. Karhusuon koulu tarpeettomana keskellä kylää on oivallinen paikka aikuisopistoksi. Silloin ei tarvitse rakentaa kaksia aikuisopiston hallintotiloja, niin kuin nyt näyttää suunnitelmissa lukevan. Yrittäjyyttä kannustetaan myymällä Pyhäjoen ja Vuorenmaan koulut savipajoiksi.

24.2.2009 18.07  Mitä sitten

Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu

Kun noin tarkkaan haet säästöjä, niin kerro paljonko rahaa säkyläläiselle rupeaa säästymään kyseisellä toiminnalla? Paljonko minä säästän vuodessa? Euralaisen säästöt eivät minua kiinnosta

24.2.2009 18.30  Heimerakennetaanuuttaeuraa

Mitä seuraa jos uuden Euran perustaminen kaatuisi. Köyliö ja Säkylä jää puille paljaille. Eura hakee kumppanit Kokemäeltä ja Harjavallasta. Ulvila ja Nakkila liittyy Poriin.
Lappi liittyi jo Raumaan, samoin Kodisjoki. Vampula Huittisiin. Perustettiin uusi Sastamala. Äly hoi Säkylässä!
Kyllä Euralla vetovoimaisena keskuksena on sitä todellista vetovoimaa. Sen ovat taanneet demarijohtoinen kuntapolitiikka ja erinomaiset yrittäjät.
Säkylän yrittäjä/kokoomusoppositio leikkii nyt tulella.
Mistä sitten ostetaan terveyspalvelut ?

24.2.2009 19.44  Kokoomuslainen

Loimaalta tai Huittisista!!!!

24.2.2009 20.33  123abc

Ei ole pakko liittyä mihinkään, Säkylä voi toimia itsenäisenä kuntana, onhan niitä käsittääkseni muitakin kuntia Suomessa jotka jättäytyivät itsenäisiksi. Se että jääkö siinä puille paljaille ei tiedä kukaan.
10 vuoden kuluttua on paljon viisaita ja paljon hiljaisia..

24.2.2009 23.48  Kepulainen

Mitä sellainen kunta tekee itsenäisyydellä, joka joutuu myymään päätösvallan tärkeissä sote -asioissa vaikka Huittisiin, Loimaalle tai Kokemäelle? Kyllä se vaan on pakko johonkin liittyä, joko ihan oikeesti tai sitten muka yhteistoiminta-alueena.

24.2.2009 23.52  Veronmaksaja Luvalahdelta

Älä sää euran pikkuvirkamies rupea järjestelee asioita säkylässä. Karhusuon koulussa ne meidän mukulat käy ja on siellä tilaa teikäläisillekin. Että kitinät pois.

25.2.2009 10.59  Uuteen Euraan, outoon seuraan

Veronmaksaja Luvalahdelta:
siihenhän tässä ollaan menossa, että Hinnerjoen kommunisti järjestelee asioita Luvalahden ja jopa Huovinrinteen alueella.

25.2.2009 11.46  Luvalahdelle:

Vuonna 2020 bussit kulkee Rantatietä ja vie lapset Luvalahdelta ja kauempaakin Kauttuan kouluun. Säkylässä ei oo silloin kuin kaksi alakoulua. Samoissa autoissa kulkee lukiolaisetkin Euraan saakka. Näppärää.

26.2.2009 7.41  Peräkylän poika

Miten vuonna 2020 näillä kulmilla eletään on kyllä arvailujen varassa. Tuo ennuste voi olla totta mutta voi mennä täysin pieleenkin.

26.2.2009 8.42  Ihmettelevä

Mistä ihmeestä blogisti ja "uutisoija" voi päätellä pikakyselyssään että "vastustajat" menevät liian pitkälle kirjoituksessaan? Yksi kommentti ja se voi olla laitettu kenen toimesta tahansa!
Taas on pikakyselyn kysymyksen asettelu niin tarkoituksenhakuinen kuin olla vaan voi. Toisaalta nämä toilailut vaan vahvistavat kantaa että ei kuntaliitokselle. Sekoatte omaan näppäryyteenne! Laita nyt hyvä demari vielä jatkokysymys "kannatatko kuntaliitosta Euraan"? Vastausvaihtoehdot: Kyllä, kyllä ja kyselyn laatija on nero!

26.2.2009 14.47  Kepulainen

Eikös siinä kyselyssä ole sinullekin "ihmettelevä" sopiva vaihtoehto ? Laita vain raksi ruutuun omantunnon mukaan.

26.2.2009 15.11  Onko rohkeutta tutkia?

Karin "uutinen": "Ilmi tuleet henkilökohtaiset uhkailut pitänevät luottamus- ja virkamiesjohdon poissa tilaisuudesta." Näinhän tämä toimii. Kannattaa ehdottomasti tutkia, kuka uhkailija on. Saattaa jäsenkirjassa olla punaista väriä...

26.2.2009 15.21  Mitä sitten

tuo kyseinen uhkailu oli kyllä liikaa, mutta turha yleistää...

Pitäis kyllä korjata kyselyä. esim. Menikö YKSI liian pitkälle?

26.2.2009 16.23  Ihmettelevä

No tämän sivuston ylläpitäjän kaikki tuntevat ja hänen laatimiin "kyselyihin" tulee suhtautua leikkimielisesti tai ainakin "tietyin varauksin".
Ei hän pahaa tarkoita. Hänellä on vaan enempi aikaa kuin muilla.
Siinä kai vastausta myös Kepulaiselle

26.2.2009 23.51  admin

Ihmettelevälle :
Kyselyihin ei tosiaan ole syytä suhtautua haudan vakavasti, tunsi ylläpitäjän tai ei. Vaikka sivustolla käy keskimäärin 150 kävijää päivässä, jää kyselyn otos varsin pieneksi. Sillä ei siis ole tilastollista painoarvoa. Kertonee kuitenkin jotain jostakin. Nimimerkki "Ihmettelevä" on kaikin puolin hauska veikko. Jatka vain värikästä kommentointiasi. Näin myöhäisillan tunteina ehdin niitä lukea. Aika on uusiutuva luonnonvara.

27.2.2009 13.05  Kiinnostunut

Ovatko Eela ja Nummela jo tehneet tutkintapyyntöä?

27.2.2009 14.23  Veikkaaja

Kunnanvaltuusto päättää uuteen Euraan menosta lopulta äänin 25 puolesta, kaksi vastaan.

27.2.2009 14.53  äänestäjä

Sosialidemokraateille on syytä nostaa hattua johdonmukaisesta linjasta sekä Eurassa, Köyliössä että Säkylässä. Yhdessä eteenpäin

27.2.2009 18.42  Demokraatti

Satakunnan Radion kysely oli selvää asiaa. Vain kaksi Säkylässä valtuustossa uutta kuntaa vastustaa.
Kokoomus pelaa peliään.
Voiko sen selkeämmin sanoa?

27.2.2009 20.01  voi pyhä yksinkertaisuus

Demokraatti on hakoteillä. Ei tässä ole vastakkain kokoomus ja demarit tai muut puolueet. Tässä ovat vastakkain enemmän ja vähemmän epätietoiset ihmiset.

27.2.2009 20.50  Ryhmäkuri on kova

Äänestäjälle ja Demokraatille:
Sosialidemokraattien johdonmukainen linja= ryhmäkuri. Kukaan ei uskalla sanoa ääneen olevansa eri mieltä kuin määräilijät. Sama toimii Kepussa. Onnettomat eivät uskalla sanoa mielipidettään kuin kuiskaillen kahden kesken kaupan hyllyjen välissä.
Kokoomuksessa näyttää olevan tilaa omille mielipiteille.

27.2.2009 22.34  Demokraatti

Jaa mille mielipiteille. Ei tunnu olevan ja vaihtuvat kaiken aikaa. Oi voi Sekoomusta!

27.2.2009 23.47  PSa

Elkää nyt liikaa kiihtykö. Se ei tee hyvää sydämmelle. Lukeudun itsekin jonkinlaiseksi demokraatiksi mutta en haluaisi koko paikallista Kokoomusta kuohia muutamien irtiottajien takia.

28.2.2009 1.09  123abc

Aina on ns."huutajia" joka asiassa.
On sekoomuslaisia ja kommareita ja keskisormikkaita ja viherpiiperöitä...
Kuntaliitos on tärkeä asia, yli puolue rajojen, vielä sen jälkeenkin kun päätös on tehty, oli se mikä tahansa, asiat asioina ja juorut juoruina.

28.2.2009 12.10  Kepulainen

Miksi itsenäisyysliike ei julkisesti irtisanoudu uhkailuista ?

28.2.2009 12.24  Perävainion poika

Sairauksia on monenlaisia. Jotkut saavat neuvoksista näppylöitä.

28.2.2009 17.17  Ent.demari

Kyllä nyt on näköjään hätä suuri kuntaliitosta ajavilla ja sen näkee kirjoituksista ja kommenteista.
On tainnut yllättää ihmisten tiedonjanoisuus kuntaliitoksesta ja nyt koitetaan pelastaa mitä pelastettavissa on.
Suurin yllätys taitaa olla kuitenkin se että Pro-liikkeissä kannatus kasvaa yli puoluerajojen!
Kysymys uutisoijalle: Millä ihmeen ilveellä Pro Köyliö ja Pro Säkylä liike voi torpata Hinnerjoen OP:n liitoksen Euran Osuuspankkiin?
Ja oliko sekin Pro-liikkeiden "vika" että Säkylän ja Honkilahden Op:t päättivät pysyä alunperinkin itsenäisinä?
Ja eikös Köyliössäkin olleet pankin "omistajat" jotka kaatoivat hankkeen luvuin 163-78 eikä mikään Pro-liike!
Tosin ensinmainittu luku oli Ei Euran osuuspankkiin eli "aika iso määrävähemmistö" ;-)

28.2.2009 19.58  Admin

Ent.demarille:
Suo(kaa) anteeksi, että pankkifuusion kaatumisesta kertovan uutisen otsikko aiheutti sekaannusta. Tällä ja Pro -liikeillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa, vaikka joku pankkien omistajajäsen molempiin kuuluisikin. Otsikko korjattu.

28.2.2009 23.32  Perävainion pojan poika

Huhutaan, että poliisit ovat menossa Lallintalolle järjestystä pitämään. Se on sitten kuin nuorisodiskoissa. Kanamunia tai tomaatteja ei kuulemma paikkakuntien marketeista ole ostettu tavallista enempää, joten paikalle uskaltautuvat päättäjät saattavat selvitä säikähdyksellä.

1.3.2009 0.13  Luvalahden poika

Säkylän valtuusto päättää. Kaksi on kuulemma toista mieltä.
Mistä ja miksi moinen möly. Asiat ratkaistiin vaaleissa.
Luvalahti on kohta koko uuden kunnan keskipiste.

1.3.2009 0.23  Pelle Peloton

Kunnat yhteen.

1.3.2009 0.40  Maanviljeliä

Voi Voi TEITÄ Älyvapaita Luvalahden Pelle Pelottomia
Teilllä ei varmaan ole paljon mitä menettää eikä varmaan paljon jälkikasvuakaan

1.3.2009 1.17  Maanviljeliä

Olin ensin sitä mieltä, että liitos on hyvä
ja sillä tulee säästöjä ja pärjätään paremmin , mutta nyt kun tulee lisää tietoa , 5 vuotta virat ym ja lisää virkoja , ym, niin nyt pistää jo miettimään mitä tämä oikein on .
Taitaa Pääkaupunkissa olla jo rahat vähissä kun täällä täytyy tehdä näitä juttuja että siellä kehäkolmosen sisäpuolella pärjätään .
Eurassa on rahaa varmaan lähelle saman verran kun Sä ja Kö mutta miten sitten kun paperitehtaat jättää vain sen pienimmän koneen käymään, mitä moni jo veikkaa , Pitkää juoksua ajatellen
Eura ei tarvii kavereita , jos paperia tulee koneesta ulos ja muuten kaikki ok , Kuntaliitos on kaikkien kuntien kannalata kysymysmerkki .
ps. jos ottaa huonon kaverin niin menee Itse konkurssiin ..... Esimerkkejä on

1.3.2009 1.33  Maanviljeliä

Nyt täytyy jo lopella kirjoittelu kun työ vuoro loppuu , mutta sen haluan sanoa että tämän puolueen sivut on todella hyvät eli parhaat, ja muut ei pääse edes lähellekään , ja päivitys on todella nopeaa .
Kiitos tämän sivujen hoitajille ..
Jatkossa käyn täällä usein lukemassa Kirjoituksia

1.3.2009 9.20  Aika ajatella järkevästi?

Heimerakennetaanuuttaeuraa! Ensimmäinen asiallinen ja järkevä kommentti tällä palstalla. Nämä 2-3 kokoomuksen kapinakenraalia, jotka vastustavat vapaaehtoista liitosta, eivät taida tosiaankaan ymmärtää, mitä kaikkea mahdollinen liitoksesta irtaantuminen meille säkyläläisille aiheuttaisi. Kun vapaaehtoisuudesta luovuttaisiin, kaikki muut tulevaisuuden vaihtoehdot olisivat pakonsanelemia; neuvottele siinä sitten jostain ehdoista.. Toivottavasti nykyisellä, vapaissa vaaleissa valitulla valtuustolla on "munaa" seisoa edellisellä kaudella tekemänsä päätöksen takana ja varmistaa Säkylän tulevaisuus sekä kehittyminen. Vai haluammeko me, että Säkylän keskusta on tulevaisuudessa autio flipperivarasto?

1.3.2009 10.51  Ent.demari

Korjaus: ed. Toivottavasti nykyisellä, vapaissa vaaleissa valitulla valtuustolla on "munaa" päättää kuntaliitoksesta kun siitä on saatu riittävästi tietoa! Monille nykyvaltuutetuille näköjään riittää pelkkä tieto siitä, että sokkeli on valettu eikä ole mitään hajua tuleeko täystiilitalo vai rakennetaanko se risuista kuten eräässä sadussa? Verhojen väristä on tässä vaiheessa turha puhua mitään! ps. mieluummin yksi flipperivarasto täällä Säkylässä kuin kaksi Eurassa

1.3.2009 12.11  abc123

Ns. Kapinakenraaleja on ymmärtääkseni vähän joka puoluekannasta, enkä usko että se jää kokoomuksessakaan 2-3 kentsuun. Niitä on enemmän. Olen menossa lallikselle, pian se nähdään.

1.3.2009 12.31  Perävainion poika

Ei se, että näyttäytyy Lalliksella ole mikään kannanotto. Hei, haloo !

1.3.2009 17.01  Paikalla piipahtanut

Paljon oli väkeä Lalliksella. Parasta antia kalasoppa, pullakahvit ja tohtori Heurun esitelmä.

1.3.2009 17.30  abc123

Eipä se ole kannanotto, ei. Kuten jo todettu, väkeä oli ja hieman asiaakin.
Niin ja onhan niitä itsenäisiä kuntia jotka toteuttavat PARAS-hanketta yhteistyössä
niin että tuo 20 000 asukasta peittoalueena tulee täytettyä..

1.3.2009 18.55  Pro -liike tarjosi isäntäkuntamallia

Odotin että Lallintalolla olisi saanut tietoa siitä, miten samalla säilytetään vanhat rakenteet ja asukkaiden palvelut. Sitä en mielestäni saanut.

Vakuuttavimman puheenvuoron käytti Esko Eela, pro -liikkeen puheenvuorot olivat enemmän populistisia. Tiedottamisen lisätarpeen vaateessaan he olivat toki oikeassa.

Yhteisen kunnan muodostamisen sijaan pro-liike tarjosi ratkaisuksi isäntä -kuntamallia. Kuntalain 76.2 § mukaan "Yleensä sovitaan, että isäntäkunta hoitaa muiden kuntien puolesta tietyt tehtävät. Muut sopijakunnat osallistuvat hallintoon valitsemalla edustajansa yhteiseen toimielimeen sekä maksavat osan toiminnan aiheuttamista kustannuksista."

Siis luopuisimmeko esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen hoitamisesta Säkylässä ja vain maksaisimme niiden järjestämisestä Euralle, Huittisille tai jollekin muulle kunnalle?

Kuulostaa melko hullulta ajatukselta, kun tarkoitus oli säilyttää palvelujen tarjonta Säkylässä.

Ellei pro-liike pysty tarjoamaan parempaa ratkaisua, niin luotan enemmän Esko Eelan, Veli-Pekka Sunin ja Esa Ruoholan linjaan yhteisen Pyhäjärviseudun kunnan muodostamisesta. Nimi voisi olla vaikka Seukion kaupunki : )

1.3.2009 19.41  Säkyläläinen

Eura on ihan hyvä nimi uudelle kunnalle.
Ei muuta kuin hynttyyt yhteen...

1.3.2009 21.25  123abc

Itsenäisyys menetetään vain kerran.
Paluuta uuden Euran jälkeen ei ole.
Eikä se nimestä ole kiinni jos asiat huononee..

1.3.2009 21.36  Sälyläläinen

Miten niin huononee, eikö asia ole päinvastoin.Uusi Eura on mahdollisuus...

2.3.2009 0.21  Perävainion poika

Hyvä huomio tuo isäntäkunta -mallin järjettömyys. Myisimme siis käytännössä päätösvallan es. terveysasioissa vaikka Loimaalle. Edustajamme saisi käydä siellä kokouskaffeilla ja tuoda sitten laskun menoistamme kuntaan. Olisimme täysin isännän armoilla. Eela ja Suni vastailivat tilaisuudessa ryhdikkäästi ja selkeästi kuntiensa puolesta. Niin sitä pitää.

2.3.2009 23.42  E.K.

Nyt tuo itsenäisyysliike sekoaa jo omaan näppäryyteensä.

4.3.2009 0.27  Maanviljeliä

No Niin työvuoro taas loppuu ,
ja kävin näillä sivuilla katsomassa mitä kuuluu,
ei mitään tällä hetkellä uutta.
Oli eräs kaverini ollut lallintalolla ja
siellä oli kuulema ollut IHAN NORMAALI
tiedoitus tilaisuus OK OK
TOIVOTAAN ETTÄ NÄITÄ TULEE LISÄÄ .
NIISTÄ EI OLE HAITTAA AINAKAAN .
EURASSA AINAKIN LUVATTIIN PITÄÄ KUNNAN PUOLESTTA .
EIKUN ODOTELLAAN

4.3.2009 19.31  Aika loppuu

KUITESKII eikö nyt olisi aika kansan puhua, ainut ja oikea demokraattinen tapa kansanäänestys ei ole mikään kallis toteutettava, vastoin kuin aiemmin esitetty. Sen jälkeen olisi aika viheltää pulinat pois ja panna oikeesti hihat heilumaan asian puolesta.

5.3.2009 0.02  PSa

Kansa puhui syksyllä ja pulinat pois. Olen samaa mieltä, että pitäisi laittaa oikeesti hihat heilumaan uuden, nykyaikaisen yhtenäisen Pyhäjärviseudun kunnan puolesta. Myös niiden, joiden mielestä jotain muutakin olisi voinut ajatella.

6.3.2009 19.54  Ent.demari

Jos kansa puhuisi nyt kun alkaa suuri kuntaliitos-kupla puhjeta, voisi vaalien tulos olla aika tavalla toisenlainen kuin nyt.....

6.3.2009 21.37  joku

Vaalit käytiin jo. Liitosvastustajat jäivät tylysti rannalle...

6.3.2009 22.57  Perakylän poika

Kuten Satakunnan Kansan blogistikin toteaa, että tässä kapinassa on kyse vain sossuvihasta. Euran suurin poliittinen ryhmä on joillekin maailmanlopun legioona.

6.3.2009 23.24  123abc

Kyse ei ole sossuvihasta eikä maailmanlopusta vaan Säkylän kuntalaisten hyvinvoinnista nyt ja tulevaisuudessa. on lyhytnäköistä piiloutua moisen poliittisen moskan taakse ja leimata milloin mitäkin ryhmittymää. tosiasioiden selvittäminen vie huomattavasti pidemmän ajan kuin päin naamaa valehteleminen tai tiedon pimittäminen. Jos asiat olisivat olleet vuosi sitten tässä jamassa kuin tänään,
niin en uskoisi että kansaa jaettaisiin kahteen mielipideryhmään säkylässä ja Köyliössä, Uudelle Euralle olisi varmasti tulossa aikalisä. Niin ja se itsenäisyyden hinta voi olla aluksi kova mutta pitkässä juoksussa se kannattaa. Tunteella ajateltuna, ei järjellä. En halua jättää lapsilleni perinnöksi sitä tulavaisuutta mihin päättäjät ovat Säkylää ajamassa,
Uuden Euran kaupunkiin. Se nimi, se että kaupunki, se että päätösvalta viedään... Maksan mielummin veroja Säkylän Itsenäisen kunnan kassaan meidän kaikkien Säkyläläisten hyväksi kuin Uuten Euraan jonne ne rahat katoavat eivätkä palaa. Itsenäisessä kunnassa me päätämme omista asioistamme ja hankeistamme rahan jäädessä omaan kuntaan. Valtio ei meitä jätä eikä Ministeri Kiviniemi hylkää, ei hylännyt Ulvilaa, Someroa etc. Että tunteella.

6.3.2009 23.43  Kokoomus"toveri"

Kuntalaisille on oma kunta kuin koti. Olen valmis vaikka joka päivä ajamaan lääkäriin Loimaalle tai Huittisiin, jos vain voimme olla itsenäisessä Säkylässä. Veroja maksan avokätisesti lisää, jos saan herätä aamuisin tuulimyllypitäjän raikkaisiin tuuliin. Eurassa en kävisi kuin lentopallonaisten peliä katsomassa ja äkkiä pois.

7.3.2009 9.48  Kokoomuslainen

Vaalit käytiin juujuu näin on. Ja on jo yli vuosi siitäkin kun äänestettiin "yksimielisesti" uuden euran perustamisesta. Tosin mennyt vuosi käytettiin stragedian laatimiseen josta muodostuikin arvio nykytilanteesta.
Ei osattu/haluttu tuoda veronmaksajille sitä tietoa mitä liitoksesta seuraa. Nyt kansa noussut takajaloilleen ja vaatimaan lisää tietoa. Olisikohan aikalisän paikka ja tutkitaan rauhassa ja hötkyilemättä eri vaihtoehdot ennen kuin tapetaan satakunnan viihtyisin asuinkunta!

7.3.2009 19.04  Maanviljeliä

Aikalisä On Paras Vaihtoehto Ehdottamasti

7.3.2009 20.50  Remokraatti

Aikalisä kuuluu urheiluun. Tästä on urheilu kaukana. Nyt joko perustetaan uusi kunta tai ei perusteta. Voiko tuo yksinkertaisempaa olla. Enemmistön ehdoilla mennään ja siihen tyytyköön vähemmistöön jäänyt osapuoli.

7.3.2009 21.17  Maanviljeliä

Ei Ajattelu ja Ajankäyttäminen Yleensä Ole Haitaksi Missään Hommassa Sitä Ei Vaan Moni Halua Käytää Hyväksi .
Mitä Isompi Hanke , Tai Kauppa , Niin Se On Tärkempää .
Tietysti Jossain Kohtaa Päätös Pitää Tehdä .
Mutta Ei Vielä , Tässä Kohtaa , Tässä Asiassa

7.3.2009 23.41  Pro itsenäisyys

Kaikki sopii mulle paitsi Eura. Vaikka Säkylässä ei olis yhtään lekuria ja muutkin palvelut vähenis olisin ylpeä itsenäisyydestä. Kyllä sitä aina pääsis jonnekin apua saamaan ja ne jotka ei pääsis joutais kuoleen. Ihmisten kuuluu ottaa itse vastuu myös terveysasioistaan.

8.3.2009 13.57  Heviletti

Myisin vaikka vanhan mummoni, jos sillä voisimme välttää Euran. Itsenäisyysliikkeen sankoon heitin Lalliksella kuukausipalkkani. Taistelkaa pojat, ettei jouduta demarien hallitsemaan naapuriin. Kokoomus rulaa!

9.3.2009 0.07  Otti ja tuota

"Heviletille" Sankoja oli kaksi. Kumpaan laitoit ? Toinen oli pro-liikkeille ja toinen itsenäisille Säkylälle ja Köyliölle. En tiedä kumpi meni Henriksson/Tirkkonen työryhmälle ja kumpi Jaspa/Aaltonen/Markkulan tiimille.

9.3.2009 17.39  Luomuviljelijä

Paniikki näköjään kasvaa...

Ps. Ovat sitten päättäjämme lähteneet kuulema tänään oikein laivalle pohtimaan kuntaliitoksen talouspuolta. Onko matkassa mukana ketään järkevää poliitikkoa tai virkamiestä vai onko se sama "hei me rakennetaan uutta Euraa" konkurssiporukka liikkeellä?

10.3.2009 9.03  P

Ilmankos on rauhallista näillä palstoillla...

10.3.2009 9.30  Juhani

Satakunnan Radio teki kyselyn. Sen mukaan valtuutetut Köyliössä ja Säkylässä kannattavat ylivoimaisesti uutta kuntaa, joten pulinat pois.

10.3.2009 10.51  P

Entäs kuntalaiset?

10.3.2009 11.55  Juhani

Kunnan asioista päättävät valtuutetut.
Vaaleissa valittiin.

10.3.2009 13.32  E.K.

Koko ajan kunnissa kuunnellaan tervejärkisiä kuntalaisia ja heidän mielipiteitään. Moni heistä on irtisanoutunut pro johtajien öykkäröinnistä vaikka edelleen haluavat lisää tietoa. Sitä kuulemma on pian painostakin tulossa.

10.3.2009 15.58  Poroporvari

Painosta tulee pian koteihin sitä samaa p....aa mitä on jo saanut lukea muutaman kuukauden eura2011 sivustoilta. Eli ei mitään!
Veroeurojen tuhlausta!

10.3.2009 23.26  Kepulainen

Vai ei tieto kelpaa. Sitä te olette tässä viime viikot parkuneet. Ei silti, tämä tiedotus on kaikiele kansalle, ei junteille änkyröille.

12.3.2009 14.08  Poroporvari

Toivottavasti tiedotteessa on tavuviivat ja selkeä jaksotus että edellisen kirjoittaja(kin) ymmärtää kaikiele kansalle jaetun tiedotteen!

12.3.2009 22.50  Kepulainen

Poroporvarille neuvoksi: Erota sinä sivulause päälauseesta pilkulla. Ala vasta sitten piikittelemään toisten painovirheitä.

12.3.2009 23.39  Kokoomus"toveri"

Sossut ja kepu tässä sopankeittäjiä ovat. Nyt ne on päättäneet olla palkkaamatta ulkopuolista johtajaa, kun Säkylän rahat on hävitetty liitosvalmisteluun. Uusi pomo ja sille kunnon palkka. Sitten vaikka opettajat, toimistoväki ja turhat valkotakit pakkolomille. Ei tästä muuten mitään tule.

13.3.2009 10.57  Kokoomus"toverille"

Kaikki puolueet ovat kunnan päätöksenteossa mukana. Siis myös sinun puolueesi on mukana sopankeitossa, toveri.

Opettajat, toimistoväki ja valkotakit ovat niitä ihmisiä, jotka tekevät palvelutyötään Säkylässä. Kokoomuksen pro´iden ja sinun isäntäkunta -mallissassi heistä päästään, kun heidät sanotaan irti. Lakisääteiset palvelut pitää kuitenkin hoitaa eli silloin ne ostetaan sitten vaikka Loimaalta tai Huittisista. Mummut ja pappat kuljetetaan sinne vanhustenhuollon ja lääkäripalveluihin ja kunta maksaa kyydit.

Tässä mallissa palvelut ulkoistetaan toisten toimitettaviksi ja maksetaan niistä enemmän, kun matkatkin lasketaan mukaan. Ennen pitkää pappat hoidetaankin sitten jo Loimaalla.

Pro -malli on varmin tae tappaa koko Säkylä!

13.3.2009 15.33  Ent.demari

Niin. Tai sitten omat hyvät terveyspalvelumme säilyvät täällä eikä lääkäreiden joukkopakoa olekaan tapahtunut? kun tehdään AINOASTAAN SoTe yhteistyötä vaikkapa Loimaan tai Huittisten kanssa. Voidaan se yhteistyö toteuttaa Eurankin kanssa mutta selvitetään ensin vaihtoehdot. Kuulema Huittisten suunnalla(kin) alkaa kiinnostus heratä!
Mistäs tuo pappojen ja mummojen kuskauspeloittelu lähtee? Lähdetäänhän nytkin päivystykseen Harjavaltaan, Poriin, Loimaalle..... Voi hyvät hyssykät kun teidän tarvitsee jakaa tuota harhaanjohtavaa tietoa! Lienee tarkoituksellista?

13.3.2009 17.21  Ent.kokoomuslainen

"kun tehdään AINOASTAAN SoTe yhteistyötä vaikkapa Loimaan tai Huittisten kanssa.."

Ehkä lapsellisin kommentti, mitä olen näiltä sivuilta tähän mennessä lukenut. Lause kuuluu reaalimaailmassa näin: "Kun yksin jääneen kunnan rahat ovat loppuneet, ja oma terveysasema on suljettu, ostetaan SoTe -palvelut isolla rahalla joko Loimaalta tai Huittisista." Ent.demarin, joka aika huonolla menestyksellä leikkii täällä intellektuellia, kannattaisi ehkä hieman hengähtää ja miettiä kunta-alan realiteetteja. Olisi aika paradoksaalista, ja surkuhupaisaakin, kuulla, että olisit siirtynyt demareista kokoomuksen leiriin..

13.3.2009 17.58  Ent demari

Huomaatko yhtään kuntaliitos-kiimassasi pilkkaavasi mm. Huittislaisia, Kokemäkiläisiä, Harjavaltalaisia, Oripääläisiä etc... Jotka ottavat asian ihan rau-hal-li-ses-ti eivätkä hötkyile kuin sinä ja kaltaisesi. Katsovat ja tutkivat eri vaihtoehdot ja päättävät mitä tekevät. Kysymys sinulle Ent.kok: Mistä meille tulevat rahat kuntaliitoksessa? Porkkanarahat menee kuin kankkulan kaivoon kun rakennetaan muutama pyörätie ja valaistaan pari kadunpätkää. Entinen meno jatkuu demareiden ja kepun voimin eli kulutetaan enemmän kuin tienataan niinkuin tähänkin asti. Onko tämä kuntaliitos teille vain jatkoaikaa "porsastelulle" vai mitä mielessäsi liikkuu? Vai liikkuuko mikään?

13.3.2009 18.01  123abc

Sanan miekka heiluu sitä kovemmin mitä
enemmän Pro Säkylä ja Pro Köyliö saa
nimiä listoihinsa. Onko nyt niin että kaikki
kansanliikkeet jotka ovat ns. päättäjien valtavirtaa vastaan ovat äärioikeistolaisia
tai lähtöisin Kokoomuksesta tai peräti fasistisia??? Tosi on varmaan sekin että kaikenlaisia kansalaisia on kirjoittanut nimensä listoihin, puolueeseen katsomatta. Ei nuo ihmiset ihan tyhmiä ole, ajattelevat ihan omilla aivoillaan. Sen pahempaa ei olekkaan kun aliarvioida äänestäjiä syyllistämällä että heitä on harhaajohdettu. Aikalisää pyydetään ja se myös toivon mukaan saadaan. Siitä on kyse, eikö. Ensin tutkitaan ja sitten hutkitaan.

13.3.2009 18.05  abc123

Niin ja ne seuraavat vaalit....

13.3.2009 18.45  Ent.demari

Kiitos "tuesta" abc123 Ja muut lukevaiset. Uskokaa tai älkää, meillä on ihan eri IP-osoitteet.

13.3.2009 20.02  Palaammeko 30-luvulle

Ymmärränkö oikein, että kokoomus on sitä mieltä, että kunnan palkollisille tulee antaa lopputilit. Siis kun liitosta ei tehdä, eikä turvata kuntien terveydenhuoltoa.
"Valkotakeille kenkää" siis sairaanhoitajille lopputilit ja palvelut ostetaan yksityisiltä. Jokainen ostaa kokoomus ajattelun mukaan itse mistä haluaa. Jos on rahaa. Köyhät kyykkyyn.
Heimekokoomuksessa nyt jyrätään.
Palvelut kaupallistetaan.
Tätäkö kokookmus haluaa.

13.3.2009 20.45  123abc

Ei taida näillä palstoilla muita mielipiteitä olla kuin joka kirjoittajan omat. Ei niin Kokoomuksen tai muidenkaan. Sellaiset mielipiteet kuuluu jättää omalla nimellä ja tämä foorumi vaikka hyvä onkin, ei ole sellainen. Täällä mitä ilmeisemmin politisoi harraste poliitikot. Toisaalta on turha maalailla mustia pilviä enää mustemmiksi. Kyllä me köyhät joudutaan kyykkyyn oltiin Eurassa tai ei.
Mahdollisuudet kuuluu katsoa ajan kanssa. Neuvottelutkin Euran kanssa saattavat saada pientä virkistystä jos otetaan pieni aikalisä kuten Huittinen teki.
uskon että siellä suunnassa katsotaan tarkkaan nauhakaupunki-peli ja uusi eura-peli loppuun saakka. Niin ja se maalaisjärki on meillä kaikilla, ei KUKAAN halua huonontaa saavutettuja etuja. Aina ei kannata provosoitua. Ei minunkaan:-)

14.3.2009 8.43  Sanankääntäjä

ProSäkylä-liikkeen tulee esittää selkeä vaihtoehto aikaisemmalle, kunnanvaltuuston yksimieliselle päätökselle uuden kunnan perustamisesta, joka säilyttää perusterveydenhuollon ja sos.hoitopalvelut Säkylässä kuten säkyläläiset haluavat. Vaihtoehtoasiakirjasta tulee selvitä, miten toiminnot järjestetään ja miten ne rahoitetaan tulevaisuudessa väestökehitys huomioonottaen. Ja asiakirja tulee allekirjoittaa, jotta vastuutakin esityksestä kannetaan.
Asialla alkaa olla kiire, sillä ensi viikon alussa kuntien on annettava selvityksensä valtioneuvostolle. Lakia on noudatetava ja esivaltaa kunnioitettava. Sitä edellytetään etenkin varuskuntapaikkakunnalla Säkylässä. Valtioneuvostolle annettava selvitys Säkylässä ja Köyliössä tullee perustumaan aikaisemmille valtuustojen yksimielisille päätöksille uuden kunnan/kaupungin perustamisesta Euran kanssa. Pro-Säkylä, Pro-Köyliö-liikkeet ovat keskittyneet nimilistojen keräämiseen sekä vaatimukseen ettei uutta kuntaa perusteta ja sen suunnittelu keskeytetään. Suunnitellun uuden kunnan perustamisen mitätöimiseksi ei keskeyttämisvaatimukset riitä. Pro-liike ei tähän mennessä ole esittänyt ensimmäistäkään vaihtoehtoista palveluiden järjestämissuunnitelmaa. Jos kirjallista ja allekirjoitettua esitystä ei pro-liikkeen toimesta tule, osoittautuu koko liikkeen toiminta kuntalaisten suureksi huijaukseksi. Suosittelen lukemaan 14.3. ilmestyneiden Satakunnan Kansan ja Turun Sanomien artikkelit Paras-hankkeen etenemisestä maakunnissa. Kummastakin selviää myös valtineuvoston vaatimukset.

14.3.2009 10.01  Zäkylä

Uuden Euran suunnittelijoiden pitää ilmoittaa kuntalaisille ennen kuntaliitosta, että miten se aikoo hoitaa SOTE-puolen 40 - 50 tuhannen asukkaan vaatimuksen.
Kuntaliitos on turha, isäntäkuntamalli väärä. Miksi ei hoideta asiaa yhteistyöalueena?
Mitä säkyläläiset voittavat kuntaliitoksella enemmän kuin yhteistyöalueena?
Lain määräämää ja järkevää yhteistyötä pitää ja kannattaa tehdä. Ei sen takia tarvitse riskeerata kaikkea hyvää, mitä meillä säkyläläisillä on.
Yhteistyön avulla omillaan pärjäämisen kokeilu on myös riski. Jos homma ei millään toimi, on siihen aina mahdollisuus hakea muutoksia, kuntaliitoksia tms. Tosin varmaankin huonommilla ehdoilla jne. Jos taas hyökätään kuntaliitokseen, siitä ei ole paluuta.
Ymmärrän sen, että muualta Säkylään muuttaneet päättäjät eivät arvosta kotikuntaansa. Miksi "vanhat" säkyläläisetkin ovat hairahtuneet tälle luovutuksen tielle, sitä en voi ymmärtää.

14.3.2009 10.20  Eespäin eespäin tiellä taistojen kohti Uutta VarsiSatakuntaa

Voi sinua idioottia, usko kaikki mitä luet, miksi hitossa sitten yhtä lailla eläkeuudistusta viety läpi. SOTE- soppa on ihan samanlainen uppoava ankka. vielä kun te sanan tai takinkääntäjät ymmärrätte asiat ajoissa. Suur-kolhoosi Satakuntaan, yhdistetään terveyspalvelut, yhdistetään koulutus,yhdistetään poliisilaitos ja pelastustoimi. Kaikki msamaan soppaan ja yhdistetään samalla satakunta ja varsinais-suomi konkreettisestilääninhallitus yksiin seiniin Turkuun, Porin keskus-sairaala aluesairaalaksi, Turusta Suur keskus-sairaala, Porista alueen koulukeskttymä, Pyhäjärviseudusta alueen luonto- ja virkistys-alue, Sucros heleve....n likaamasta aluetta, maanviljelys pannaan saastuttamasta, pyhäjärvi onki-altaaksi kaupunkilaisille, Rauma keskittyy sataman ylläpitoon, Euraan maakunnan päivähoitokeskus, Eurajoelle alueen suurhautausmaa ja uurnapolttolaitos ja mitä vielä voisikaan saavuttaa yhdistymisillä..... absurdeja ajatuksia mutta näkyy olevan joillakin takaraivossa.

14.3.2009 10.22  Ent.demari

Kyllä on sanankääntäjän luetunymmärtämisessä pahoja puutteita mikäli ei ole ymmärtänyt Pro-liikeen sanomaa. Hätiköinti pois. Tutkitaan eri vaihtoehdot. Valitaan niistä paras. Ihan niinkuin oikeassakin elämässä tehdään. Nyt päättäjinä olevat opettajat, sairaanhoitajat, luottamusmiehet ym. oikeasta elämästä erkaantuneet eivät ole kykeneväisiä ihmisiä taidoiltaan käsittelemään välitunneillaan ja tauoillaan näin suuria asioita. Niin se vaan on.
Palaammeko 30-luvulle nimimerkille vastaisin että tällä menolla elämme uudelleen 1918-vuoden tapahtumat missä sosiaalidemokraatit yrittivät liittää meitä erääseen itänaapuriin!

14.3.2009 10.31  Ent.demari

Kolmannella tuhannella mennään nimien määrässä Pro-listoissa.
Taitaisi kolumnistikin (kepulaisista puhumattakaan) valahtaa kalpeaksi jos näytettäisiin keiden nimiä nyt jo listoilta löytyy.....

14.3.2009 11.19  Ent.kokoomuslainen

Kiitos sanankääntäjälle asiallisesta ja faktisesta kirjoituksesta. Ent. demarin on turha puhua 'luetunymmärtämisestä', kun näyttää olevan tuo oma kirjoittamistaito lähinnä suomenkielen raiskaamista. Ja sanankääntäjälle vielä, uskotko, että Säkylän kokoomuksen (vähemmistö-) kapinakenraalit, siis nämä omissa poliittisissa ambitioissaan epäonnistuneet henkilöt, kykenevät ylipäätään ymmärtämään, mitä vapaaehtoisuudesta luopuminen oikeastaan merkitsee?

14.3.2009 14.19  Ent.demari

Taitaa ent.kokoomuslainen olla niitä 8- kouluarvosana-poikia jotka veivät omenan joka perjantai opettajalle toivoen nyt aikuisena, että perinne jatkuu. Ei ole äidinkielessäni(kään) hurraamista ei mutta taitaa olla kuitenkin "hitunen sisältöä" ja asiaa kun noin koirat älähtelee...

14.3.2009 18.03  E.K.

Nimiä listoille on varmasti kertynyt. On epäilemättä kaikista puolueista. Eräskin hyvä tuttava sanoin laittaneensa, kun oikein kotoa tulivat hakemaan. Sanoivat, että laita nimesi niin saamme lisää tietoa. Eihän sellaista voi vastustaa.

14.3.2009 19.38  Entiselle demarille - sanankääntäjältä

Luetun ymmärtämisessäni ei ole moitittavaa.
Luepas nyt Satakunnan Kansasta, mitä niillä nimilistoilla saa aikaan. Olen toimittajan kanssa samaa mieltä, että listat aikanaan valtuustossa käsitellään säädetyssä järjestyksessä, mutta ne sinällään eivät keskeytä uuden kunnan perustamishanketta. Pro-liikkeen tulee esittää
perusteluineen parempi vaihtoehto suunnitellulle uuden kunnan perustamiselle. Allekirjoitetuista asiakirjoista tulee käydä ilmi, miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään lähipalveluina säkyläläisille ja miten ne rahoitetaan. Ilman näitä dokumentteja päätökset koskien uuden kunnan perustamisesta pysyvät voimassa. Suosittelen myös ent. demarille kunnallislakiin tutustumista. Ulkoapäin voi huudella lähes mitä vaan, kun vastuuta ei ole. On uskaliasta arvostella päätöksiä, joiden esittelijänä toimii virkavastuulla oleva kunnanjohtaja ja niistä vastaavat laillisessa vaalissa valitut valtuutetut. Olen edelleen sitä mieltä, että jos kirjallista ja allekirjoitettua esitystä Pro-liikkeen johdolta ei tule, osoittautuu liikkeen toiminta säkyläläisten ja köyliöläisten suureksi huijaukseksi. -

14.3.2009 22.17  PSa

Sanankääntäjä on jo yhtä tiukkana kuin Vanhanen eduskunnassa opposition löylytyksessä mutta paljon enemmän oikeassa.

15.3.2009 1.34  Pro

Kyllä nuo listat ovat vielä pientä siihen verrattuna mitä on tulossa!
Mutta kysyn vaan että pyyhitkö vartalossasi paikan, jonne ei aurinko paista listalla, johon on jo n. joka kolmas Säkyläläinen äänioikeutettu laittanut nimensä ja lisää kertyy?
Kovin oli Satakunnan kansan juttu "tilatun oloinen" eli oli laitettu sanat kunnanjohtaja Rantalan suuhun.
Keskeisiin kysymyksiin sanankääntäjältä on turha yrittää vastauksia mutta kai se on niin että sanankääntäjälle kuntaliitoskin on vain politiikkaa....
Mitähän mahtaa ajatella ne vielä kuntaliitoksen kannalla olevat poliitikot joiden äänestäjistä suurin osa on allekirjoittanut listan. Väheksy heitä lisää vaan niin hyvää tulee...

15.3.2009 8.15  saa täälläkin käyttää järkeä kuntalaisten parhaaksi

TS 15.03

Laitilassa etsitään kumppania ajalla ja huolella

JAAKKO LOUHIVUORI

Laitilalle ei vielä ole löytynyt terveyskumppania, monista neuvotteluista ja yhteistyösuunnista huolimatta. Kaupunginjohtaja Jukka Alkio ottaa valtiovallan asettamat aikarajat rauhallisesti ja haluaa vielä katsoa mahdolliset muutokset harkiten.

Myös Laitilassa on jo kuultu uutiset perusterveydenhuollon väestöpohjatavoitteen mahdollisesta laajentamista 20 000 asukkaasta peräti 40 000-50 000 asukkaaseen.

- Tavoitteemme on alusta asti ollut etsiä kuntalaiselle paras mahdollinen terveydenhuollon toteutus, Alkio painottaa.

Terveysyhteistyön ykkössuuntana on ollut Uusikaupunki, joka solmi muutama viikko sitten sopimuksen Kustavin, Taivassalon ja Pyhärannan kanssa.

Nopealla tahdilla reilun 20 000 asukkaan terveysjunaan on hyppäämässä myös Vehmaa, joka ratkaisee mahdollisen yhteistyön neljän kunnan kanssa ensi maanantaina omassa kunnanvaltuustossaan.

15.3.2009 9.19  Vastaus Prolle

Tulkitset väärin suhtautumistani nimilistaan. Jos tästä kapinaliikkeestä etsii jotain positiivista, niin huomaa, että se aktivoi kuntalaisia ylipäätään. En aliarvioi säkyläläisiä, sillä jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä.
Olen keskustellut kymmenien kapinaliikkeen listaan nimensä kirjoittaneen kanssa.Useimmat sanoivat kirjoittaneensa nimensä syystä, että haluavat lisää tietoa uuden kunnan perustamisesta. Nimilistan kerääjä oli juuri tästä
asiasta tiedustellut. nim. E.K. kertoo saaneensa vastaavaa tietoa.
Pro-liikkeen johdon ja nimien kerääjien kannattaisi keskittyä siihen tilanteeseen, kun nimensä, lisää tietoa haluavana kuntalaisena, on listalle laittanut, ja näille ihmisille selviääkin se, että nimeä käytetään estämään uuden kunnan perustaminen. MITÄ SILLOIN TAPAHTUU?
Tilannetta kärjistää vielä se, että Pro-liikkeellä ei
tiettävästi ole esittää mitään parempaa vaihtoehtoa paras-hankkeen toteuttamiseksi
Pyhäjärviseudulla. Olen samaa mieltä Sanankääntäjän kanssa, että Pro-liikkeen toiminta on vailla todellisuuspohjaa. Liikkeen johdossa on kaksi kokoomusvaltuutettua ja muita kokoomusta lähelläolevia henkilöitä.
Mitkä ovat heidän arvonsa ja ajatuksensa?
Eivät ainakaan samat kuin Sauli Niinistön.

15.3.2009 10.21  Zäkylä

Kuntaliitoskiimassa ja PRO-uhossa olevista kukaan ei tarttunut kysymyksiini:
Miksi ei hoideta asiaa yhteistyöalueena?
Mitä säkyläläiset voittavat kuntaliitoksella enemmän kuin yhteistyöalueena?
Miksi päättäjät ovat menossa valkoinen antautumisen lippu liehuen Euran rajalle? Miksi "vanhatkin" säkyläläiset ovat kantamassa kunnan avaimia tarjottimella naapuriin? Niitä avaimia ei saada takaisin.
Edelleenkin: kuntaliitos on turha, isäntäkuntamalli väärä.

15.3.2009 13.30  PSa

Zäkylälle voisi antaa vastauksen hänen sinänsä selvään kysymykseensä. Säkylälle ykkösvaihtoehto oli yhteistoiminta-alue. Siis nimenomaan Pyhäjärviseudun sellainen. Se juna meni jo, kun Kiukainen halusi liittyä Euraan ja asetti ehdoksi Keski-Satakunnan. Sinne meitäkin jo vietiin, kunnes järki voitti kaikissa neljässä kunnassamme. Miksi antaa päätösvalta muille, kun se voidaan pitää itsellä? Uudessa Eurassa palvelut ovat meidän käsissämme, ei jossain ylikunnallisessa elimessä, jossa käyttäisimme vain vähemmistön ääntä. M.o.t.

15.3.2009 14.25  Zäkylä

Jees, SE juna meni jo, onneksi. Olet oikeassa, miksi antaa päätösvalta muille, kun se voidaan pitää itsellä? Miksi antaa kaikkien asioiden päätösvalta naapuriin, kun SOTE riittää? Kiukaisten kuntaa ei enää ole. Säkylä, Köyliö ja Eura voivat sopia keskenään yhteistoiminta-alueesta.

15.3.2009 15.30  PSa

Oletkos sinäkin Zäkylä niitä, jotka eivät tajua, että uudessa kunnassa ei mikään naapuri päätä asioistamme ? Ei se, että meillä on oma kunnantalo, vaakuna ja valtuusto ole mitään itsenäisyyttä. Pitäisi olla myös riittävät resurssit hoitaa tehtäviä. Ymmärrän toki, että jotkut nykyiset valtuutetut pelkäävät, ettei paikkaa päättäjien kammareissa enää isommassa kunnassa avaudu. Silloin voi tarmonsa suunnata vaikka oman kylän kulttuurin ylläpitoon ja edelleen kehittämiseen.

16.3.2009 6.48  En. kokoomuslaiselle sanankääntäjältä

Tiedustelit mielipidetäni kapinakenraaleista. Minusta ja monesta säkyläläisestä on alkanut tuntua siltä, että näillä herroilla on omat yksityiset syynsä kapinointiin. Härdelliä yritetään saada aikaan kunnassa, seurakunnassa, yrittäjäyhdistyksessa, jopa Alasatakunta-lehti ja Satakunnan Kansakin saavat osansa. Oma vallanhalu ohjaa kapinakenraalien toimintaa. Niinpä saattoi hyvin heiltä odottaa esimerkiksi isäntäkuntamallin käyttöönottoa. Ajatus lienee sellainen, että kapinaliike johtaa, toki luottamushenkilöjohto tarvitaan, kuntalaisten palveluista viis veisataan, niitä ostetaan sieltä, mistä saadaan.
Kapinakenraalien toiminta leimaa ikävästi kokoomusryhmää, jossa toki on järkeviä, fiksuja ja yhteistyöhön kykeneviä ihmisiä.
Kysynpä sinulta vuorostani, mistä löytyvät ne yhteistyötahot, jotka suostuisivat toimimaan
säkyläläisten ja köyliölaisten kapinoitsijoiden kanssa? Luottamus menee vain kerran ja jo nyt jäljet pelottavat, vai mitä?

16.3.2009 9.01  Ent.demari

Kuntalaisaloite:
Me allekirjoittaneet haluamme, että hanke uuden Euran kunnan muodostamiseksi keskeytetään!
Tahtomme on, että Säkylässä selvitetään tarkemmin ne vaihtoehdot miten Paras-hanke toteutetaan parhaiten kuntalaisten ja kunnan tulevaisuutta ajatellen.
Lisäaikaa Säkylälle -Ei kuntaliitokselle
-Tahdomme lisää tietoa.

Näin listassa lukee.
Listan allekirjoittaneilla on varmasti kullakin omat syynsä mutta on aivan turha tulla väittämään että ketään olisi johdettu harhaan kun listoihin on nimiä kerätty.
Harhautus-yritys sensijaan alkoi jo vuosi sitten kun alettiin "myymään" kuntaliitosta ainoana totuutena.
Nyt kun Pro-liike "heräsi" ja toi epäkohdat esiin, niin sekös sanankääntäjiä ja muita harmittaa....

16.3.2009 13.31  Pro johtaa harhaan!

Todella moni on jo katunut allekirjoitustaan, kun kapina-Pron räikeä tietämättömyys ja tarkoitushakuinen harhaanjohtaminen on valjennut kuntalaisille.

Allekirjoituksia on kuulemma saatu pakottamalla ja sillä, että on haluttu nopeasti päästä eroon kiivailijasta oven pielessä. Tarkempaa tietoa asiasta kysyttäessa on sanottu, että "allekirjoita ny vaan".

Prot lietsoivat käsitystä, että valtuutetut ovat parin johtohenkilön naruloissa ja päätökset on tehty kuukaudessa. Tämän salaliitto-teorian varjossa moni kirjoitti nimensä.

Valtuutetut ovat perehtyneet asioiden taustoihin syvällisesti ja päätyneet siihen, että Säkylä ei selviä ikääntymisen haasteistaan yksin. Ryhmäkuria ei olla vaadittu missään ryhmässä, vaan jokainen voi itsenäisesti omaan tiedonhankintaansa pohjautuen muodostaa päätöksensä. Siksi niin moni seisoo uuden kunnan muodostamisen takana. Tietoa hankkimattomat tai omaa kostoaan lietsovat ovat siinä vähemmistössä.

Pyhäjärviseudun tuloksekasta yhteistyötä on tehty vuosikymmeniä. Prot ovat väittäneet, että Huittisista ei olla mitään kysytty. Se on räikeä valhe. Huittisten suunnan selvitykset aloitettiin virallisesti vuonna 2007 ja luottamushenkilöt keskuudessaan puhuivat asiasta jo vuonna 2006. Prot keksivät siis pyörää uudelleen.

16.3.2009 16.52  PSa

Väitetään uuden Euran perustamisessa mukana olevia laillisesti valittuja päättäjiä kiihkoilijoiksi. Ainakaan näillä palstoilla ei sellaista ole provosoinnista huolimatta esiintynyt. Siihen ei ole tarvetta. Asiaperusteet riittävät ja piste.

16.3.2009 21.55  PSa:lle

Oikein kirjoitit, Ei ole tarvetta takinkääntöön eikä vouhotukseen. Asiaperusteet riittävät. Niinhän se on, että karavaani kulkee ja koirat haukkuu,

16.3.2009 22.48  MaanViljeliä

Kyllä toisia on hyvä syyttää tietämättömäksi kun luulee olevansa itse
oikean asian ajajaksi , ja ainoaksi vaihtoehdoksi , mitä on olemassa , kyllä nyt on jo siitä tietoa että on niitä vähän viisampiakin jo vaihtanut alku mielipidettään toiseen, että lisä aika on
paras vaihtoehto ,vielä tällä hetkellä
ja kysykää myös nuorisolta mitä mieltä
ne on liitos asiassa .
monet kun varmaan tässä kirjoittelee on ehkä enää kymmenen tai kaksikymentä vuotta näitä juttuja
katsomassa itse paikan päällä .
jos minun isä vainajalta tai sen sisaret tietäisivät minne tätä kylää ollaan viemässä niin kääntyisivät vielä haudassaan se on tosi juttu

16.3.2009 23.06  Kepulainen

Mikäs on sukuhaudassa kääntyillessä, jos tilaa riittää

16.3.2009 23.06  MaanViljeliä

Se on kyllä totta ettei tämä asia ketään haukkumalla parane ja säkylässä on niin hyvä yhteishenki ollut ettei sitä kukaan halua pilata ja ehkä tämä pieni kisma ehkä vielä vahvistaa kylän hyvää yhteishenkeä .
Tätä kylää ja yrittäjiä ja maanviljeliöitä ja palkansaajia en vaihtaisi mihinkään kaikkia täällä tarvitaan
yritetään nyt löytää se yhteinen linja ja vaikka ostetaan sitä ammattitaitoa että nämä hommat tulee kuntoon ei säkylä ensimäiseksi köyliön kanssa mene konkurssiin suomen maassa
verot ym kukaan ei tiedä vielä , mutta uskon että me pärjätään ja haluan että muutkin haluaa uskoa sen

17.3.2009 1.14  MaanViljeliä

Vielä Yksi Kommetti Tänä Yönä .
Ei haukuta Yrittäjien puheenjohtajaa
Ei haukuta Pro liikettä
Ei haukuta Kapinakenraaleita
Koska kaikki haluaa Omasta mielestään
Säkylän Parasta Varmaan .
Mietitään vielä Vaihoehtoja Jos Niitä Olisi
Vielä muitakin ... Olemassa
Siitä olen Varma kaikki haluaa Säkylän Parasta ja Köyliön Myös
Kiitos Niille ketä näin ajattelee

17.3.2009 8.05  Tie tulevaisuuteen

Viisautta ja järkeä käyttäen tästä löytyy tie tulevaisuuteen. Järkipuhetta maanviljelijältä.

17.3.2009 15.54  Älä halveksi kuntalaisia

16.3.2009 klo 13.31

Kuinka aliarvioit noin räikeästi kuntalaisia. Nyt saisit jo laittaa nimesi kirjoituksiisi, niin kuntalaiset tietäisivät kuka noin halveksii heitä. Sen minä tiedän, että kaikki allekirjoitajat ovat asiansa takana ja senkin tiedän, että moni kirjoittaa nimensä vielä ajatuksillaankin vahvistaen. Jo ihmisten puheestäkin ymmärtää, mikä allekirjoituksen takana on, kun kertovat niin painokkaasti, että minä olen jo allekirjoittanut sen kuntalasiadressiin.

17.3.2009 23.01  PSa

Maanviljelijä on myöhäisissä pohdinnoissaan löytämässä kylvettäväksi kelvollisen jyvän. Vielä kun liittäisi listaan paikalliset virkamiehet ja laillisesti tehtävissään häärivät luottamusmiehet olisi sato taattu.

18.3.2009 1.42  MaanViljeliä

Ei tunnu mun mielestä virkamiehet uskaltavan sanovan mitään asian tiimoilta . Mutta kuin varovasti tutuille, Ettei käy viran tai muun puolesta kalliiksi .
Luottamusmiehet on ne ketä on äänestetty vaaleissa.
Kansalaiset on ne äänestänyt .......
Kyllä kansalaisia ja kyläläisiä on kuunneltava näissä asiassa .
VAI OLETKO ERI MIELTÄ .
Ja kyllä minun siemenet on jo ainakin
6 kertaa ollut kelvolisia...
Miten sinulla.. Onko siemenet kelvolisia
Työ vuoro loppuu jatketaan huomenna

18.3.2009 10.21  HESARI tänään!!!!!!!!!!!!

Perttu Kauppinen

Helsingin Sanomat

Suurten kaupunkien ja ympäryskuntien välit ovat viime vuosina vain kiristyneet, vaikka yhteistyötä on yritetty lisätä valtion käskystä.

Esimerkiksi Tampereella, Turussa ja Oulussa suhteet ovat viilenneet kovalla vaivalla tehdyistä suunnitelmista huolimatta. Muuallakin vaarana on, että valtiovarainministeriölle tehdyt kaupunkiseutusuunnitelmat jäävät muodollisiksi ja yhteistyö toteutumatta.


"Suomen menestyksen kannalta kaupunkiseudut ovat avainasemassa. Nyt on suunniteltu jo riittävästi. On aika tehdä jotakin", toteaa tutkimusprofessori Jari Stenvall Tampereen yliopiston johtamistieteiden laitokselta. Hän johti kunta- ja palvelurakenneuudistuksen arviointitutkimusta, jonka loppuraportti luovutettiin kuntaministeri Mari Kiviniemelle (kesk) tiistaina.

Tutkimuksen mukaan kaupunkien ja ympäryskuntien välejä kiristää ympäryskuntien huoli omasta olemassaolostaan. Usein ilmapiiri on äitynyt niin happamaksi, että yhteistyön palauttaminen edes 2005 aloitettua kuntauudistusta edeltäneelle tasolle on vaikeaa.

Tutkijat tarjoavat ratkaisuksi pääkaupunkiseudun yhteistyömallin kaltaisia sopimuksia, joihin myös valtio tulisi mukaan. Helsingin seudulla kunnat sopivat yhdessä esimerkiksi vesihuollosta, joukkoliikenteestä, jätehuollosta ja maankäytöstä.


Kuntaministeri Mari Kiviniemi suhtautuu myönteisesti uusiin yhteistyösopimuksiin. Hänen mukaansa vaihtoehdot selvitetään syksyyn mennessä. Silloin hallitus antaa eduskunnalle selonteon kuntauudistuksen etenemisestä.

"On selvää, että kaupunkiseutujen yhteistyötä tukevia toimenpiteitä tulee löytää. Laki ei ole velvoittanut suuria kaupunkeja tekemään mitään, sillä ne täyttävät valmiiksi vaatimukset", Kiviniemi toteaa.

"Kuitenkin kuusi suurinta kaupunkia käyttää kolmasosan kuntien menoista ja sata pienintä kolme prosenttia."

19.3.2009 10.56  Kimppalottoa

Suurin harhaanjohtaja koko tässä sopassa on ollut edellinen kunnanvaltuusto. Sieltä annettin vasureista kokoomukseen kuntalaisten ymmärtää, että kuntaliitos on pakko tehdä. Tämä tehtiin joko ymmärtäen tai ymmärtämättömyyttään. Osa ehkä valtuutetuistakin luuli pakollisen SOTE-yhteistyön tarkoittavan samaa asiaa kuin pakollinen kuntaliitos.
Euran maanantaina kunnanhallituksessa käsittelemän tämän vuoden talouskatsauksen perusteella nousee niskavillat pystyyn. Talousjohtaja toteaa: "Tämän vuoden verotulojen arvioidaan vähentyvän 1,9 miljoonalla" sekä "Vuoden 2010 osalta verotulojen vajaus on 2,5 miljoonaa, kun 0,5 prosenttiyksikön tuloveron korotuksen vaikutus on otettu huomioon". Ja sitten ensi maanantain valtuustossa lisämäärärahaa maanostoon, lisämäärärahaa pienkuormaajaan, uutta kentän pintaa... Huh huh, mihin meitä viedään? Jos kumminkin pelkällä Euran SOTElla mentäis? Turha vaivautua vastaamaan, että juna meni jo, on jo neuvoteltu, on sovittu tms. yksipäistä. Esileikkiliitos voidaan ihan hyvin perua. Eura-Kiukainen petti meidät pahasti, ovat siellä tottuneet näihin. Ja SOTE on se tärkein.
Kun kukaan ei tiedä tulevaisuudesta, tuntuu siltä kuin oltaisiin tekemässä kimppalottoa. Jos sitten osuisi helpommin kohdalle edes se pienempi voitto...

19.3.2009 11.10  SOTE?

Kerropa nyt tietäväinen, mitä SOTE -tarkoittaa?

19.3.2009 11.49  KVG

Juuri tällä tasolla on osan kuntaliitosaktivistien tiedon taso. Laput silmillä mennään kohti tuntematonta. Luulevat että Isoveli on määrännyt kuntaliitokseen. KVG: SOTE.

19.3.2009 20.50  Pikkuveli

Jokainen tietää lyhenteen merkityksen, mutta kerropas, mitä konkreettisia säkyläläisten palveluja sana tarkoittaa?

Tätä juuri prot eivät tiedä. Meuhkaavat sotesta kuin suuretkin asiantuntijat, mutta eivät ymmärrä asian sisältöä. Veisivät perusterveydenhuollon (lue päivittäiset lääkärin palvelut) ja vanhustenhuollon palvelut Loimaalle tai Turkuun.

Annoin tässä pari vinkkiä. Kerropas lisää soten sisältöä, niin katsotaan onko muuta kuin KVG -tietoa...

19.3.2009 21.09  Pikkuveljelle

Pikkusisko lisää vielä listaan perhehoidon, neuvolapalvelut, lasten päivähoito, koko laaja sosiaalityö, vammaispalvelut, mistä niitä ostettaisiin ja mihin hintaan? Siinäpä KVG:lle
miettimistä, mitä SOTE tarkoittaa.

19.3.2009 22.16  Perävainion poika

Pro -liike ei tarjoa kimppalottoa vaan haluaisi Säkylän pelaavan venäläistä rulettia. Se, että kuntalaisten pää on pyörällä, ei ole mikään ihme. Laillisten päättäjien ja pro -kenraalien ero on siinä, että vain edelliset vastaavat tekemisistään.

19.3.2009 22.45  Heviletti

Kun saadaan proon avulla Kokoomus nousuun, pannaan sossuille ja kepulisteille kunnolla päihin. Jos meidät viedään Euraan, laitetaan ne sielläkin polvilleen armoa anelemaan.

20.3.2009 0.18  MaanViljeliä

Jos joku pelaa Venäläistä Rulettia on ne
mitkä hyppää Järveen vieraasta laiturista ja ei näe onko siellä vettä kymmenen senttiä vai sata metriä
Tarkoitta sitä että jos joku nyt tietää missä on kiviä ja missä ei, ja ei tutki rantaa etukäteen ,
Niin ne pelaa tosi riskillä
Mutta ne mitkä on jo pitkään uinut ja
hyppinyt samalta laiturilta niin ne jo
todennäköiseti tietää missä niitä kiviä on
Sillä ne ketkä menee vieraalle laiturille
niillä riski on suurin

20.3.2009 0.34  MaanViljeliä

Tosta Hesarin jutusta ei oikein tiedä missä mennään mutta toi Mari Kiviniemi
Kertoo usein juttuja mun mielestä
kaikkien kannalta oikeudenmukaisesti
Eikä tyrmää oikeastaan ketään .
Luin sen Ulvilan jutun ja jotain muitakin.
Enkä ole kyllä sitä mieltä että tähän otetaan mitään puolue juttuja mukaan
kun puhutaan koko kansan jutuista .
eikä ketään laiteta polvilleen
kyllä täällä kaikkia tarvitaan
täällä ei pärjää pelkät akt henkilöt eikä
johtajat eikä maanviljelijät eikä koneen valmistajat eikä kauppiaat ja niin edelleen jos joku niin väittää niin
on väärässä . TÄMÄ ON TOSI

20.3.2009 0.59  123abc

En oikein usko että ainakaan kokoomuslaiset pelaavat"VENÄLÄISTÄ rulettia".... sotavuosien jälkeen pelattiin
vaikeina aikoina sotakorvausrulettia ja kaikkea muuta kansaa yhdistävää hommaa, pula oli ilmeisesti kaikesta mutta ilmeisen hyvin eli sekin sukupolvi,
mikä meitä Säkyläläisiä riivaa, ei ole sotaa eikä -korvauksiakaan (vielä) ja
me keskenämme kinaamme päivän selvistä asioista: Säkylä pärjää itsenäisenä kuntana, palvelut joita meillä ei ole voidaan hommata kimpassa köyliön kanssa vaikka eurasta tms. Tämä ei ole vaikea yhtälö maallikollekkaan, niin ja me tämän kylän asutamme, harrastelija politiikot ovat suuri vähemmistö joiden kannattaa tarkkaan kuunnella äänestäjien tarpeita näiden vaikeiden aikojen kynnyksellä.
Säkylä on hyvä kunta:-D

20.3.2009 1.20  MaanViljeliä

Niin Vielä Jotakin ....
Jos näin niitä miettii ...
vois säkylä ja Eura ja Köyliö tehdä vaikka 70 % Hommat kimpassa kuten rak valvonta ym ja silti olis pieni juttu
kaikkilla .
esim kunnat olis itsenäisiä
Hommat jaetaan kuntien kesken ja
terveyden hoito tehdään yhteisesti ja
sosiaalipuoli myös .
Hommataan vaikka 2 Hyvää elinkeino asiamiestä kimppaan ja laitetaan kunnat hyvään malliin yhteistyöllä .
Jonkinlainen työryhmä pohtimaan asioita kunnolla mikä tekisi säästöjä ja kehittäisi kaikkia kuntia .
Seurakunnat säilyisivät itsenäisinä jne jne .
Sitten puhalletaan yhteen Hiileen kaikki
Nyt taas työvuoro loppuu jatketaan huomenna .

20.3.2009 8.23  Kepulainen

Mikäs se sellainen työ on kun sallii vaan koneella kirjoitella ja vielä keskellä yötä ?

20.3.2009 10.44  Duunari x

Pikkuveljelle: kuten todettu, järkevintä olisi tehdä SOTE-yhteistyötä Euran kanssa. Jos eivät siihen suostu, vaan vaativat ja kiristävät kuntaliitosta, se paljastaa euralaisten mielenlaadun. Köyliön kanssa kimpsut yhteen, kunnan nimeksi Köyliö, Euran kanssa SOTE. Siinä olisi järkeä. Kuntaliitos Euran kanssa vaarantaa monta asiaa. 5 - 10 vuotta menee, niin terveyspalvelut tuotetaan joka tapauksessa yhdessä Huittisten, Euran ja Kokemäen kanssa.

20.3.2009 14.36  Säkyläläinen

Edellisille: euralaiset ovat ihan oikeassa. On parempi hoitaa itse omat asiat omassa isommassa kunnassa kuin valuttaa päätöksenteko epädemokraattisille kuntayhtymille.
Uusi Eura on suuri mahdollisuus. Nyt vihdoin seudun voimavarat yhteen. Yhteistyötä parhaimmillaan on uusi kunta. Isompi ja vahvempi.
Kiukaisissa tämä jo ymmärrettiin.
Sopimuksen mukaan kaikki kunnat lopettavat toimintansa ja perustetaan uusi kunta. Myös nykyinen Eura loppuu.
Uuden kunnan nimeksi tulee Eura, joka on ihan nimi.
Uuden Euran asioista päättää uusi valtuusto.

20.3.2009 18.43  Säkylästä kaupunki

KAIKKI RATKAISTAAN KERRALLA kun käännetäämpä ratas pyörimään toisinpäin. EURAN kunta liitettäköön Säkylän kuntaan. Säkylän keskusta kuntakeskukseksi, raitti eläväksi. Euran kunnantalo annettakoon vanhainkoti/ palveluasunto käyttöön. Virat hakuun ja yksinkertaistetaan hallinnot. Säkylään nvalittakoon uusi KAUPUNGINjohtaja. Arvakkaa meniskö läpi?

20.3.2009 20.08  Etulaakson tyttö

Kun näitä "asiantuntijoita" varsinkin tuolta kuntaliitos-aktivistien puolelta katsoo niin kannattaa huomioida ettei heistä yksikään kommentoi noita Euran talouslukuja. Eivät näköjään ymmärrä niitä yhtään! Kohti konkurssia vaan tukka putkella ja ruusupinssi rinnassa!
ps. Jonkun perävainion pojan vanhemmat ovat näköjään antaneet jälkikasvunsa valvoa ja katsoa kauriinmetsästäjät elokuvan kun tuo venäläinen ruletti on tullut tutuksi!

20.3.2009 20.36  VASTUUTA!

Siksi niitä ei kommentoida, koska ne ovat sivuseikka. Paljon tärkeämpää on muokata alueen hallinto- ja lähipalvelut sellaiseen muotoon, että kaikki uuden kunnan asukkaat ovat voittavat.

Pro -liikettä tuntuu kiinnostavan muut seikat kuin ne, missä vanhuksemme hoidetaan, kuinka hyvät lääkärin palvelut säkyläläisillä on, missä lapsemme käyvät koulua ja onko päivähoito tarkoituksenmukaista ja laadukasta.

Vouhkataan mitään todella ymmärtämättä talousluvuista, jotka kunnissa vaihtelevat vuosittain. Yhden elinsiirtopotilaan osuminen kuntaan saattaa tuottaa miljoonan euron kustannukset ja on aivan turhaa seurata kuntien vuotuisia kustannuksia suurennuslasilla. Säkylässä on kuntayhtymästä ja konsernitaseesta johtuen aivan erilainen kustannusrakenne kuin jossain muussa kunnassa.

Pyhäjärviseudulla on tehty yhteistyötä vuosikymmeniä, olemme samaa työssäkäyntialuetta ja olemme saavuttamassa lain edellyttämän pienimmän mahdollisen alueen.

Näillä argumenteilla olemme päätymässä ainoaan järkevään mahdolliseen ratkaisuun. Talouslukuihin keskittykööt kamreerit, pro-liikkeessä ei ole ainuttakaan tähän asiaan koulutusta saanutta henkilöä. Kuka luottaa koulusta erotettuun häirikköön mieluummin kuin asiaan vuosia perehtyneisiin vastuunkantajiin?

20.3.2009 22.23  Emäkari

Vastuunkantajiin? Nyt kun olisi vastuuta tarjolla Säkylän taloustalkoiden muodossa, niin mitä nykyiset "vastuunkantajat" tekevät? Viimeisenä työnään "myyvät" kuntansa ilmaiseksi" ja jättävät jälkipolvet velkojensa maksajiksi!
Jättävät veronmaksajien taakaksi ennätyssuuren alijäämän ja liittävät Säkylän vielä kurjemmassa taloudellisessa kunnossa olevaan Euraan!
Jättäytyvät pois seuraavista vaaleista tai eivät tule valituiksi kun totuus kuitenkin tulee ilmi ennen vuoden 2011 alkua. Näin toimii koulunsa käynyt tosidemari.
En ihmettele enää yhtään, että joukkopako Säkylän johtavilta viroilta jatkuu... Koskahan Österman (sd) ilmoittaa lähdöstään?
Kummasti vastuuta huutavasta tulee mieleen sellainen asia että häneltä lienee turha kauhalla vaatia kun on lusikalla.........

21.3.2009 0.07  Tarkkailija

Kokoomuksella ei ole vapaita sivuja kirjoitella, kuten demareilla. Kiitos demareille upeista nettisivuista.
Säkylän kokoomus taitaa todella olla persujen puolue.

21.3.2009 22.52  E.K.

Joku saa voimaa kateudesta, toinen moskan heittelystä. Näillä eväille ei pitkälle pötkitä.

22.3.2009 0.02  123abc

Kauriin metsästäjä on hyvä elokuva:-)
ei pelkästään -ruletin takia-

22.3.2009 16.11  Heviletti

Munkin mielestäni Kauriin metsästäjät on hyvä leffa. Tuli juuri telkkarista. Ihan eri luokkaa kun jonkun sossu Kaurismäen jutut.

24.3.2009 18.25  Enr.demari

Byebye Kari

25.3.2009 8.22  Heviletti

Ei mitään hyvästejä ja vaan reippaasti itsenäistä Säkylää puolustamaan. Ei sossuille ja kepulle saa antaa periksi. Yiritetään saada loimaalaiset ja huittislaiset tänne kirjoittamaan, että ei meidän tarvitse yksin olla.

25.3.2009 19.17  Prolainen

Käykäämme taistoon sossukepuja vastaan ylpeänä itsenäisestä kunnastamme. Ei velkaa ei nälkää.

25.3.2009 23.57  Eläkää Itse eurassa ikivanhat päättäjät

Menkää mihin menette , Tiedän että suurin osaa porukka ei mene, ja tekee vaikka mitä . ja lähtee vaikka hevon littoon, ENNEN Kun lähtee tähän junaan ,
Yhtään valtuutettua kun on tätä mieltä että liitytään, Suuri kansa ei suvaitse koskaan enää Millään tapaa .
sanokaa mitä sanotte ja jos luulette että 1200 nimeä tähän mennessä on vähän
niin se on paljon ja ääni oikeutettuja on säkylässä noin 3400 kpl ja äänestys prosentti on 67 % Noin , ja kaikki opettajat ja kunnan työntekijät ja terkkari porukka ei uskalla kirjoittaa ,,
se määrä , nimien määrä on paljon ,
tosi paljon ps ..firmat Orippäähän sen jälkeen kuten , Alastarolaiset vai mitä
Jos Liitos tulee vai mitä ,,,,,,

26.3.2009 0.08  MaanViljelijä / Atk Suunnittelija

Sulle Kepulainen mikä kysyi että millainen on se työ kun voi yöllä kirjoitella niin vastaus on että yö työ,
ja sinä kun kirjoittelet aamulla 8 - 9 00 millainen työ se on oletko jo huoltanut aamulla huhkin tai jukon vai onko varaa vielä aamulla puhaltaa tietokoneen ääressä ,,,
Ei tässä kannata toisten töitä mitata ei sitä tee kun laiskat

26.3.2009 0.48  Vastaatko Harri L

Köyliön koivukuja ja Köyliö pois mailmankartalta
On siinä paha paikka monelle
miettikää nyt kaikki sitä ja ajatelkaa sitä nyt oikein kunnolla ja myös sitä onko se todellakin pakko pyyhkiä tässä vaiheessa
pois voisko sitä miettiä vielä pari vuotta
kun siitä ei ole mitän oikein haittaa
Mitä sinä Köyliön oma poika Harri L
Olet oletko jo pelkästään euran miehiä
vai onko sulla vielä jotain ajatuksia köyliön suuntaan jos tehdää siitä se sote systeemi mihin kaikki on samaa mieltä

26.3.2009 1.20  Kaikki Sovussa

Yö työt taas loppuu ,,,
jatketaan huomenna

26.3.2009 17.56  Vast. Eläkää itse Eurassa

Sinulle pieni vihje:
Jos sattuisi, mitä en kylläkään usko, käymään niin, että seuraavissa vaaleissa vain änkyrät tulisivat valituiksi Euran valtuustoon, niin kaiken nykyisen kiukuttelun ja panettulun ansiosta säkyläläiset saisivat täysin tyytyä siihen, mitä muut päättävät. Mitä ajattelet
itse yhteistyöstä euralaisten kanssa. On näet niin, että luottamus menee vain kerran.

26.3.2009 19.52  § §

Mitkäs ne olikaan Pro-liikkeen argumentit?

Veden hinnan nousu ja kunnan velkamäärien vertailu?

Oliko vielä muita perusteluja kuntaliitoksen kaatamiseen?

26.3.2009 23.33  Kepulainen

Siinä ne taisivat olla prooeväät. Elä niillä sitten tässä lamassa. Lomautuksella uhkaavat meikäläistäkin.

27.3.2009 13.38  lomaesite säkylästä

27.3.2009 8:36 "Lomaesite Säkylästä"
Uskoitko siinä oleviin tietoihin? Tavallisellakin kansalaisella ja myös valtuutetuilla on mahdollisuus ja ENNENKAIKKEA VELVOLLISUUS tarkastaa annettujen paikkaansapitävyys. Mikäli esitteessä on asiavirheitä, joita EI saisi olla näin tärkeässä asiassa niin sehän olisi kansalaisten harhauttamista ja jopa pettämistä. Oletko Taavetti samaa mieltä? Entäs muut valtuutetut vasemmalta oikealle, kehtaatteko katsoa peiliin ja seisoa sanojenne takana että olette ottaneet asiaoista selvää? Mikäli ilmenee ,että kansalaisille jaetussa tiedotteessa on vääriä tai manipuloituja tietoja, uskallatteko tehdä omat johtopäätöksenne ja tunnustaa laistaneenne omista velvollisuuksistanne ottaa asioista selvää? Kuten olette vaalilupauksissanne äänestäjillenne luvanneet.

27.3.2009 14.01  TIETOKILPAILU

27.3.2009 14:00 TIETOA on kun OSAA ETSIÄ
Tietokilpailu kaikille avoin:
1. kysymys: Minä vuonna Eura ja Kiikoinen liittyivät yhteen? a) 2007 b) 2008 c) 2009
2. kysymys: Kuinka monta asukasta oli Eurassa a) 31.12.2007 b) 31.12.2008 c) 01.01.2009
3. kysymys: Saako kunta ilmoittaa julkisissa asiakirjoissa virheellisiä asukastietoja tai talouteen liittyviä jo tarkastettuja tietoja tilintarkastuksen jälkeen ? a) ei b) kyllä c) ihan miten kussakin kunnassa halutaan
4. kysymys: joutuuko Kiukaisten kunta tekemään itsenäisen tilinpäätöksen vuodelta 2008 vaikka liitty 01.01.2009 Euraan. a) ei tarvitse koska kunta lopetettiin b) tarvitsee, koska se oli juridisesti itsenäinen 31.12.2008 saakka c) Euran kunta saa päättää Kiukaisten puolesta ja voi liittää sen omaan kirjanpitoon vaikka jo vuodesta 2007 alkaen
5.kysymys: Kuntien yhdistymisavustus on kokonaisuudessaan a)6,13 milj. b) yli 9,4 milj. c) 20 milj.
6. kysymys: 2011 mikäli Pyhäjärviseudun kunnat yhdistyvät niin kuinka monta kuntaa on kyseessä a) 2 b)3 c) 4

Mikäli löydät näihin kaikkiin kysymyksiin oikeat vastaukset EURA 2011 esitteestä olet voittanut jo tosi paljon, TIETOA ja TOTUUTTA, enemmän kuin moni valtuutettu on saanut viimeisen kahden vuoden aikana eri seminaareissa ja kokouksissa koskien kuntaliitostiedotusta.
Mikäli et löytänyt vastauksia em. kysymyksiin niin käänny oman valtuutettusi puoleen ja pyydä häntä etsimään vastaukset sinun puolestasi, kuitenkin niin että valtuuettusi ei tuntisi itseään nolatuksi tai harhaanjohdetuksi.

27.3.2009 23.09  Kepulainen

Että joku viitsii tunkea tuota roskaa joka paikkaan.

28.3.2009 0.46  Tietoa on kun sitä hakee

Totuuden etsiminen ei ole roskaa, jos tunsit piston niin hyvä, toivottavasti olet puolustamassa näkökantaasi tiistaina Säkylän auditoriossa ja pystyt vastaamaan edellisiin kysymyksiin totuudella niin käännän välittömästi takkini kohti Euraa.

28.3.2009 9.21  Tietokilpailun laatijalle

Korjaa nyt ensimmäinen kysymyksesi. Kiikoinen ei ole koskaan liittynyt Euraan. Se on kun oli KIUKAINEN.

28.3.2009 10.11  Tietokilpailun korjaus

Anteeksi kun pääsi tuo näppäimistön verekkäiset kirjaimet sekoittumaan. Kiikoinen on siis KIUKAINEN... mutta toivottavasti löysitte vastaukset (oikeat) joko esitteestä tai sitten vaikka soittamalla kaverille..... tai vaikka kunnansihteereille t. kunnanjohtajille... vielä kerran anteeksi kirjoitusvirhettä.

28.3.2009 12.41  Jalo tarkoitus?

Jokainen pystyy kritisoimaan toisten tekemää työtä, mutta pohjatyön tekeminen edellyttää taitoja. Täysin odotettavissa oli se, että kun uuden Euran kuntaesite ilmestyy, niin pro-liikkeen edustajat keskittyvät hakemaan siitä virheitä ja puutteita.

Pro -liikkeen katkerat ja kateelliset johtomiehet ja -naiset ovat vetäneet omaan sisällissotaansa mukaan hyvää tarkoittavat kuntalaiset, joilla ei ole ollut riittävästi tietoa uuden kunnan taustoista. Nyt kun sitä järjestetään, niin suurennuslasilla etsitään olemattomia kärpäsenkakkoja kuntalaisille toimitettavasta tiedosta.

Todellista suuruutta osoittavat ne Prot, jotka kuntaliitospäätöksen tultua lähtevät tekemään työtä säkyläläisten parhaiden palvelujen puolesta. Valitettavasti tähän en kovasti usko. Heillä kun kyvyt ovat tuolla parjaamisen ja hajaannuksen aiheuttamisen puolella. Ennustan, että he edelleen keskittyvät nostamaan esille epäkohtia ja viittaavat kintaalla kaikille hyville asioille, joita liittyminen tuo tullessaan.

Pro-liike on aiheuttanut sellaisia haavoja kuntalaisten välille, että niiden parantumiseen menee aikaa. Valtiomiesmäisyyttä osoittaisi, jos liike yhdessä ilmoittaisi, että he todella lähtevät positiivisesti tekemään työtä kuntalsiten palvelujen puolesta. Kunnan nimen ja vaakunan säilyttäminen ei ole sama asia!

28.3.2009 16.52  Tarkoitus Jalo

Olet oikeassa, nimenomaan pohjatyön tekeminen edellyttää taitoja joita emme tässä sopassa valitettavasti ole nähneet. Jos mielestäsi on "kärpäsenkakkaa" heittää näin tärkeässä asiassa 1,8- 3,6 miljoonan virhemarginaalilla talouslukuja , niin ei ole kyseessä loanheitto vaan vaatimus kertoa asioista niin kuin ne ovat. Vasta todellisten tietojen perusteella varmasti jokainen peräkylän erkkikin voi yhtyä liitoksen taakse JOS luvut niin näyttävät. Mutta kehotan olemaan itsenäinen tiedonhakija niin huomaat että jotain meni pieleen kun tästä tämmöinen mekkala nousi. Kuntalaisille, mentiin Euraan tai ei on jätetty paljon kertomatta ja uhkailtu kuntaliitoksen olevan LAKI, täyttä p-puhetta, jos viitsisi ottaa asioista selvää, niin totuus on toisenlainen.

28.3.2009 17.00  JALO

Kaikista näistä kirjoituksista kuntalaiset edelleen pystyvät lukemaan kuka tässä tekee mekkalaa.

Lämmin kiitos demarien sivuille tästä silmien avaamisfoorumista!

28.3.2009 17.13  PSa

Olen varmaan kouluja käymättömänä sen verran yksinkertainen että en kyllä osaa tuota laatikkooni tullutta kirjaa moittia. Ainakin minä ja akkani luimme sen tarkkaan ja saimme siitä hyvän käsityksen. Vaikka emme ole kepulaisia ei meitä silti häirinnyt, että niiden kuvia vilisi joka sivulla. Ei tässä nyt ole puolueista kysymys vaan meistä kuntalaisista ja meidän parhaastamme.

29.3.2009 9.59  Perävainion poika

PSa:lle : Kyllä sinä ihan oikeassa olet. Eura 2011 esite on hyvä.

29.3.2009 22.22  Pekka

Kyllä on hieno... matkailuesitteeksi.

1.4.2009 8.23  Taavetti

Esitteen parjaajat ovat tyhjäntoimittajia.

1.4.2009 21.49  Kuntalainen

Kuntaesite on oikein hieno. Suoma Tirkkola voisi tuoda julki, mitä siinä on virheellistä.

1.4.2009 22.27  Se siitä

Mekkalan saa aikaan kun itse nimimerkin suojasta nostaa mekkalan ja alkaa sitä sitten
kauhistelemaan.

2.4.2009 14.21  Oikeaa tietoa on tarjolla kun kovin etsii

Taavetti, olet todella tyhmä kun et osaa otta asioista selvää, kuntaesitteessä olleet virheellisyydet osoitettiin Säkylän tilaiosuudessa ja vaikka Rantala niitä yritti korjailla ne eivät siltikään menneet kohdallensa.

2.4.2009 19.04  ????

Mitkä virheellisyydet?

3.4.2009 13.09  Pikku Fortumit Satakunnassa

Uuden Euran palkkakustannuksille katto, kansaliset eritoten demarit ja vasemmisto, nyt on se korkea aika puuttua tähän mielettömään ja ansiottomaan kunnan virkamiesten jo muutenkin korkeiden palkkojen nostoon kuntaliitoksen yhteydessä. Kun tarkis´tin palkkakustannusten muutokset nykyisessä ja mahdollisesti toteutettavassa uudessa Eurassa niin kauhukseni huomasin että johtavat virkamiehet ovat korotuttaneet palkkojaan kuten kj. Lahtinen 45 centtiä per asukas. ts. kaksinkertaistaneet palkkansa!!!!!!!!!! Se niistä porkkanarahoista.... Jos tämään päivän tilanteessa kunnan ylin johto käyttäytyy kuin Fortumin ylin johto niin iso haloo ja kenkää.!!!!! He ryöstävät lain avulla kuntaamme. Mitkä ovatkaan sitten Nummelan ja Eelan vaikuttimet????????

3.4.2009 15.19  Tarkkailija

Säkylän valtuusto on yksimielisesti hyväksynyt kuntaliitos sopimuksen uuden kunnan perustamisesta.
Eela ja Nummela + virkamiehet nyt vain toteuttavat valtuuston päätöstä.
Mitä palkkoihin tulee niin niistä päättää uusi kunta valtakunnallisten sopimusten puitteissa.

3.4.2009 16.46  tarkkailijalle

haloo palkkaa maksetaan koko ajan

3.4.2009 22.32  § §

Yleensä on tapana, että työstä maksetaan palkkaa.

Haloo.

4.4.2009 11.46  PALKAT KURIIN,SÄÄSTÖJÄHÄN TÄSSÄ HAETAAN!!!!

Te kuntien kassojen tyhjentäjät, herätkää. Kaikki palkankorotukset hyllylle kunne s on varaa maksaa. Lahtinen esimerkkinä paluttakoon palkankorotuksensa ja muut seuraamaan esimerkkiä. Näin toimivat vastuulliset päättäjät , jos haluatte kuulua samaan kastiin Liliuksen ja muitten kanssa niin siitä vaan mutta jahti jatkukoon kunnes viimeinenkin epäkohta on poistettu....

4.4.2009 14.35  Palkka mulle, optio sulle

Ei kunnissa palkkoja nostella ilman perusteita. Eivät saa opettajat opitioina lisäliksaa vaikka oppilaat kirjoittaisivat kuin loistavia tuloksia eikä kunnankamreeri vaikka tilipäätös olisi plussalla. Kyllä rosvot ovat aivan muualla.

5.4.2009 10.34  PALKAT KURIIN

Tällä hetkellä ei ole perusteita eikä varsinkaan johtajille maksaa senttiäkään lisää liksoja.

6.4.2009 0.14  Rusina

Palkkamaltti on paikallaan mutta se ei tarkoita, etteikö kunnanpalkollinenkin olisi tehtävänsä mukaisen palkan ansainnut.

7.4.2009 17.11  Heviletti

Palkat on mitä on. Maksaa kuka jaksaa. Ei noista kukaan ota selvää. Eilen Eurassa kyllä yritettiin kysyä päättäjiltä mutta ei ne mitään vastaa. Ruohola vaan tölvii kotikuntiensa puolustajia ja nuoleskelee demareita. Kunnon porvarit Aaltosetälä, Henriksson, Jaspa, Laaksonen ja kumppanit sentään vielä jaksoivat yrittää kysymyksillään paljastaa sossujen juonet.

8.4.2009 9.05  Heviletille

Kummallinen on käsityksesi tosiporvareista. Mainitsemasi henkilöt ovat kaukana heistä.
Humpuukiin perustuvalla populismilla, joka tarkoittaa sitä, että valtaa halutaan, mutta vastuunkanto on hyvin olematon, ei pitkälle mennä. Tästä porukasta yhdellä on totuus pian edessä. Hän esittäköön ensimmäisenä menojen
karsimiskohteet itsenäisessä Säkylässä, jotka on toteutettava jo tänä vuonna. 3 milj. ? alijäämä velvoittaa siihen. Menkäämme porukalla kuuntelemaan valtuuston kokousta, mitkä koulut ja mikä päiväkoti suljetaan ja ketkä vanhuksista ja sairaista jätetään hoitamatta. Tämä mies on toisen kauden valtuutettu ja viime kauden istui kunnanhallituksessa, joten ei käy, että mies puhuu muunneltua totuutta
pitkin pitäjää. Jossain päässä on vikaa. Kaikenlaisia itsenäisesti ajattelevia " edustajia " kokoomus pitää ryhmässään.
Sekoomus- osasto tarvitsisi kosultointiapua
Kataiselta ja Risikolta.

8.4.2009 11.35  Hevosmies tavis

Kalalaitoksen osto kuluineen HUOM kuluineen väh. 1.0 milj. Pyhäjärven sekä Karhusuon koulujen toiminnan järjestelyt, kuten edellisen valtuuston aikana on esitetty, säästö 1,0 milj. Kunnan kiinteistömassan myyntituloja 2,0 milj. , Henkilöstövähennykset hallinnosta 0,7 milj. jne. . Kyllä löytyy vaikken ole pro enkä antipro, ihan vaan tavis. Jos Valtuutetut eivät nyt uskalla tehdä MUUTTUNEEN maailmantalouden mukaisia ratkaisuja niin silloin myös kuntaliitostyö on ajastaan jäljessä ja paljon. Laman uskotaan taittuvan 2012, joten nämä nykytoimenpiteet hitaudessaan vaan pitkittävät laman kestoa. Kun on tehty lamaa pitkittäviä päätöksiä kuten kouluverkon pakkoylläpito ja moninkertaisen henkilöstön ylläpito 3/5 vuotta niin jo siitä yksistään jää maksettavaa usealle hyvälle vuodelle!

8.4.2009 11.44  joku

Hevosmies taitaa hakea tietonsa kuuluisasta hevosmiesten toimistosta.

8.4.2009 12.51  Hevosmiehelle

Mitä tarkoitat koulujen järjestelyillä? Ensinnäkin se ei ole Pyhäjärven koulu vaan vielä toistaiseksi Pyhäjoen koulu. Säästösummasta päätellen tarkoitat koulujen sulkemista. No missäs ne lapset siten koulutetaan, Huovinrinteen koulukin on tupaten täynnä. PÄIVITÄ TIETOSI ENNEN KUIN KIRJOITAT.
Mitä on kunnan kiinteistömassa, tarkoitatko vanhoja asuntoja? Millä hinnalla ajattelit niitä myytävän ja kuka ostaisi? Niistä kaupoista tulee tällä kerralla helposti takkiin. Pidätkö hyvänä sijoituksena kirjastorakennuksen ostamista? Luetteloa voisi jatkaa mutta olkoon.
Mielekiintoista on se, ketkä ovat niitä kunnan irtisanottavia henkilöitä. Ota nyt yhteys pro-valtuutettuihin ja he tuovat nimet esiin seuraavassa valtuustossa. Niin kyllä se sitten siitä saadaan.

8.4.2009 15.09  Hevosmies tavis

Keskustan kouluun mahtuu kuten hyvin tehty selvitys osoitti, kunnan omistama kiinteistömassan arvo ylittää alakanttiin laskettunakin 15 miljoonaa euroa. Eikä edes tarvi paljon myydä. Parempi sekin kun antaa ilmatteks! Ainakin vois jakaa kumia ja kyniä isommalla porukalla kun on kuulemma tullu hankintakielto jotta saadaan kalanviljelylaitos maksettua.

8.4.2009 16.11  Hevosmies tavikselle

Kysyinkin ostajia. Onko tilanne sama, että omasta mielestäsi sinulle on hyvä hevonen myyt sen hintaan xx?, mutta kukaan ei ole siitä tänään kiinnostunut. On varmempia ja parempia sijoituskohteita. Paljonko tulee säästöä, kun kymmeniä lapsia rahdataan paikasta toiseen 5 päivänä viikossa? Yli suuria luokkia ei tehdä, tarvitaan silloin ne opettajatkin. No kiinteistömenot, jotka koulupuolella ei niin kovin suuret olekaan, niistä saattaisi tulla sitten säästöä. Mutta pieniä ovat silakat joulukaloiksi....

8.4.2009 17.44  Hevosmies tavikselle toiselta

Vihdoin päästään asiaan. Pro -liikkeen karsintalistalla siis Pyhäjoen ja Karhusuon koulut. Äkkiä viidakkorumpua sinne suuntiin. Vaatikaa Pyhäjoen ja Karhusuon kyläläiset nimenne pois Pro -listoilta!

Keitä tarkoitat irtisanottaviksi kunnan hallinnosta? Nimet tai tehtävät tänne! Välitämme tiedon heillekin, niin tietävät ottaa nimensä pois listasta.

Vielä ei ole 3 miljoonaa kasassa. Lisäksi pitää rukata kunnan palvelurakennetta vastaamaan nykytuloja eli vuosittain 600 000 euron karsinnat. Sanotaanko irti hoitajia vai päiväkodin henkilökuntaa? Välitämme heillekin sitten viestin pro -liikkeen kaavailemista potkuista, että tietävät vaatia nimensä pois "omien potkujen adressista".

Lue kalanviljelylaitoksen kaupoista eilisestä Satakunnan Kansasta ennenkuin kirjoittelet mitä sattuu. Olisi ollut tulossa noin 2 miljoonan lasku (sillekin voi laskea päälle sinun matematiikkasi mukaiset kulut) ilman kauppoja! Ja siitähän nyt saatiin sitä kiinteistö- ja tonttimassaa, jota haluat olla myymässä.

Hyvä, että vihdoin päästiin totuuteen. PRO -LIIKE ONKIN POTKU -LIIKE & KARSINTA-LIIKE. Itsenäisyys halutaan säilyttää vain sen takia, että saadaan itse istua valtuustossa ja kasvattaa kunnan hallintomenoja...

8.4.2009 21.39  Tosimies vaan ei hevosmies

Lukekaa pässit Säkylän koululautakunnan selvitys niin tajuatte jotain, ne heput vastuuseen älyttömistä oikeudenkäynneistä joptka sinne oman egonsa pönkittämiseksi ovat kunnan mukaansa vieneet. / helppo on istua käräjiä kun ei tarvi ite maksaa ja saa vielä velipojankin tyytyväiseksi. Pyhäjoen ja Karhusuon ihmiset ovat p+aljon viisaampia kuin luulet, he haluavat säilyttää Suomen 5 ksi parhaimman terveyskeskuksen palvelut niillä jotka sen kehityksen ovat maksaneet ja ymmärtävät varsin hyvin kouluverkon tarvitsemat supistukset eikä mummoja tarvitse kuskata Harjavaltaan tai Poriin ja käydä siinä sivussa Kokeemäellä apteekissa. Kipeitä ratkaisuja vaan täytyy tehdä jos ei niin sitten äkkiä pussi päähän ja puskaan. Mutta saahan säkylän antaa Kallin hevoshoitolan juoma-autoomatiksi ja pistää muutama euro lisää ensi vaalien pimeään vaalirahakassaan kun se kuulemma ole sanktioitu rikos!!

8.4.2009 22.09  Hallittu muutos säilyttää lähipalvelut

Vaikka kaikki Säkylän koulut suljettaisiin lukio mukaanlukien, niin valitettavasti tuota säästöä ei saada. Sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset ovat 2/3 kunnan budjetista ja niistä suurin osa on lakisääteisiä kustannuksia. Uuden kunnan kautta hallinnon kulujen karsiminen ja rakenteiden muuttaminen ovat ainoa mahdollisuutemme. Tähän tulokseen ovat asioihin perhetyneet valtuutetut päätyneet viime valtuustokaudella.

Näin henkilöstökin saa aikaa totutella muutoksiin ja eläköityvien tehtävät voidaan miettiä uudelleen.

Muutoksia ei kannata pelätä. Kun ne ovat hallittuja, niin niistä saadaan aikaan parannuksia. Uusi kunta takaa sen, että meidän ei tarvitse lähteä lääkäriin Säkylää tai Euran päivystyksiä kauemmas.

8.4.2009 22.37  kotikylän hevonen

Nyt hevoset juoksee lujaa
toivottavasti ei euraan

8.4.2009 23.02  Tosimiehelle

Pahoittelen, että et tunnu titetävän kunnan taloudesta yhtään mitään. Koulujen sulkeminen saattaa olla joskus mahdollista johtuen siitä, että
lapsia ei ole riittävästi. Siis ei uusi Eura lopeta kouluja, mutta lapsipula kyllä. Mitä säästöä syntyy siitä, että perustetaan rinnakkaisluokkia keskustan kouluun ja lapset kuljetetaan sinne. Kiinteistömenojen säästöt, koska opettajat tarvitaan rinnakkaisluokilla.
Kallin talous ei kuulu Säkylälle sen paremmin kuin sinullekaan ei siis sentin vertaa. Jos hänestä puhut, paljastuu suuri kateus. Kyllä hänellä on millä mällätä, kysymys kuuluukin, mistä sinulle saataisiin. Mieti sitä.

8.4.2009 23.51  Luvalahtelainen

Kyllä valtuutetut ovat varmasti lukeneet läksynsä, myös kouluverkkoselvityksen. Nyt ei kuitenkaan ole oikea aika laittaa kyläkouluja säppiin. Kuntalaiset muutenkin kuvittelevat, että kaikki lähiaikojen vyönkiristykset johtuvat kuntaliitoksesta. Katsotaan siirtymäkausi ihan rauhassa. Kuntarajojen poistuttua koulujen oppilaaksiottoalueetkin voidaan muuttaa. Kauttuan koulun oppilaspainetta voidaan helpottaa Karhusuolla, Voitoisista päästään hyvin Kiukaisten kouluun jne. Uusi kunta voi sitten myöhemmin vetää johtopäätöksiä tilanteen mukaan.

9.4.2009 9.05  Sähkölaitos ollut vastuuton kylien kehittämisessä

Pyhäjoelle menee 3 ekaluokkalaista ens syksynä, Isokylään 13. Ei siinä paljon rinnakkaisopettajia tarvita ja säästöä syntyy. Kaks opettajaa saa heti jättää palkkaamatta, lapset mahtuu heittämällä Isokylään. Siksi meillä on väliaikaisia opettajia, jotta voidaan tarvittaessa toimia nopeastikin. Eikös Isokylässä ollu ihan muutama vuosi sitten 160 lasta, yhdistämällä Pyhäjoki ja Isosäkylä jäädään jonnekin 140 hujakoille. Pyhäjoen rakennuksesta ei säästöjä synny, mutta hyvä "savipaja" siihen voi tulla kun se myydään.
Jos sitä ei hoideta nyt ite, niin homma venyy jonnekin vuoteen 2014. Vastuutonta. Juuri kuntaliitoksen takia nyt on parempi aika laittaa koulu kiinni kuin sitten heti kun sopimukset antaa periksi. Silloinhan se vasta on kuntaliitoksen syy. Säästö ei synny koulun lopettamisesta, vaan opettajavirkojen vähentämisestä. Jos koulua ei laiteta kiinni, joudutaan kohta kuskaamaan Pyhäjokeen lisää lapsia vaikka Vähäkylän alueelta. Siinäkö ratkaisu? Vaikka heti vähennettäis kaks opettajaa, niin ens syksynä kun 280 lasta jaetaan opettajien määrällä niin jää vielä alle 20/ryhmä. Suunta on koko ajan laskeva. Vuonna 2013 jää n. 15 lasta/opettaja. Jos opettaja ei pärjää 20 - 25 lapsen kanssa, niin onkohan väärässä hommassa. Kyllä muutama vuos sitten Pyhäjoelle annettu lisäaika on päättynyt. Rauhassa katsominen on kallista ja sitä on tehty jo monta vuotta. Jos tätä ei hoideta ennen kuntaliitosta, ei todellista halua säästöjen löytämiseen ole olemassa. Sähkökatkoksia ei o ollu pimeimpään aikaan tarpeeks, koulun oppilasmäärä ei ole lisääntymässä.

9.4.2009 9.18  Tolkkua

Kiitos kun välillä joku viisaskin vastaa asioihin ja on ilmeisesti lukenut koulupuolen selvitykset. Kuntallitosvouhkaajat kun eivät näe metsää puilta ja ovat sysäämässä kaikki kipeät päätökset Uuteen Seulaan.

9.4.2009 9.22  Hevoset kuriin

Niin ja Kallin taloudesta vielä, eilisessä uutisessa mies itse kertoi syyllistyneensä rikokseen josta saanut taloudellista etua t. hyötyä mutta kun siitä ei ole sanktiota. Ei ole mitään moraalista eroa rahanpesulla, petoksella. rahanpimittämisellä, kaikissa näissä tapauksissa ko. henkilö on kyvytön toimimaan missään luottamustehtävissä sen kummemin Hippoksessa kuin muuallakaan.

10.4.2009 13.29  Luvalahtelainen

"Sähkömies" hiukan oikeassakin. Pyhäjoen koulun lakkauttamisesta voitaisiin kyllä heti päättää ja sulkea ovet esimerkiksi vuonna 2010 keväällä. Lapsukaiset olisi helppo sijoittaa Isokylään ja vielä helpompi Karhusuolle. Tässä vain on yksi mutta: Pyhäjoki on kepulandia. Kohta on uuden Euran vaalit. Nyt ei järki saa olla mukana. Sulkemispäätös pitäisi tehdä myös Köyliön yläasteesta ja siirtää oppilaat 2010 Säkylään. Osa heistä menee joka tapauksessa Kiukaisiin, jonne on lyhyempi matka kuin Lalliin saati Säkylään.

14.4.2009 16.17  Heviletti

Ei kai luvalahtelainen ole samaa väkeä, joka lopetti Vähäkylän koulun. Sitä et saa anteeksi. Nyt aiot tehdä samoin Pyhäjoelle ja Lallille. Näin toimitaan vain Sossulassa. Porvarit taistelevat viimeiseen asti jokaisesta koulusta maksoi mitä maksoi. Ollaan itsenäisiä ja säilyy meillä porvarivoimin kaikki koulut kymmenen vuotta. Korjataan Pyhäjokikin samanlaiseksi kuin Huovinrinne, että lapset saavat samat mahdollisuudet. Eläköön sinivalkoinen Säkylä.

14.4.2009 23.24  PSa

Mahtaakos Heviletti ollenkaan tietää, että muuan kokoomusvaltuutettu on luvannut ehdottaa Pyhäjoen koulun lakkauttamista syksyn budjettivaltuustossa ? Mitä ryhmä siihen sanoo ? Vähäkylän koulun tapauksessa nähtiin joukko tuuliviirejä.

15.4.2009 8.08  Radikaali

Hyvä hevilettiseni. Kannattaa tosiaan varmistaa, millä tavalla kokoomusystäväsi kattavat kunnan syntyneet alijäämät itsenäisyyden säilyttämiseksi.

Sinullakin on ollut se virhekäsitys, että pro-liike säilyttää itsenäisyyden ja kaikki kuntalaisten palvelut. Jos itsenäisyys säilytetään, niin alijäämille pitää nopeassa ja hallitsemattomassa tahdissa löytää katetta. Kun kunnan budjetista on 2/3 lakisääteisiä menoja, niin jäljelle jää vain hallinto, koulutoimi ja kulttuuripuoli. Luepa kunnan talousarviota, niin näet, että vaikka kaikkien tämän puolen palvelujen tuottaminen omassa kunnassa lopetattaisiin, niin rahat eivät riitä aukkoa paikkaamaan.

Pro-liike on nostanut kassarakseen lukiomme ja väittää, että se loppuu uudessa Eurassa. Jopa nuoret ihmiset on saatu tähän vouhkaan uskoteltua.

Lääninhallituksen eilinen päätös oli senkaltainen, että lukiomme säilyttääksemme tarvitsemme entistä enemmän Euran leveämpiä hartioita. Yksin olisimme nopeasti siinä tilanteessa, että oppilaat opiskelisivat vuotavassa ja kunnostamattomassa koulussa, kunnes se olisi pakko lopettaa.

Pro-liike säästelee senttejä, kun pitäisi löytää miljoonia. Näin ei palveluja säilytetä. Vain rakenteita radikaalisti muuttamalla selviämme. Ja tämän pystymme tekemään uudessa Eurassa.

15.4.2009 8.09  Heviletille

Pyhäjoki on ihan selvä tapaus. Heviletti on nyt kyllä väärässä, ilmassa on sellaista kevättuoksua, että Kepu on ainoa, joka on asiaa vastaan. Haluavat siis että lähes joka lapsella on oma opettaja ja yhteiskunta maksaa.

15.4.2009 12.16  Ratakaalille

Radikaalilla pallo hukassa, vastaappa ihan rehellisesti:
1. Onko Säkylän kunnan tehtävä maksaa Köyliön kalalaitos?

2. Onko Säkylän kunnan ylläpidettävä vastoin sosiaalidemokraattien viime valtuustokaudella esittämää yliraskasta kouluverkkoa?( kts. kouluverkko selvitys)

3. Onko Säkylän talous ajettu niin kuralle että konkurssi koputtaa ovella?

4. Luuletko että Säkyläläiset eivät ole valmiita maksamaan HYVISTÄ palveluista enemmän kuin HUONOISTA palveluista enemmän. Lue raportit joissa jokainen hallintokunta toteaa ettei säästöjä tule kuntaliitoksen myötä, vaan lisäkustannuksia jotka ulottuvat ainakin vuoteen 2015 jonka jälkeen niitäkin, kaiken muun velanottamisen myötä, on ruvettava maksamaan.?

16.4.2009 8.40  Hyvää koulupäivää

Kokoomuksen koulunlopettajille voisi sanoa, että pyörii ne auton pyörät Pyhäjoen suuntaankin. Koska Mäntyrannan rouvan koulussa on ahdasta , helpotetaan tilannetta ja kuskataan osa tänne Pyhäjokeen.

16.4.2009 15.31  Pyörät pyörii

Säästöt tulee palkoista. Palkkarahat ei vähene, jos kuskataan oppilapsia Pyhäjoen liikuntasaliin ja käsityöluokkaan opetukseen. Keskustan koulussa on tilaa ja väliaikaisia opeja, saman tien sinne lapset ja opettajat Pyhäjoelta.

16.4.2009 21.16  Vihainen äiti Pyhäjoelta

Ristiriitaista tuo yllä oleva juttu. Säästöt tulevat palkoista. Jos sinä viet Pyhäjoen lapset ja opet keskustan kouluun ei säästy kuin keittäjä-siivoojan pieni palkka. Sen syö kuljetus. Onko hullumpaa kuultu? Tätäkö se Kokoomuksen parivaljakko tarkoitti?

16.4.2009 21.45  Vihainen pappa Vähäkylästä

Lue paremmin. Keskustan koulun väliaikaiset opettajat siirtyy pois alta muihin tehtäviin. Sillon säästyy kahden opettajan palkat. Onkos Pyhäjoen koulun kiinteistökulut nollassa? Taitaa siitäkin syntyä jotain säästöjä.
Lapsilla tarttis myös olla oikeus tasapäisiin koulunkäyntimahdollisuuksiin. Säkylähalli on aika hyvä liikunnanopetus paikka verrattuna Pyhäjoen vastaavaan. Taitaa muissakin koulutiloissa olla asiat keskustassa paremmin. Onko neljää eri ikää olevia lapsia samaanaikaan yhdellä opettajalla nykyaikaa? Keskustan koulussa on lapsilla samanikäiset luokkatoverit ja opetetaan yhtä asiaa koko porukalle. Minkä tähden tarttis nostaa veroäyriä, jos meillä on varaa pitää näin pieniä kouluja? Miksi muitten koulujen lapsien tunteja vähennetään, että Pyhäjoella säilyis koulu?

16.4.2009 22.42  Suunniteltu juttu?

Kun Eura ei pystykään pitämään sanaansa koulujen säilyttämisestä saa propäät tästä hyvän mitäs me sanottiin lällätyksen. Lukiolle käy samallalailla.

16.4.2009 23.43  Porvari vaan ei populisti

Prolla tai ilman harvenee kouluverkko viimeistään 2015 eikä vain Pyhäjoen vaan myös entisen Köyliön ja Euran tietyillä kouluilla. Se jämpti se ja sen tunnustavat kaikki riippumatta mitä ovat mieltä kuntaliitoksesta. Tai eivät tunnusta ehkä julkisesti.

17.4.2009 8.22  Elämä on...

Kannattaisko ihan oikeasti suunnitella kouluverkkoa ennen kuin laittaa nimensä paperiin, jossa luvataan ettei siihen kosketa ennen vuotta 2015? Miljoonia palaa. Mikäs siinä, jos on kukkaro kunnossa. Mutta kun ei vissiin ole.
Kannattaisko ihan oikeasti miettiä kuinka paljon ja millä paikoilla virkamiehiä ja kunnanmaalareita 20000 asukkaan kunta tarvitsee ennen kuin laittaa nimensä paperiin, jossa luvataan että kaiklla on työpaikka vuoteen 2016? Mikäs siinä, jos on kukkaro kunnossa. Mutta kun ei vissiin ole.

17.4.2009 16.52  Ihan oikeesti

Ihan oikeesti, jos aikoo laittaa nimensä paperiin, että jotain vahvempaa ja pysyvämpää syntyy, sen tekee. Ei ole allekirjoittajan käsissä, että henkilöstön asema näissä karkeloissa on säädöksin turvattu. Suosittelisin muuten ihan oikeesti tutustumaan tehtyyn selvitykseen joka kertoo ihan oikeesti sen, että uudesta kunnasta lähtee lyhyessä ajassa paljon väkeä eläkkeelle. Vielä kamppaillaan rekrytointiongelmien kanssa vaikka organisaatiota vähän kevennettäisiinkin.

17.4.2009 21.42  Kysyvä Pyhäjoelta

Ei kai Pyhäjoen koulun lopettamisesta ihan miljoonia säästetä.
Onko Pyhäjoen kouluun Eelalla asiaan kanta.
Muurinen ja Mäntyranta vaativat koulun lopettamista.

17.4.2009 23.58  Heviletti

Ei kai Eela nyt sulje kotikylän opinahjoa, oli järkeä tai ei. Siihen tarvitaan kunnon porvareita. Miksi muuten kokoomuslaiset johtomiehet taas hävisivät tiedotussodan lukion puolustamisessa? Oletteko tunareita ? Olkaa hereillä ja käyttäkää maakuntamme äänenkannattajaa paremmin hyväksi.

18.4.2009 9.49  Elämä on...

Pyhäjoen kysyvälle. Lukekaas ihmiset nyt vähän paremmin tekstit ennen kuin kommentoitte.
Kouluverkko ei ole pelkästään Pyhäjoen koulu. Pelkästään Säkylänkin kouluverkossa on monta kohtaa, joita kannattaisi tutkia ennen kuin lupaa pitää koulut yllä. Olisivat ehdottaneet Karhusuon koulua samaan nippuun. Uudessa Eurassa Vuorenmaan koulu ja Lallin yläkoulu on heti vaakalaudalla. Sitten kun saa laskettua näistä kertyvät vuoden säästöt ja kertoo sen viidellä (v. 2010- 2015) niin kyllä siitä vaan miljoonia kertyy.
Säkylän yhteiskoulun ja lukion remonttiin olisi saatu rahat heilahtaen, jos muutama vuosi sitten olisi laitettu alakouluja kiinni. Laskevat siellä nimittäin lattiapinta-alaa, jota on käytettävissä opetukseen. Sitä on niin paljon lasta kohden, ettei valtion apuja heru. Kohta viilataan muiden koulujen lapsien opetustunneista, eli heikennetään muiden opetuksen tasoa, jotta saadaan muutamaa oppilasta varten pidettyä koulua Pyhäjoella, huonommissa tiloissa kuin muualla.
"Ihan oikeesti", muista, että Eura on Vasurin taivas. Katso vaikka
http://www.eura.fi/kuulutukset/index.htm
ja sieltä Työpaikat. Huomaat, kuinka paljon työpaikkoja on täytetty (eikä läheskään kaikkea sisäisesti tai määräaikaisesti) 3.3.2008 jälkeen, jolloin sovittiin, että niitä täytellään varovaisemmin. Nytkin on työpaikkoja haettavana. Jos siivooja jää eläkkeelle, sen tilalle ei kai voi siirtää talonmiestä? Työpaikat ei tule merkittävästi vähenemään kuntaliitoksen myötä. ATK-tukihenkilöitäkin tarvitaan kouluihin lisää, kun on niin pitkät välimatkat (kuntaliitosloppuraportit s. 140).
Katsopa Euran Kuulutuksista vielä kohtaa Tarjouspyynnöt. Saunan lämmityksestä ja perunanviljelystä pyydetään tarjouksia. Muut hoidetaankin sitten palkkatyövoimin, maksetaan sairaus- ym. rahat. Eurassa on palkattu jopa oma kunnanmaalari maalaamaan ikkunanpieliä. Nämä pitäis kattoa ennen liitossopimusta.

18.4.2009 18.56  Johannes

Taas kokoomus/pro-lässytystä.
Tuleehan kouluremonttiin valtion rahoitusta ja Eura tukee rakentamista Säkylään.

18.4.2009 22.03  Eura on Johanneksenkin taivas

"Eura tukee ..." HERÄÄ PAHVI! Ei tod. tue. Yhteiskoulun osalta voi sanoa niin kuin Matti, että ehkä tulee, ehkä ei. Jos olis pikku koulut kiinni, niin sitten tulis. Silloin pysyis lukiokin.

19.4.2009 15.14  Pahvia itelles

Lukio säilyy vain riittävällä määrällä oppilaita. Siis kuka on PAHVI ? Entä sitten Vasurin taivas ? On varmaa kyllä niin, että vasemmistopuolueet ovat pyrkineet aina huolehtimaan ihmisille työtä ja toimeentuloa. Se on kortistoa parempi vaihtoehto. Sen sijaan vihjailut siitä, että niitä täytettäsiin vain jonkin puoluekannan omaavilla on sitä säkyläläisen kokoomussumutuksen tuotetta. Mitä tämän hetken Euraan tulee, on luonnollista, että tehtävät, joissa on palkattua henkilöstöä, teetetään heillä, eikä pidetä tätä joukkoa tumput suorina seuraamassa kun yksityinen tarttuu pensseliin.

19.4.2009 20.41  Takaisin toiselle vuosituhannelle...

Siis: Eura ei todellakaan tule tukemaan koulun rakentamista Säkylään. Siksi PAHVI.
Mitään vihjailuja en tekstistä löytänyt, ne ajatukset ja asenteet on Johannes/Pahvia itelles saanut jo äidinmaidossa.
Muuten on totta, mitä puhut. Vasurit on aina halunneet järjestää ihmisille kunnan (siis veronmaksajien rahoilla ylläpidettyjä) suojatyöpaikkoja.
Maalarien (yleisnimitys suojatyöpaikoille)pitäminen kunnan palkkalistoilla ei ole tältä vuosituhannelta. Eikä muidenkaan sellaisten työntekijöiden, joiden työpanos on helppoa ostaa vain silloin kun niitä tarvitaan.
Euraliitos vie Säkylän viime vuosituhannelle.

20.4.2009 7.17  joku

...Tai tuo Euran tälle vuosituhannelle

20.4.2009 10.11  Veljet talkoisiin

MOT sen sanoi. Näin se on ja näin sen täytyy ollakkin. Lisää lumilapioita jaossa.

21.4.2009 23.11  Pahvia itelles

PAHVILLE: Siis uusi Eura tukee kuten sovittu on.

23.4.2009 11.28  Kepulainen

Lumilapio on soldaatti Heikkilän "loistavaa" huumoria.

23.4.2009 19.22  Lamalapiot käteen

Heikkilä katsoo ainakin ajankohtaisia ohjelmia ja pysyy ajan hermolla. Kallin kommellukset saivat aikaan lumilapioiden tulvan toimittajille.

25.4.2009 0.27  Yövuorolainen

Vaisuksi on käynyt keskustelu. Joko sitä ollaan kypsiä uuteen Euraan ?

25.4.2009 13.33  Heviletti

Se Kinkku on taas puhunut läpiä päähänsä Eurassa. Eikö Kokoomus voisi yhteisellä päätöksellä hiljentää miestä ja ottaa puolueessa kunnon porvarikomennon. Sossukepun liehittelijöitä ei Säkylä kaipaa yhtään enempää.

26.4.2009 15.53  Prooprompotipom

Tämän kuntaliitosjutun "pointti" lienee siinä, että ei olla menneinä vuosina kyetty elämään suu säkkiä myöden vaan on demarioppien mukaan hoilattu, että palvelut kunniaan. Siinä sivussa ei olla tajuttu sitä tosiasiaa että, verotuottojenkin olisi pitänyt nousta samaan aikaan kun hallintosihteeriä ym henkilökuntaa palkattiin lisää.
Nyt mennään uuden Euran selän taakse ja aletaan muutaman vuoden päästä syyttämään kuntaliitosta kun karsintatalkoot alkaa... Voivoi kuinka lyhytjänteistä ajattelua liitoskiimaisilta.
Kuseminen housuun pakkasella kun lämmittää vain hetken.

27.4.2009 6.24  Prooprompotipomille

Kovin on yksinkertaistettu tekstiä. Jos ajatellaan Suomen kuntia ja niiden toimintaa, on todettava, että niissä on tehty voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvia päätöksiä. Ei ne demarioppeihin ole perustuneet, niin mahtipuolue sdp ei sentään ole. Kovin on heikko itsetunto Proop-rommilla.Holhoustalouden aikana rakennettu organisaatio ja toimintamalli mahtavine byrokratioineen on tullut tiensä päähän, kun voimassa on markkinatalous. Kuntien tulot eivät riitä enää kattamaan menoja. Lakisääteiset palvelut on järjestettävä edelleen, mutta samanaikaisesti on sijoitettava tulojen hankintaan. Uuden kunnan/kaupungin perustaminen mahdollistaa täällä Pyhäjärviseudulla mallikkaan yksikön perustamisen uusine palvelumuotoineen ja
hallintoineen. Ydin kysymys on siinä: onko malttia ja keskinäistä luottamusta aikaansaada
uutta? " Tehdään sillai ko hyvä tulee " on täkäläinen vanha sanonta, jota on hyvä noudattaa

27.4.2009 9.44  Prooprompotipom

Kun tulot eivät riitä kattamaan menoja niin on joko vähennettävä menoja tai lisättävä tuloja. Mieluiten molempia.
Miten ne saavutetaan uudessa Eurassa?
Kun lukaiset (ajatuksella) loppuraportit, et sieltä ainakaan vastausta löydä.
Päinvastoin. Siellä lukee että väkeä tulee palkata lisää! Mistä säästöt tässä tapauksessa?
Mitä voimassa olevaan lainsäädäntöön tulee niin kyllä niissä toveri hyvä on vielä vahvasti Lipposen & muiden sosialistien kädenjälki.
Et ilmeisesti haluakaan ymmärtää,
mitä tarkoitan demariopilla, mutta onneksi moni muu ymmärtää.
Joka vaaleissa on paikkamääränne nimittäin Säkylässä vähentynyt.

27.4.2009 11.30  TAUKO

Jos nyt kuitenkin otettaisiin lusikka kännyyn ja pieni lisä-aika olisi paikallaqan. Kuten pääsiäsen jälkeen julistettu tutkimus sen kertoi: kukaan ,ei edes virkamiehet eikä luottamusmiehet , tiedä enää yhtikäs mitään mihin paras hanke johtaa.

27.4.2009 15.12  VAUHTIA

Kietäväisen kanta puolestaan viime viikolla oli että Satakunnassa pitää jouduttaa kuntaliitoksia.Ei tämä asia enää lykkäämällä muutu.Suomessa on kohta 200 kuntaa ja pienimmät 20 000 asukkaan kuntia.Uudesta Eurasta kannattaa pitää yhdessä kýnsin ja hampain kiinni jos haluamme säilyttää palvelut lähellä.

27.4.2009 17.08  TAUKO2

Mitä sitten, samassa liemessä Kietäväinenkin on pallo hukassa. Näinhän se tuntuu aina menevän ensin hutkitaan ja sitten tutkitaan.

28.4.2009 1.32  MaanViljeliä

Yö vuoro loppuu taas ....
kyllä nyt onneksi on jo monen tullut
järki käteen ja äänestää kuntaliitosta vastaan .
Useita nimiä Köyliön ja Säkylän valtuustosta on muuttanut kantansa viimeisen viikon jälkeen mutta ei oskalla vielä tuoda sitä julki .
Olkaa vahvoja ja kertokaa kaikille että näin on niin muutkin uskaltaa tehdä samoin .
Teitä arvostetaan vielä , uskokaa vain
Suomen parhaat kunnat on nyt kyseessä , älkää antako periksi

28.4.2009 8.08  Taitavaa lietsontaa

Takinkääntäjät ovat paskapelkureita ja ajattelevat vaan ääniään. Sellaiset päättäjät ovat vahvoja ja suoraselkäisiä, jotka asettavat asukkaiden lähipalvelujen säilymisen oman vaaleissa menestymisensä edelle.Tämähän se syy on, miksi itsenäisyydestä luopumista on ylipäätään alettu miettiä.

Taitavaa lietsoa käsitystä että kaikki muut valtuutetut ovat jo muuttaneet mielipidettään...

28.4.2009 9.12  Taitavaa

Demaritulkintaa: vaatii taitoa puhua totta... Hehheh.
Taitavaa lietsontaa -teksti kuvaa hyvin tyypillistä demaria: kerran niin oon sanonu...
Kyllä nyt meni väärin: vahvuutta ja suoraselkäisyyttä vaaditaan niiltä, jotka pystyvät ajattelemaan itse ja tunnustavat virheensä.

28.4.2009 11.29  Tässä tulkittavaa jokaiselle olenko demari, kokkari, vai kepulisti

Pallo hukassa keskustan ja demarien keisareilla: Eela piti puheenvuoron uudesta nimestä ja Nummela teurasti Eskon kuin karitsan lampolan portailla. Nummelan sanoin , Säkylän kunnanhallitus on hyväksynyt Euran nimen , koitin etsiä kissojen ja koirien kanssa tehtyä päätöstä nimiasiassa. liekö ollut Nummelan julkinen huuliheitto kun halusi näyttää Eskolle kaapin paikan. Esko, ole mies, kuin ennen Nummisuutareissa, ja pistä kraatari Nummela ruotuun. Mies jolla on sulka päässä saa puhua JULKISESTI pehmoisia.

28.4.2009 11.40  Kuka ajattelee itse?

Ajattelemaan itse?Sitähän tässä vastuunsa tuntevat valtuutetut ovat viimeiset vuodet tehneet.Pro-liike niitä omia ajatuksiaan syöttää hyvin heppoisella tiedon hankinnalla.Ja vie pientä kuntalaista kuin kuoriämpäriä.Kuntalaisilla kun ei ole tiedonhankintavelvollisuutta,niin siinä on helppo mennä matkasaarnaajien ilosanoman perässä.

28.4.2009 11.49  Rehellistä puhetta Mika Heikkilältä

Kannatta muuten lukea valtuutettu Mika Heikkilän kirjoitus tämänpäiväisessä Ala-satakunnassa. Enemmän asiaa kuin Nummelan viime vuoden lausunnoissa yhteensä.

28.4.2009 11.59  Vappuja Teille kaikille

Alkoholin todetut vaikutukset saavat käyttäjänsä hermostumaan pienimmistäkin asioista ja kaksisuuntaiset mielialavaihtelut aiheuttavat ympärilläoleville lähimmäisille arvaamattomia hetkiä. Tunnistaessaan itse kyvyttömyytensä hakeutua tarvittavaan hoitoprosessiin parantaa hoitoennustetta varsin hyvin. Säkylässä ja Eurassa toimivat vertaistukiryhmät ja tarvittaessa Porin AA- toimintaryhmät ottavat avoimin sylin vastaan Sinut joka tunnet että et enää jaksa ilman päivittäisiä alkoholiannoksia. Kevät on päätöksenteon rankkaa aikaa ja siitä on helppo livetä nautintoaineiden käyttöön joka sitten omalta osaltaan vaarantaa asioiden objektiivisen käsittelyn ja aiheutta käyttäjälleen epämiellyttäviä olotiloja. Jos otat et päätä, jos päätät et ota.

28.4.2009 12.51  Heikkilän muutosvastarintaa

Kokoomusvaltuutetut ovat erinomaisia heittämään aluksi aivan loistavalta kuulostavia ideoita. Mutta kun miettii syvempää, niin herra varjele! Sotapeliä kun ei voi soveltaa kuntien yhteistoimintaan. Sodassa on vastakkain rintamalinjoja ja kaikki rakentavat toinen toistaan taitavampia strategioita toisen lyömiseen ja nujertamiseen.

Jos halutaan saada toimiva uusi kunta, niin ainoa mahdollisuus on nyt lyödä hynttyyt yhteen ja alkaa yhdessä tuumin rakentaa parasta mahdollista kuntaa yhteisistä lähtökohdista.

Heikkilän kanta Alasatakunnassa oli pro-liikkeelle tyypillistä lyhytnäköistä ja jähmettynyttä ajattelua, jollaista ihmiselle luontainen muutosvastarinta herättää. Yritetään keksiä toinen toistaan parempia ideoita, joilla muutos estetään.

28.4.2009 13.39  Kristillisdemokraatti

On ilmeistä että demareille on turhaa puhua järkeä tässä(kään) asiassa.
Heidän mielestä nimet liitospaperiin vaan ja hyviä ideoita kehiin. Yhdessä hymyssä suin kohti uutta uljaampaa Euraa.
Ai niin. Yksi pikku asia vain juolahti mieleen. Mennäänkös tässä sittenkin perse edellä puuhun? hmmm...

Sama saamaton meininki siis jatkukoon, kyllä se joku meidän jäljet korjaa.

28.4.2009 15.21  Ajattele ite

Vai muutosvastarintaa, näyttää olevan lyhyt väli korvilla kun muutosta haetaan on kaksi tapaa toimia lyhyt demarien tapa suin päin suohon tai Heikkilän esittämä harkittu linja.

28.4.2009 16.03  Urhoillen uuteen Euraan

Kepulla on suurin ryhmä Säkylässä ja Köyliön valtuustossa yksinkertainen enemmistö. Kepu tässä vie.

28.4.2009 17.38  Sihdin kantama

Heikkilän harkittua linjaa seuraamalla olemme täydessä sodassa keskenämme ja naapurikuntien kanssa. Sen sodan maksumiehinä ovat sairaat ja vähäosaiset, kun joudumme hakemaan palvelut Harjavallasta tai Loimaalta. Itsenäisyyskin katoaa ensi vuosikymmenellä joka tapauksessa.

Noormarkkulaiset ovat hyvä esikuva. Toimivat nopeasti tosiasiat tunnustaen ja nyt lypsävät Porilta sellaisia palveluja, mitä heillä ei ole ennen ollutkaan. Näin toimivat kauasnäköiset valtuutetut. Heikkilän sihdin kantama ulottuu omiin varpaisiin.

28.4.2009 21.20  SE ON EURA, PULINAT POIS

Ei nimiasiassa mitään erinomaista tulkintaa enää tarvita. Kun neuvottelijat päätyivät esittämään Euran, Köyliön ja Säkylän kuntien yhdistämistä uudeksi kunnaksi, siitä tehtiin esisopimus kirjallisesti, jonka kaikki herrat allekirjoittivat. Tuossa esisopimuksessa on myös todettu uuden kunnan nimeksi EURA. Esisopimus eteni sitten kunnanhallituksien käsittelyyn nimineen päivineen, ja kunnanahallitukset päätyivät yksimielisesti esittämään sitä kuntiensa valtuustoille. Valtuustot hyväksyivät esisopimuksen yksimielisesti 3.3.08
On aika omistuista, että nimiasiasta nyt allekirjoittajat kiistelevät. Heidän osaltaan
juna meni jo. Jos allekirjoittaa asiakirjan, niin
sen takana on kyllä sitten pysyttävä. Sopimuksen allekirjoittaminen ei ole ihan mikä tahansa juttu.

29.4.2009 13.02  Mikä rooli SA:n upseerilla

Ihmetyttää tämän valtuustoon kuuluvan armeijan
upseerin politikointi. Kokoomuksen mandaatilla
sotapeliä pelaava Heikkilä on kaukana kuntayhteistyöstä. Kuntien välisessä yhteistyössä ei ole kysymys rintamalinjojen rakentamisesta.
Upseerimiehen kannattaisi hivenen harrastaa
itsekritiikkiä.

29.4.2009 17.20  hukka sihti

Sihdin kantajalla on kyllä sihti aivan hukassa kuin entisellä karhusuon opettajalla. Ei ole paljon enää puolustettavaa kun nostetaan sairaat ja vähäosaiset tulilinjalle, tyypillistä demarien roiskintaa...

29.4.2009 17.32  Lenita A

Närkästyttääkö Heikkilä kenties teitä?
Totuuden hän vaan kertoo.
Tahdikas upseerismies toisin kuin nuhjuiseen villapaitaan pukeutuneet pöhödemarit.

29.4.2009 20.52  Etusivun juttu ennen Karia

Pekka Kinkusta uusi Säkylän demarien valtuustoryhmän puheenjohtaja. Evp Kinkku ilmoittautui Säkylän demarien seuraavaan valtuustoryhmän puheenjohtajakilpailuun. Kinkku kertoi saanensa tarpeeksi nykytouhusta ja ottavan uudet tuulet purjeisiinsa.

29.4.2009 23.35  Entinen Ravintolan pitäjä

Haukkukaa vain Heikkilää, mutta se on mies ja ei anna kotikuntaansa kellään ,
Mitä te olette .
Hame kankas teille p housut ,
raukkoja te olette kaikki ketä tätä kannattaa ...
mitä te oikein kaikki tästä saatte ainakin ne tyhmät mitkä ei edes ymmärrä missä mennään kun vetäjät ainakin varmaan jotain saa muut mukana tulijat ei ole osannut pyytäää mitään kun itse liitoksen kannattajat
jotain niille on luvattu
mutta jotain myösin jälkeen on luvattu kun paskaan meidät vetää

29.4.2009 23.44  Kantakaa vastuu valtuutetut oikeasti

Heikkilä on vain yksi mies toisten joukossa mutta täällä köyliössä ja säkylässä on jo yli 2000 kpl pelkästään
ketä on samaa mieltä ja antanut siitä jopa nimensä ja moni vielä enemmän jos oli ehditty hakemaan
miettikää nyt valtuutetut mitä tämän jälkeen jos liitos tulee ilman teidän äänestäjien kannatusta
aatelkaa ihan ite miltä tuntuu kun
tulette kepolan raitilla vastaan tai säkylän raitilla
kyllä paskaa tulee teidän selkään varmaan se on varma jos joku on
varma niin kuin nykäsen varma

29.4.2009 23.48  Merkitty mies / nainen

Järkevä Kirjoitus
Olen aivan samaa mieltä
ikuinen leima / tatuointi naamassa

29.4.2009 23.52  nuorisuomi

Kyllä näistä ketä päätöksen tekee ei
ole enää viiden vuoden päästä
enää valtuustossa
ei sillä ole enää hetken päästä mitään merkitystä mutta ei ne sais enää mitään päättää noi pitäis antaa lukiolaisille
jotain päätös valtaa

29.4.2009 23.54  Puutarhuri

On siellä kuitenkin jokin sama vielä
muutoman vuoden ketä ei hoida kunnolla hommia

30.4.2009  Suurin muutos 2007 jälkeen

Terve vain lietsoja
kyllä vain niin on että teidän riveistä on valtuutetut muuttanut kantaansa ja
miettynyt jatkoa tälle säkylässä asumiselle ja uskon että vapina jatkuu vielä jonkun aikaa kun todella tiedätte kuka on vaihtanut kantaansa liitos asiaan

30.4.2009 0.02  Puutarhuri

Onko se Eela tai Nummela

30.4.2009 0.04  en kerro

Sitä ei voida julkistaa ennen kuin
siinä viim. kok
ettei kukaan saa taas liikaa painost ..

30.4.2009 0.09  Suomen Paras kunta HALOO PÄÄTTÄJÄT

Annetaan Suomen paras Säkylä ilmaiseksi toisten Rahasampoksi
Lukekaa aku ankaa niin 10 vuotiaat
jo ymmärtää kuin tyhmiä te olette
Roope ei antaisi koskaan tätä kellään
aku vois iineksen turvi ja te pelaatte
hannu hannen turvin vaikka ette tiedä mitään mitä säkylä saaa

30.4.2009 0.16  RUUAN LAITTJA KÖÖLISTÄ

KINKKU JO PANTIIN UUNIIN KUULEMA
PITÄÄ OLLA 60 CM UUNI ETTÄ
MAHTUU JA 198"
MUUT PERÄSSÄ
KALKKUNA MYÖS ENNEN JUHANNUSTA
ETTÄ TULEE HYVÄ RUUAT (HAUTUU)
HIMO RUOAN LAITTJA
KERTOKAA LISÄÄ MITEN KEITETÄÄN RUOKAA ETTÄ SE HYVIN KYPSYY

30.4.2009 0.45  työn teko muilla teetetään

Laittaako joku jo ruokaa vielä jollekin
eikö ne ole jo ulkoistettu

30.4.2009 0.50  paljon veroja

kaikki kunnalle töihin
niin hyvin menee ..ai jaa miten
mutta ketä ei käy missään töissä
niin 6 tuntia kunnan töihin ja sitten saa vasta korvauksen kortistossa
ok ok ok mitä muut
ei ehdi pimeään työhön

30.4.2009 0.54  Tasapuolisuus

Paljon olen taas teidän juttuja kuunnellut
kaikilla oma kanta ok
mutta siinä olen samaa mieltä
että kun tulen kotiin tähän aikaa ja joku saa saman palkan kotiin ei ole oikein
kun en saa asumis tukea enkä muutakaa ja muut kaveri kun on työttömiä niin saa melkin saman rahan
miten se voi olla oikein

30.4.2009 4.59  Sivusta seuraaja

Mitäpä tuumaa pitkän linjan kokoomuslainen Pekka Kinkku, jonka ansiota on se, että kokoomus yleensä on Säkylässä olemassa. Hän on persoonallinen tosi porvari, jolla tietoa ja taitoa.
MIKÄ TÄRKEINTÄ, HÄN NAUTTII 19 VALTUUTE-
TUN LUOTTAMUSTA JA HÄN OSAA TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ. Toivon, jos kokoomukselle vielä
ääneni annan, että ryhmä seuraisi nykyistä johtajansa, hänen työskentelyään. Näillä sivuilla
oleva ilkeämielinen kirjoitus Kinkusta siirtyneenä demareihin, osoittaa kirjoittajastaan suurta kateellisuutta. Kunnallispolitiikka on mitä suuremmassa määrin yhteistyötä. Se on sitä Säkylässä ja tulee olemaan myös uudessa Eurassa

30.4.2009 12.43  Kylla Kinkulla on kestämistä

Jos valtuustoryhmä on sellainen sekoomus, josta
Säkylässä käytetään nimeä kokoomus, ei tarvii ihmetellä Kinkun kyllästymistä.
Ryhmän tulee kiireesti muuttaa toimintatapojaan,
kehittää yhteistyökykyään ja ylipäätään ryhdisstäytyä. Nykyisellä systeemillä ei uudessa Eurassa menestytä.

30.4.2009 17.03  Pispalan pulteri

Mehän ryhdissstäytytään ja avataan kuohuva ja shaa....tana marshhittan koko per...leen Urean raitin läpi lipsut pyshtysä ja HUUDETTAN että hyvää vappua!!!

30.4.2009 22.18  admin

Kun yksi ja sama kirjoittaja nimimerkkiä vaihtaen kysyy ja vastaa kolmetoista kertaa peräkkäin, esitän toiveen sanomasi tiivistämisestä.

3.5.2009 16.04  PSa

Kuulin kyliltä, että pro on riitaantunut. Hurjimmat huhut kertoivat, että ravintolassa oikein pyssyn käytöllä uhattiin.

3.5.2009 22.07  Tietoa PSa:lle

Minä taas kuulin, että jollain sekakäyttäjällä oli mennyt vappujuhlinta "pitkäksi" (lienee demari?) ja oli heilunut aseen kanssa.
Kohteena paikkakunnan nuoriso.

5.5.2009 15.20  Supi

On se merkillistä, että valtuutettu/kh:jäsen Heikkilä vain kirjoittelee paikallislehdessä ihmeellisiä sepustuksiaan mutta ei ole vaikuttamassa pelipaikalla. Varamiestä voi toki käyttää mutta lähes pysyväksi käytännöksi se ei ole tarkoitettu. Kyllä äänestäjille edusmieheksi lupautunee tulisi toimia siellä, missä päätöksiä tehdään.

5.5.2009 17.59  Supiseva koira

Supi, supi näinkin voi saada kiksejä ja kansalaisia kiihottumaan.

5.5.2009 20.51  Kapi

On tainnut Supi syödä sittiäisen ja se huutelee Supin sisältä...

5.5.2009 23.01  Kapiseville, supiseville koirille

Supi on osunut ihan oikeaan asiaan. Kokoomuksessa riittää näitä omituisia höpöttäjiä.
Jos yksi on poissa tulee toinen tilalle.
Jos valtuutettu/kh:n jäsen ei hoida luottamustointan, hän pettää äänestäjiään. Se on hyvä saattaa äänestäjien tietoon.
Mitä sitten tulee lehtikirjoitteluun, siitä vaan niin kauan kuin jo pitkään tiedossa olleet asiat lehti julkaisee. Hyvä, että valkenee vihdoin totuus
yksinajattelijallekin. En tiedä ketään valtuutettua,joka tuota kirjoitusta kadehtisi.
Kapiset ja supisevat koirat vain älähtivät kun kalikka kalahti. Mutta väärää puuta haukkuvat jos demarien sivun pitäjää jahtaavat.

5.5.2009 23.02  Rantatien Pikku Peikko

Heikkilä on varmaan oikeassa
että silleen ,,,...
ja varmaan koko huovinrinne on
samaa mieltä
Kersantista Kenraaliin
Ottakaa miehen puheet todesta
hän ei ole kenenkään puolesta jos ei tiedä asiasta mitään

5.5.2009 23.08  Selmintien naapurin peto

Kyllä niitä aina riitää, niitä juttuja,
antais jo periksi ne ketä on astunut harhaan, ja myöntais että ollaan hakoteille menossa ,
Koskaan ei ole myöhäistä vaihtaa kantaa ja olla oikean asian puolella

5.5.2009 23.13  Jukantien läheinen yhdystie

Kuntaliitos heh heh
jääpalakone kissoille
koirille kenttäsirkeli
hevosille Skootteri

Tässä mennään
ikävää mutta totta

6.5.2009 11.41  Totta on tämä

Heikkilä on aivan oikeassa kirjoittaessaan
kunnan taloudesta. Ei sitä kukaan kyseenalaista.
Jujuhan on siinä, kun tämä asia valtuutetulle/kh:n jäsenelle selviää VASTA NYT. Pro-liikkeen valtuutetuille se ei ole selvinnyt vieläkään. Monet
säkyläläiset ovat nyt ihmeissään kun kunnan
nykytuloilla ei pystytäkään pitämään kaikkea jo
olemassa olevaa, vaan verojen ja maksujen korotukset ovat edessä ja vielä lisäksi palvelujen karsintaa. Pettymys on suurta.

6.5.2009 12.43  Kohta sukanvarsi pullottaa

Nyt odotellaan Suurta ja mahtavaa Pelastajaa, Uutta Uljasta Euraa, UUE:ta (ennen oli YYA). Sitten kaikki on hienosti. Siihen saakka eletään kuin Ellun kanat. Kunnanhallitus antoi oikein ohjeen puheenjohtajansa johdolla: tänä vuonna ei oikein sais ylittää budjettia ja voisitte vähän tarkkailla taloutta. Aikaisemmin näin ei ilmeisesti ole tarvinnutkaan toimia?

6.5.2009 16.42  Tahdon asia

Ei elo uudessa Eurassa tule olemaan mitään kroisostelua. Sitä se vielä vähemmän olisi ollut, jos olisimme päätyneet sinnittelemään yksin. Vyötä on kiristettävä. Heikkilän kirjoituksessa toistettiin muutamia itsestään selviä asioita. Sen heikkous kuitenkin oli, ettei apatian ja pysyvän riidan lietsominen ja pitäminen jatkuvasti otsikoissa koidu kenenkään eduksi. Valtuutetun ja hallituksen jäsenen tulee tehdä väsymättä työtä yhteiseksi hyväksi eikä vetäytyä puskiin ammuskelemaan.

6.5.2009 23.16  Köyliön poika varjoisilta kujilta

Olette aika veitikoita mutta aika näyttää
missä mennään
ja ketä missäkin menee
ja mateet kutee kuten ennenkin
ja muikku menee ostajan suuhun
Vielä on mahdollisuus kusta omaan nilkkaan mutta ei kauvan
älkää ajatelko omaa etua vaan kaikkien kuntalaisten
eniten minua harmittaa kun olen ajatellut että säkylän ja köyliön suurimmat päättäjät tiedätte kyllä ketä
niin on tämän puolesta että liitytään
ja olen aina arvostanut teitä
kyllä se konjakki pikari missä on pisteitä on nyt kaatumassa mutta ei vielä on teillä vielä mahdollisuus vaihtaa kantaa
mitä todellä odotan
Olen oikeasti pitänyt teitä säkylän ja köyliön kunkkuina mutta odotellaaan missä mennään

7.5.2009 9.28  Tarkkaillaan

Säkylän kuntatalouden heikossa jamassa on helppo syyttää valtiota. Suurempi syy on kepudemarien pitkään jatkuneessa haluttomuudesssa puuttua kovalla kädellä rakenteisiin.
Kun näin ei ole tehty, on varmaan tottakin, ettei muuta ole tehtävissä kuin antaa alueemme naapurien hoitoon.
Mistä löydän päivitetyn tiedon kunnan alkuvuoden tappiosta sekä tämän hetken arvion tämän vuoden tappiosta?

7.5.2009 19.44  MTK-Ihalainen

Säkylän kepulaiset odottavat lisää tukirahaa valtiolta ja ay-demarit palkkaavat kuntaan lisää väkeä.
Kokoomuslaiset yrittävät esittää, että nykymeno ei voi jatkua vaan menot ovat asetettava alle tulojen.
Ketähän tässä on oikeassa?

8.5.2009 11.05  Suuri kusetus

Väite 1: Pro-liike säilyttää lähipalvelut Väite 2: Prossa kokoomuslaiset
Väite 3: Kokoomus asettaa menot alle tulojen
Oletus: menojen karsinta = palvelujen leikkaus.
Väite 1 on todellisessa ristiriidassa oletuksen kanssa. Kuka tässä kusettaa ja ketä???

8.5.2009 16.55  Lauri I

Uudessa Eurassa, (jos sellainen ylipäätään syntyy) näet mitä leikkaukset todella tarkoittavat. Niitä nimittäin tulee ja paljon. Säkylään jää jäljelle hiljainen kyläraitti, terveyskeskuksen seinät ja yksi ala-aste ja yläaste.
Onneksi olkoon vaan.

8.5.2009 20.20  Pena

Taas pro ja kokoomuslaista mustamaalausta.

8.5.2009 22.55  Pro-liike jättää rauniot

Mitä jää jäljelle pro-liikkeen mallissa? Ei ole mahdollista valita nyky-tilannetta. Ikääntyminen, kuntatalouden heikkeneminen ja laki eivät ole ohitettavissa. Pro -liike ajaa meidät tilanteeseen, jossa emme voi karsia hallintopalveluja ja ajaudumme paljon suuremman porukan määrättäviksi.

Kuntaliitossopimuksessa on sovittu säilytettäväksi asukkaiden tärkeinä pitämät terveyskeskus ja lukio. Lauri I:n visio syntyy pro-liikkeen ohjastamana. Pyhäjärviseudun asukkaat ovat pitkään tehneet hyvää yhteistyötä, jota prot yrittävät myrkyttää.

9.5.2009 9.47  Kysympähän vaan

Kävin tässä viikolla Säkylän tk.ssa lääkärissä ja kysyin ohimennen lääkäriltä sekä läsnä olleelta hoitajalta onkopa heille kerrottu tai kysytty kuntaliitoksen mukanaan tuomista muutoksista, vastaus EI mitään, tuleekohan tästä niitä säästöjä, kysyin sitten, vastaus, palvelut heikkenevät huomattavasti, kustannukset vaan nousevat kuntaliitoksen myötä ja työolosuhteet huononevat merkittävästi. Että silleen te jotka väkisin olette tekemässä Uutta ja Suurta EURAA.

9.5.2009 12.55  Soopaa

Suomi 24:ssä oli melkein sama kirjoitus, mutta olit pudottanut pois sen kohdan että ko henkilöt sanoivat myös että henkilöstöltä ei ole mitään kysytty. Korjasin siellä edessäni olevan 2007 tehdyn henkilöstökyselyn. Nyt olit tiputtanut sen lauseen pois.Uskottavuutesi meni jo eli valheisiisi ei usko kukaan.

9.5.2009 16.25  Hopi hopi!

Huomattavaa on se, että jos asiaa tutkitaan laillisuuden puolesta, niin ei millään propelli-liikkeellä eikä muillakaan semmoisilla tahoilla, joilla ei ole päätösvaltaa, ole velvollisuutta osoittaa kuntaliitoksen hyödyistä tai haitoista yhtään mitään.
Ennen kuin kuntajakoa voidaan laillisesti (siis lakia rikkomatta) muuttaa, pitää kuntajaon edellytysten toteutua. Kyllä niiden toteutuminen pitää näyttää kuntalaisillekin toteen ennen kuin valtioneuvostolle lähetellään papereita. Siinä onkin kunnanhallituksilla ja ohjauryhmällä vielä kova homma tehtäväksi, että pystyvät kesäkuun valtuustoissa osoittamaan homman laillisuuden. Aikaa on n. kuukausi.

9.5.2009 19.02  Jallu

Vai laitonta. Kaikkea soopaa sitä kirjoitellaan.

9.5.2009 20.23  Perävainion poika

Voi hyvät hyssykät! Laillisuuden kanssa tässä ei ole mitään ongelmia. Ongelmia toki varmasti tulee muuten mutta niitähän on ilmennyt jo itsenäisyysaikana ja ilmenisi entistä enemmän, jos jatkaisimme kiukuttelua pron tapaan.

10.5.2009 0.23  Perävainion Jallu-soopaa

Jallu sen enempää kuin Perävainiolainenkaan tuskin tietävät edes mistä laista puhutaan. Miten on?

10.5.2009 10.09  Näillä mennään

Kuntaliitosten (uusien kuntien) toteuttamisesta säädetään Kuntajakolaissa.
Valtioneuvosto käynnisti keväällä 2005 Paras-hankkeen kunta- ja palvelurakenteen uudistamiseksi. Hankkeen toteuttamista ohjaava, ?mahdollistava puitelaki? tuli voimaan vuoden 2007 helmikuussa ja on voimassa vuoden 2012 loppuun.

10.5.2009 12.25  Kuntalaisten selän takaa vastuun kantoon!

Pro-liikkeestä ei ole vastuun kantajaksi, vaan vain riidan kylväjiksi. Mutta pro-liikkeeseen kuuluvilla, itsenäisyyden hetkellistä säilyttämistä vaativilla valtuutetuilla on velvollisuus osoittaa 1. miten sen tekevät, 2. millaisia vaihtoehtoja heillä on 20 000 asukkaan sote -edellytysten toteuttamiseksi ja 3. mistä he kattavat kunnan alijäämät 3 vuoden suunnitelmakaudella. Tätä velvollisuutta ei ole kuntaliitosta tekevillä kunnilla. Pro-valtuutetuille tulee kiire esittää nämä vastaukset ennen kesäkuun loppua.

10.5.2009 13.09  Soopeli

Juuri nuo pykälät kannattaisi Perävainion Jallujen lukea huolella ennen soopailujaan. Näyttäisi olevan kuntaliitoskiimaisilla ongelmia edessä. Johtavat luottamushenkilöt ovat johdattaneet valtuutettuja ja kuntalaisia harhaan ja rajusti. Peruskivi on muurattu vituilleen. Nyt harjakaisvaiheessa sen selviäminen on tietysti noloa, mutta onneksi ei vielä ole liian myöhäistä. Turun Sanomat muistutti tänään vanhasta sanan parresta: Erehtyminen on inhimillistä, mutta virheessä pysyminen on pirullista.

10.5.2009 17.32  Valtuustoilla se kiire on

Kuntalaisten selän takaa -vaatijalle: kirjoitat täysin puppua. Mistä olet saanut päähäsi, ettei kuntaliitosta tekevillä kunnilla olisi velvollisuutta osoittaa esim. miten kattavat kunnan alijäämät 3 vuoden suunnitelmakaudella?Nimenomaan kuntaliitosta tekevillä valtuustoilla, vanhan toimivan systeemin hajottajilla, on lainkin mukaan velvollisuus osoittaa miten kuntaliitos edistää palvelujen järjestämistä alueen asukkaille, parantaa alueen asukkaiden elinolosuhteita, parantaa alueen elinkeinojen toimintamahdollisuuksia ja vielä edistää kuntien toimintakykyä ja toiminnan taloudellisuutta. Tämä kun pitäisi näyttää kuukaudessa toteen, niin vaikeaa on.
Pro-ihmisillä eikä kenelläkään muulla ole tuommoisia velvollisuuksia.
Asenteesi kertoo koko ongelman ytimen. Eteenpäin mennään laput silmillä.

11.5.2009 1.35  Urho

jee jee toi on totta

11.5.2009 9.23  Pro-valtuutettujen vastuu

Pro-valtuutetuilla on yhtä suuri vastuu osoittaa vastaukset omaan vaihtoehtoonsa kuin kuntaliitosta tukevilla valtuutetuilla.Tässä tämä salajuoni piilee.Pro-valtuutetut ovat kuvitelleet että pystyvät ampumaan salaa puun takaa vaalipeliään käydessään.
Heidän pitää esittää valtuustossa vaihtoehto kuntaliitoksella jolla toteutetaan 20 000 asukkaan lain vaatimus.Vaihtoehto jossa on tulossa sellaiset säästöt jossa alijäämät katetaan.Pro-valtuutetuilla on syytä olla valtuustossa palvelujen karsintalista, verojen korotussuunnitelma ja henkilöstön irtisanomissuunnitelmat.Muuten on huulet heiluneet tyhjä tuulessa.

Hyvin kirjoitti eilisessä Satakunnan Kansassa Jouko Jokinen "Omaan jalkaansa ampuneiden osastossa" Lalleista,jotka lähtivät vastustamaan kuntaliitosta vasta päätösten jälkeen...

11.5.2009 10.42  Soopeli

Lakipykälien mukaan kun mennään, niin vastuu, oikeus ja velvollisuus on vain valtuustolla. Se tietenkin teettää työn hallituksella.
Moraalisesta vastuusta voidaan olla montaa mieltä. Jos kuntaliitoskiimaiset pystyisivät osoittamaan, että laki toteutuu, voitaisiin kysellä kuntaliitosta vastustavien perusteluja. Nyt se on turhaa.

11.5.2009 18.09  Törkeetä

11.5.2009 klo 18.04 löytyy demareiden sivuilta teksti:
"Juuri alkavaa Säkylän valtuuston istuntoa värittävät muutamat itsenäistä Säkylää tukevat banderollit. Salin lehtereille on kerääntynyt muutamia kymmeniä kuntalaisia. "
Koska admin istuu itse salissa, niin demareiden sivujen päivittäminen tapahtuu meidän veronmaksajien maksamilla kokouspalkkiorahoilla. Karikin vos keskittyä kokousasioihin ja sulkea sen läppärinsä.

11.5.2009 20.11  PELKUREIDEN JOUKKOA

Käsittämättömiä PELKUREITA, Eela ja kummpanit ,olette osoittaneet lopullisesti Säkyläläisille miten paljon arvostatte äänestäjiänne. Perustelusi Esko oli tyhiä sanoja. LIITY Demareihin, pääset Euran valtuustoon Euralaisten äänillä!

11.5.2009 22.24  Iloinen veronmaksaja

On se hyvä, että saadaan ajankohtaisia uutisia.

11.5.2009 23.25  Admin

Törkeelle : Uutinen lähetetty sivulle klo 17.51.

12.5.2009 8.02  Valtioneuvosto harkitsee

Pro-valtuutetuilla on asiat hieman hakusessa. Valtuustossa Aaltonen paasasi, että lain mukaan kuntaliitosta tekevillä on velvollisuus osoittaa miten kuntaliitos edistää palvelujen järjestämistä alueen asukkaille, parantaa alueen asukkaiden elinolosuhteita, parantaa alueen elinkeinojen toimintamahdollisuuksia ja vielä edistää kuntien toimintakykyä ja toiminnan taloudellisuutta.

Tämä velvollisuus on kaikilla, myös yhteistoiminta-aluetta muodostavilla. Harkinnan asiasta tekee valtioneuvosto, emme me. Voisi siis olla niin, että valtioneuvosto määräisikin meidät yhteen Euran kanssa.

PARAS -hankkeen tavoitteena on helpottaa palvelujen käyttöä yhdistämällä ne työssäkäyntiin ja asiointiin. (Suora lainaus Kuntaliiton oppaasta "Kunnat toteuttavat uudistuksen" sivu 8) .

12.5.2009 8.06  Pro -liike ainoa haukkuja mediassa

Jaspa valitti eilen valtuustossa miten koko pro-liike on leimattu ja haukuttu populisteiksi. Missä tämä on tapahtunut? Lehtien palstoilla ainoat haukkujat ovat pro-porukkaa, jotka paiskovat "sitä itseään" kuntaliittäjiksi haukkumilleen.

Luuleeko Jaspa, että kaikki kuntalaiset asustelevat nettifoorumeissa päiväkaudet? Jos Jaspaa haukutaan täällä, niin mitä se valtuutetuille tai kuntalaisille kuuluu?

14.5.2009 0.04  Ette Vihtorit ymmärrä mitään

Turha on Jaspaa haukkua
on sitten lähes ainoa joka
sydänmestään on asialla oikella linjalla
ja jos sitä sitten haukutte niin
kyllä se on tehnyt paljon talkoita
koulun varastoista ja muista lähtien
ilman mitää korvausta mitä te olette tehneet tämän säkylän puolesta kysyn vaan ette yhtään mitään
nyt olis nuoria mitkä kehittää mutta
te jäärät annatte kylän ilmaiseksi muille
hävetkää ja vielä sen näette

14.5.2009 9.11  Jaspa sydämestään vai mistä?

Ei tässä kylää minnekään anneta. Säilytämme tällä tavalla terveyskeskuksemme ja lukiomme ja sitä kautta kylämme. Jaspa on ajamassa meitä Harjavallan lääkäripalveluihin. Siitäkö pitäisi kiittää?

Jaspa myös tietää tämän, koska oli jo viime kaudella valtuustossa ja hallituksessa. Terveydenhuollon selvitys eri suunnista tehtiin vuonna 2007.

Jaspalla on oma lehmä ojassa. Eurassa herralla ei ole mahdollisuuksia päätöksenteon portaisiin ja vain Säkylän valtuuston säilyttämisessä näkee mahdollisuutensa...

14.5.2009 22.02  Järkeilijä

Kaikki vannovat yhteistyön nimeen. Eikö yhteistyön korkein aste ole liittyä yhteen perustamalla uusi kunta ja puhaltamalla yhteiseen hiileen tässä maankolkassa.
Uudesta Eurasta on mahdollisuus rakentaa vetovoimainen seutukeskus, josta kaikki alueen asukkaat hyötyvät.

14.5.2009 23.40  hopo hoouiyå

Kuule Ansu
Ei Jaspa meitä harjavaltaan aja
Jatketaan juttua iissalossa

15.5.2009 7.53  Mitään vanno

Järkeilijälle: yhteistyö ei kuulu euralaisten toimintatapoihin lopullisen kuntaliitoksen jälkeen. Puhaltavat kyllä yhteiseen hiileen, jos se hiili on keskellä Euraa ja haluavat rakentaa Uudesta Eurasta vetovoimaisen keskuksen, jota alueen muut asukkaat ruokkivat.

15.5.2009 13.56  Harjavallan keskus parempi?

Kerropa miten meidän käy Harjavallan kuntayhtymässä? Terkka suljetaan ensin kesäksi, sitten kokonaan. Jaspa ja Aaltonen saavat sitten päättää itsenäisen kunnan valtuuston ja hallituksen puheenjohtajina jaetaanko tuhat euroa koulun vai kirjaston kirjoihin ja ostetaanko kunnanjohtajalle läksiäiskukat 30 eurolla.

16.5.2009 16.30  Psa

Kinkku sanoo, ettei tieto auta. Pitäisi olla myös ymmärrystä. Voiko sen paremmin tiivistää. Ei auta vaikka rautalangasta vääntäisi. Sama kitinä jatkuu, jatkuu, jatkuu, jatkuu...

16.5.2009 19.18  Kokoomuslainen

Jos Kinkku niin sanoo, niin oikeassa on....

17.5.2009 14.11  Ymmärrystä?

Harjavallan kuntayhtymä?
Nyt kannattais jo pikku hiljaa ymmärtää, että kuntaliitos ja SOTE-ratkaisut on ihan eri asia.
SOTE-yhteistyö euralaisten kanssa olisi varmasti hyvä vaihtoehto. Kuntaliitosta laki ei vaadi. Euralaiset taas vaativat kuntaliitosta, jotta suostuvat SOTEen. Tällaista kutsutaan kiristykseksi. Silläkö luodaan terve pohja yhteistyölle?
SOTE vie n. 70 % kunnan rahoista. Miksei me voida päättää lopuista täällä itse? Miksi kysyä Hinnerjoen tai Panelian kommunistilta, miten pitäisi kaavoittaa Säkylän Vähäkylän pellot? Tuskin niitä paljon kiinnostaa.

17.5.2009 15.49  Perävainion poika

Juuri ymmärrystä edellä kirjoittavalta puuttuu. Sinua vaivaa Hinnerjoen ja Panelian kommunisteinesi pahainen asennevamma. Maailma muuttuu ja sen mukana me, sinäkin.

17.5.2009 22.37  PSa

Luin Raution tekstiä Jokilaaksosta. Masentavaa.

18.5.2009 8.11  Pro-liikkeen kiristys ei toimi

Pro-liike kiristää myös: Euraa luomaan yhteistoiminta-aluetta. Uskokaa jo; Euran kanssa ei ole valittavissa yhteistoiminta-alueen vaihtoehtoa. Sellaisen he tekisivät Keski-Satakunnan kanssa.

Euran sopimuksessa säilytämme sotemme, joista joutuisimme muissa vaihtoehdoissa luopumaan. Euralla on lupa toimia myös omien etujensa puolesta ja tässä asiassa olemme löytäneet hyvän kompromissin. Meillä säilyy tärkeimmät lähipalvelut: terveyskekus ja lukio. Missään muussa vaihtoehdossa tällaisesta ei ole takeita.

Neuvottelutaidot ovat lapsen kengissä pro-poppoolla; ei ne kenenkään kanssa mitään sopimuksia saisi aikaan. Ja millä mandaatilla he kävisivät sanelujaan kenenkään suuntaan? Jaspa ja Aaltonen eivät ole valtuuston tai kunnanhallituksen puheenjohtajia, jotka neuvotteluja käyvät.

Raution teksti oli perussuomalaisen eduskuntavaalikampanjaa.Kirjoittaa tekstissä puolueettomuudesta ja alla lukee Köyliön perussuomalaiset. Teksti oli muutenkin maailmanpolitiikkaa, ei säkyläläisten ja köyliöläisten asioita.
Siinä sai suuret ikäluokatkin siipeensä niin että tuntuu. Persu on kokenut tilaisuutensa tulleen ja näkee itsensä jo Arkadian mäellä.

20.5.2009 21.59  Entinen luottamusmies

Hiukan ylikierroksillakin käyvä Tietari kirjoitteli asiaa viimeisessä Alasatakunnassa. Pitäisi mennä jo kovempaankiin kaaliin.

21.5.2009 7.48  Rummukaisten veljessarjan puuhia

Vai hiukan... mistä sen sanan löysit, käy ja oikein pirun lujaa punasilla kierroksilla, meinaan Tietari. Pro-liike ei kiristä mitään eikä ketään, se nyt vaan on niin että tämä kuntaliitoksen pakkomielteenomainen läpivienti olisi paikallaan pysäyttää ja tehdä ne selvitykset joilla voidaan asiat selkeästi kertoa kuntalaisille eikä missään nurkkahuoneissa ja saapin penkillä puhelimessa.:) Tuo jatkuva itsensä kehuminen joista hallituksen ja valtuuston jäsenet liitoskiihkossaan hokevat on jo nyt näyttänyt sen tosiasian että kun tulee epävarma olo niin täytyy kehua toinen toistaan jotta ei vaan silmät ja korvat aukene näkemään ja kuulemaan todellisuutta. Kun pettää äänestäjänsä luottamuksen näinkinrajusti kuten monet ovat tekemässä niin kyllä siinä omaa egoa täytyykin nostaa jos meinaa edes jonkin järjen valon säilyttää.

21.5.2009 17.26  § §

Ei se ole pakkomielle, jos oma mielipide on ehdottomasti isomman kunnan perustamisen kannalla.

Eikä sekään ole pakkomielle, jos kunnanhallituksen ja -valtuuston selvä enemmistö on uuden kunnan kannalla.

Tätä kutsutaan demokratiaksi.

Siinä kuntalaisten valitsemat edusmiehet eli -henkilöt päättävät asioista. Tarvittaessa enemmistön kanta tulee päätökseksi.

Näin se vain on.

22.5.2009 6.15  Pakkomielteen voi oikaista

NO sitä demokratiaahan tässä on kaivattu vaan ei valedemokratiaa, taannoin joku(t) ehdottivat vain pientä neuvoaantavaa mielipidekyselyä kuntalaisilta jolla ei olisi ollut mitääv sitovuutta t. lain vaatimaa toteuttamisvelvollisuutta, olöisipa vain tullut tarkistettua kansalaisnielipide kun asioista on nyt sitten kerrottu "riittävästi". Vaan kun pelko hiipii puseroon niin on helppo pistää pää pensaaseen ja sanoa että ei kuullut t. nähnyt ja jatkaa sillä narsistisella kehumisen tiellä tuntemattomaan. On turha väittää että vastahan kannatus mitattiin syksyllä, kun lähes kaksi tuhatta kuntalaista on asiassa eri mieltä niin kyllähän DEMOKRATIASSA asiaan liittyvä kysely olisi suoritettu ilman PELON häivääkään ja Tietarikin olisi voinut seisoa t. kaatua rohkeassa Kiviniemen uskossaan.

Muualla mailmassa tällaisia mielipiteen tukahduttamiskeinoja sanotaan anarkistiseksi...

22.5.2009 22.58  Perävainion poika

Mielipidetiedustelu olisi ollut ehkä puolustettavissa aikanaan, kun pohdiskeltiin mille tielle sitä lähdetään näissä Paras-kuvioissa. Nyt kun vaihtoehtoja ei käytännössä ole , ei paukkuja kannata sellaiseen haaskata.

23.5.2009 8.44  Diktatuuri ruokkii .....

Sillon kun asiat on pohdiskeltu pienessä piirissä ja päätökset väännetty klubeilla sekä saunan lauteilla se olisi tietysti maksanut vaan nyt kun sen olisi voinut toteuttaa lähes ilmaiseksi voidaan sanoa että se on haaskausta. MIKSI? Vaihtoehtoja on aina, kaksi on varmaa, syntyä ja kuolla! Kaikki on vaan kiinni halusta.

23.5.2009 10.16  Valtuutettu

Valtuustot ovat päättäneet, eivät mitkään pienet piirit.

24.5.2009 0.16  Yövuorolainen

Diktatuurissa eivät kansan valitsemat edusmiehet tee päätöksiä. Meillä demokratiassa juuri he sanovat viimeisen sanan. Valta ei kuulu vallattomille rakkikoirille, jotka usuttavat ihmisiä palvelemaan omia itsekkäitä pyrkimyksiään.

24.5.2009 19.56  Kusti

Yövuorolainen osui asian ytimeen !

25.5.2009 22.59  Perävainion poika

Kyllä ne klubit ja pienet piirit taitavat tämän seudun politiikassa olla aika vähissä. Mielestäni kaikesta on puhuttu säkyläläiseen tapaan avoimesti. Euralainen kulttuuri on perinteisesti ollut pidättyvämpää mutta sekin alkaa mukautua uuteen aikaan. Nyt vaan kaikki lueskelemaan valtioneuvostolle lähtevää paperipinoa ja korjailemaan puutteita jos sellaisia löytyy. Ottakaa oma edusmiehenne puhutteluun. Aikaa on viikko ennen hallitusten yhteisistuntoa.

26.5.2009 16.30  Heviletti

Kyllä Säkylässä niitä pikku diktaattoreitakin löytyy. Kepusossut tekee mitä haluaa.

27.5.2009 15.44  Taavetti

Heviletin katkeruus kummastuttaa. Ei myrkkyä kylvämällä voi satoa korjata.

28.5.2009 20.26  Riitelyyn väsynyt

Olen Taavetin kanssa samaa mieltä. Nyt pitäisi saada keskustelu sivistyneelle tasolle.

29.5.2009 15.23  Kunnon kansalainen

Kuten edelliset.

29.5.2009 17.34  Valtuutettu

On päivän selvää, että 15.6. valtuustot päättävät lopullisesti uuden kunnan perustamisesta.

29.5.2009 23.50  Heviletti

Äänestys on varmaa ainakin Säkylässä ja Köyliössä. Sota on sodittava loppuun asti! Kepusossuille ei saa antaa periksi.

30.5.2009 11.28  Realisti

Laske sinäkin Heviletti jo taistelukirveesi ja liity uuden Euran rakentajiin. Oma olosikin siitä helpottuu.

31.5.2009 16.10  Heviletti

Minusta ei koskaan tule euralaista. Ei ainakaan nii kauan kun sossukeput on siellä enemmistönä. Sitten kun kokoomus saa kansan silmät aukeamaan ja ottaa vaalivoiton voi harkita asiaa. Eläköön itsenäinen Säkylä!

1.6.2009 23.45  Entinen liberaali

Älä poika (oletan) ole niin varma. Kuka sitä nyt kotoaan lähtisi ja perintönsä jättäisi mokoman kuntaliitoksen takia. Nuo sossukeput ovat nykyisenkin Säkyläsi asioista päättäneet eikä hullummin ole mennyt.

2.6.2009 14.05  Heviletille

Euran kokoomus ei huoli listoille yhtään pro-liikkeeseen kuuluvaa. Ne joutuvat persujen listoille.

Valituiksi tulleilla persuilla ei ole todellista päätösvaltaa. Kukaan ei neuvottele niiden kanssa, eikä niille anneta merkittäviä luottamuspaikkoja.

Et taida tietää, että paikkajaot sovitaan puolueiden välisissä neuvotteluissa.

3.6.2009 9.15  Poliittinen vastuu kannettava!

MOT ohjelmalla olisi käyttöä Säkylässä. Kun kerran ette sosialistit ettekä keskustalaiset ole valmiita kertomaan ( koska ette itsekkään tiedä) todellisia kuntaliitoksen hyötyjä sekä näyttämään niitä toteen muutoin kuin puhumalla musta tuntuu asioita niin kuntalaisilla olisi ja on oikeus saada ne tietoonsa. Hallituksen kokouksen jälkeisessä uutisessa/ tiedotuksessa käytitte samoja ympäripyöreitä lausahduksia kuin ennenkin jotka eivät tietoisesti anna kenellekkään mitään eikä niistä voi ketään saattaa vastuuseen. TÄYSIN VASTUUTONTA POLITIKOINTIA! Mitäpä jos vastaisitte vaikka näihin yksinkertaisiin kysymyksiin:
1. paljonko joudutaan ottamaan käyttötalouden hoitoon velkaa seuraavan 5 vuoden aikaan jolla ylläpidetään tämä tulevan Euran 1200 henkilöä töissä lain suomin turvin ?
2. Kuinka paljon em. lainanotto lisää kuntalaisten nettovelkaa per asukas ja kuinka moneksi vuodeksi em. velka jää rasittamaan uuden Euran taloutta.

3. Mikä on uuden Euran ensimmäisenä päivänä arvioitu kunnan velkamäärä per asukas?

4. Mikä on terveydenhuollon arvioitu kustannus per asukas uudessa Eurassa?

Koska Te poliitikot väitätte kuntaliitoksen olevan se ainut ja oikea vaihtoehto Teillä on oltava vähintäinkin nämä perus tiedot väittämienne tueksi, mikäli ette pysty vastaamaan edes näihin kysymyksiin on aika harkita ja tehdä selvä ratkaisu mihin olettee meitä viemässä. Ps. nämä kysymykset olisi hienoa saada jokaisen valtuutetun vastattavaksi.

3.6.2009 15.00  Pienviljelijä

Kunnanhallituksen pöytäkirjan mukaan pro-Aaltonen vastusti vain kuntajakolain 9 pykälän mukaista suunnitelmaa ja kuntajaon muuttamista. Hänelle olisi siis kelvannut kunnan nimeksi Eura lääninhallitukselle lähetettävä pyyntö uuden kunnan järjestelytoimikunnan nimeämisestä. Minä ainakin kirjoitin nimeni adressiin juuri Euran nimen vastustajana. Taas pettymys.

4.6.2009 0.21  Yövuorolainen

Olen myös pitkään ihmetellyt prolaisten epäjohdomukaisuutta toimissaan. Hiukan amatöörimäistä puuhastelua.

4.6.2009 16.14  Poliittinen vastuu kannettava!

Vaan eipä taida tulla vastauksia???

4.6.2009 21.04  Ei poliitikko mutta kiinnostunut

Absurdeja kysymyksiä täällä joku heittelee. Velkaa ei oteta ihmisten pitämiseksi töissä, sillä mitään suojatyöpaikkoja ei liitoksessa tule. Nettovelka ei siis tällä lisäänny. On selvää, että uudella kunnalla on velkaa, koska jokainen osakas sitä tuo mukanaan. Tarkkaa lukua ei kannata arvailla vielä. Terveydenhoidon kustannus per asukasta lienee lähempänä nykyisen Euran kustannusta. Erikoissairaanhoidon kulujen vaikutus aina arvoitus. Vastaa sinä nyt vuorostasi, mikä sinua vaivaa ?

5.6.2009 21.01  Ala-arvoisia keinoja pelissä

Näihin kysymyksiin ei voi vastata edes itsenäisessä kunnassa näissä taloudellisissa näkymissä. Tämä on pro-liikkeen kiristystä ja täyttymässä ovat myös uhkailun tunnusmerkit. Ajautuuko pro-liike vielä raastupaankin?

5.6.2009 22.46  Kiinnostuneelle

HETKINEN, laki velvoittaa pitämään mahdollisen kuntaliitoksen syntyessä työntekijät palkkalistoillaan 5 VIISI vuotta oli tehtäviä tai ei tarkoittaa että päällekkäisyyksiä riittää ja niitä ei ihan oikeasti päästä purkamaan ennen 2015. Nämä Lahtisen ja Eelan esiintuomat mahdolliset huom ! mahdolliset 2 miljoonan euron säästöt syntyvät vuoden 2015 jälkeen. Sitä ennen näiden kustannuksien kattamiseksi mahdollinen uusii Eura jotuu ottamaan joka vuosi sewn 2 miljoonaa lisävelkaa ylläpitääkseen lain edellytykset. Nettovelka lisääntyy varmasti koska paras-lain yksi edellytyksistä jää tässä(kin ) toteuttamatta

6.6.2009 21.18  § §

Henkilöstöä jää eläkkeelle jo ennen vuotta 2015, niin paljon, että joudutaan palkkaamaan uutta väkeä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini